پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت برنامه ی 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

مشاور منمعرفی رشته

تفاوت رشته حقوق و علوم قضایی کنکور انسانی

رشته علوم قضایی یا حقوق

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
3.9/5 - (10 امتیاز)

رشته حقوق و علوم قضایی از زیرشاخه‌های رشته انسانی است. رشته حقوق از پرطرف‌دارترین رشته‌های علوم‌انسانی است که داوطلبان زیادی هر ساله قصد تحصیل در این رشته را دارند. از طرفی رشته علوم قضایی شباهت زیادی به حقوق دارد اما در برخی موارد نظیر بازار کار و دروس با یکدیگر متفاوت هستند. رشته علوم قضایی برخلاف رشته حقوق شرایط خاصی برای پذیرش دارد و فقط در دانشگاه های خاصی تدریس میشود که پیش از اقدام برای انتخاب رشته علوم قضایی یا حقوق باید این موارد را بررسی نمایید.

در این مقاله به بررسی هر دو رشته می‌پردازیم تا متوجه تفاوت های رشته علوم قضایی و حقوق از تمامی جهات بشوید و با اطلاعات کامل‌تری اقدام به انتخاب رشته نمایید. مشاوره انتخاب رشته کنکور انسانی آکو همراه داوطلبان کنکور انسانی از شروع تا انتخاب رشته.

تفاوت رشته علوم قضایی با حقوق در دروس و بازار کار این دو رشته است. با کمک مشاوره انتخاب رشته کنکور انسانی رشته علوم قضایی یا حقوق را در کنکور انتخاب کنیم.

تفاوت رشته علوم قضایی با حقوق در دروس تخصصی

این دو رشته در دروس عمومی با یکدیگر تفاوتی ندارند و کاملاً دروس یکسانی را باید دانشجویان پاس نمایند. از دروس اصلی پایه رشته حقوق می‌توان به مقدمه علم حقوق، حقوق جزای عمومی، حقوق اساسی، حقوق مدنی، مبانی علم اقتصاد، عربی، مالیه عمومی، مبانی جامعه‌شناسی اشاره کرد. دروس اصلی و تخصصی رشته حقوق نیز شامل موارد زیر است که دانشجویان باید آنها را بگذرانند.

آئین دادرسی مدنی، متون حقوقی، آئین دادرسی کیفری، حقوق اساسی، حقوق جزای عمومی، حقوق بین‌المللی عمومی، حقوق سازمان بین‌المللی، حقوق اداری، اصول فقه، متون فقه، حقوق تجارت، قواعد فقه، حقوق تطبیقی، ادله ثبات عدوی، حقوق کار، پزشکی قانونی، کار تحقیقی، حقوق بین‌المللی خصوصی .زبان عرب و فرانسه نیز از مواردی است که بهتر است دانشجویان حقوق به آن تسلط کافی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: معرفی رشته حقوق

از دروس تخصصی رشته علوم قضایی نیز می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم که دانشجویانی که در این رشته مشغول به تحصیل هستند باید حتماً این دروس را پاس نمایند.

حقوق سازمان‌های بین‌المللی، حقوق اداری، اصول فقه، متون فقه، حقوق تجارت اشخاص، حقوق تجارت شرکت‌ها، حقوق تجارت اسناد تجاری، حقوق تجارت ورشکستگی، حقوق مدنی (اموال و مالکیت، کلیات قراردادها، الزامات خارج از قرارداد، خانواده، عقود معین، شفعه، وصیت وارث)، آیین دادرسی مدنی، متون حقوقی، آئین دادرسی کیفری، کار تحقیقی، حقوق بین‌الملل خصوصی، جرم‌شناسی، حقوق جزای اختصاصی، قواعد نفقه، حقوق تطبیقی، ادله اثبات دعوی، حقوق کار، پزشکی قانونی

بیشتر بخوانید: معرفی رشته علوم قضایی

تفاوت رشته علوم قضایی و حقوق در برخی از دروس تخصصی بسیار کم هستند  البته در بیشتر دروس با یکدیگر یکسان هستند. به همین دلیل بسیاری از افراد در میان انتخاب رشته علوم قضایی یا حقوق مردد میشوند.

یک مشاوره انتخاب رشته کنکور انسانی میتواند به شما برای داشتن بهترین انتخاب کمک کند.

رشته های حقوق و علوم قضایی در دانشگاه

رشته علوم قضایی فقط در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری واقع در تهران پذیرش دانشجو دارد و نمی‌توانید در دانشگاه‌های دیگر مشغول به تحصیل در این رشته شوید. دانشگاه‌های زیادی در رشته حقوق دانشجو می‌پذیرد که لیست کاملی از این دانشگاه‌ها برای شما در زیر آورده شده است.

دانشگاه شهرکرد دانشگاه اصفهان
دانشگاه بوعلی سینا دانشگاه زابل
دانشگاه تبریز دانشگاه حکیم سبزواری
دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه تهران  
دانشگاه دخترانه حضرت معصومه (ع) دانشگاه بیرجند
دانشگاه رازی دانشگاه شهید مدنی
دانشگاه سمنان دانشگاه شاهد
دانشگاه بین المللی امام خمینی دانشگاه آیت الله بروجردی
دانشگاه شیراز دانشگاه شهید چمران 
دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه قم دانشگاه کاشان
دانشگاه کردستان دانشگاه گیلانش
دانشگاه مازندران دانشگاه مراغه
دانشگاه لرستان دانشگاه الزهرا
دانشگاه زنجان دانشگاه یزد
دانشگاه بجنورد مجتمع آموزش عالی گناباد
دانشگاه غیر انتفاعی شمال – آمل  دانشگاه غیر انتفاعی علم و فرهنگ تهران
دانشگاه غیر انتفاعی امام رضا (ع)- مشهد دانشکده غیر انتفاعی رفاه – تهران
دانشگاه غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی دانشگاه غیرانتفاعی علامه محدث نوری
دانشگاه غیرانتفاعی مفید قم  

گرایش های ارشد رشته علوم قضایی یا حقوق

در مقاطع بالاتر مثل ارشد دانشجویانی که در رشته حقوق درحال تحصیل هستند می‌توانند گرایش‌های مختلفی را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایند. گرایش های ارشد رشته حقوق در دانشگاه عبارتند از:

حقوق بشر، حقوق بین‌الملل، حقوق اقتصادی، حقوق فن آوری زیستی، حقوق جزا، حقوق کیفری اطفال، حقوق خانواده، حقوق خصوصی، حقوق مالکیت، حقوق محیط‌زیست، حقوق عمومی، حقوق شرکت‌ها، حقوق تجارت الکترونیک، حقوق تجارت اقتصادی. بین‌الملل، کاداستر، سردفتری اسناد رسمی

رشته علوم قضایی یا حقوق

گرایش های ارشد رشته علوم قضایی در دانشگاه های ایران شامل موارد زیر است.

  • حقوق تجارت
  • حقوق ثبت
  • حقوق جزا و جرم شناسی
  • حقوق خانواده
  • حقوق خصوصی
  • حقوق عمومی

نمونه کارنامه یا جدول قبولی رشته های حقوق و علوم قضایی

چند نمونه از کارنامه‌های قبولی مختلف را در زیر برایتان قرار داده‌ایم تا بتوانید درصدهای تقریبی که برای قبولی در رشته‌های حقوق و علوم قضایی به آن نیاز دارید را ببینید.

نام درس نمره به درصد
ادبیات 47
عربی 39
معارف 45
زبان 10
ریاضیات 3.4
زبان و ادبیات فارسی(تخصصی) 60
عربی(تخصصی) 43.5
تاریخ و جغرافیا 58
علوم اجتماعی 80
اقتصاد 44.5
فلسفه و منطق 49.2
روانشناسی 76.7
رتبه 785

 

نام درس نمره به درصد
ادبیات 50.5
عربی 34.2
معارف 46.2
زبان 9.2
ریاضیات 5
زبان و ادبیات فارسی(تخصصی) 60
عربی(تخصصی) 44
تاریخ و جغرافیا 55.7
علوم اجتماعی 78.3
اقتصاد 43.2
فلسفه و منطق 49.2
روانشناسی 79
رتبه 1098

تفاوت رشته علوم قضایی و حقوق در بازار کار ایران و خارج

یکی از بهترین مشاغلی که فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموختگان رشته حقوق می‌توانند در آن مشغول به کار شوند شغل وکالت است. برای اینکه بتوانید به وکالت مشغول شوید باید در ابتدا آزمون وکلا را شرکت کرده و در این آزمون قبول شوید سپس می‌توانید به گرفتن پرونده‌های وکالت اقدام نمایید. اما در رشته علوم قضایی در ابتدا باید شخص در آزمون قضاوت شرکت نماید و سپس بعد از قبولی و گذراندن مصاحبه شفاهی می‌تواند در آزمون‌های استخدامی اداره‌جات شرکت کرده و مشغول به کار شود.

در سال‌های اخیر به علت زیادشدن فارغ‌التحصیلان در رشته‌های حقوق و علوم قضایی در حال حاضر یافتن شغل و گرفتن پرونده کار آسانی نیست و فرد در ابتدای مسیر با محدودیت‌های زیادی مقابل خود مواجه است. اما اگر دانشجویی بتواند در کار خود خوب و پرقدرت ظاهر شود می‌تواند در دادگستری و مشاور حقوقی بانک، شهرداری و شرکت‌های مختلف شغل مناسبی برای خود بیابد. راه‌های دیگری نیز برای شاغل شدن در این دو رشته وجود دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دانشجو می‌تواند در آزمون ورودی کانون وکلا شرکت نماید و پس از اینکه در آزمون ورودی کانون وکلا قبول شد باید دو سال کارآموزی را با موفقیت سپری نماید پس از گذراندن این مراحل می‌تواند پروانه وکالت گرفته و دفتر وکالت تأسیس کند.

همچنین اگر مدرک دکترای رشته های حقوقی را از دانشگاه معتبری دریافت کنید می‌توانید این رشته را در دانشگاه‌ها تدریس کنید.

درآمد رشته های علوم قضایی و حقوق در ایران و خارج

میزان در آمد برای فارغ‌التحصیلان در هر دو رشته حقوق و علوم قضایی تفاوت دارد. اما می‌توان با قاطعیت گفت که این دو رشته از پردرآمدترین شغل‌های ایران و خارج هستند. اگر بتوانید کار و شغل مناسب با رشته خود را در این زمینه بیابید می‌توانید درآمد بسیار عالی داشته باشید.

از کارها و مشاغلی که برای رشته حقوق فارغ التحصیلان می‌توانند به آنها مشغول شوید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قضا، بازپرسی و دادیاری، تحریر ادله (معاینه محل و استماع گواهان محلی و استماع اظهارات متداعیین معذور از حضور در دادگاه)،امور ورشکستگی و سرپرستی محجورین فنی و حقوقی، ادارات اجرای احکام شامل موارد مدنی و کیفری، ادارات ثبت‌اسناد و املاک، دفاتر اسناد رسمی به‌صورت سردفتر و دفتریار، وکالت دعاوی خصوصی و دولتی، تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی، مشاوران حقوقی

کسب درآمدهای نجومی از رشته های حقوقی

اگر در رشته علوم قضایی یا حقوق بتوانید توانایی خود را تا حد خوبی بالا ببرید می‌توانید درآمدهای بسیار بالایی را تجربه کنید. اگر قصد دارید به شغل وکالت مشغول شوید باید در ابتدا مهارت‌های علمی و عملی خود را تا حد زیادی بالا ببرید و پس از آن الزام فعالیت در این شغل قبولی در آزمون وکالت است اما بعد این مراحل می‌توانید منتظر کسب درآمدهای نجومی و عالی باشید.

البته به علت تفاوت رشته علوم قضایی با حقوق ، فعالیت در زمینه وکالت برای فارغ التحصیلان علوم قضایی مستلزم خروج از دستگاه قضایی است. خروج از دستگاه قضایی شرایط بسیار خاصی دارد اما بعد از خروج ،بدون شرکت در آزمون وکالت، پروانه وکالت به شخص داده خواهد شد.

مشاوره انتخاب رشته کنکور انسانی

مشاوره تخصصی انتخاب رشته کنکور انسانی

مهم‌ترین نکته که داوطلبان  در هنگام انتخاب رشته باید حتماً به آن اهمیت دهند مشاوره پیش از انتخاب رشته است. صرفاً با مطالعه و بررسی چند رشته نمی‌توان تشخیص داد که چه رشته‌ای برای شما مناسب‌تر است و برای کنکور انسانی باید حتماً از مشاوره انتخاب رشته کنکور انسانی استفاده کنید.

با کمک‌گرفتن از یک مشاور متخصص بهترین رشته را باتوجه‌به علاقه و استعداد خود می‌توانید انتخاب کنید. اگر قصد دارید رشته تحصیلی خوبی را انتخاب کنید و از انتخابتان پشیمان نشوید می‌توانید از مشاوران متخصص مجموعه ما کمک بگیرید. برای استفاده از نکات مشاوره‌ای مجموعه ما می‌توانید به وب‌سایت آکو مراجعه نمایید و یا از طریق کانال تلگرام مشاوره کنکور آکو با ما ارتباط برقرار کنید.

رشته‌های حقوق و علوم قضایی از زیر شاخه‌های رشته انسانی است که دانشجویان می‌توانند با توجه به علاقه و شرایط مشغول به تحصیل در هرکدام از رشته‌های مورد نظر شوند. بازار کار این رشته‌ها در ایران و خارج از کشور بسیار عالی است اما باید بدانید که با توجه به زیادشدن فارغ التحصیلان این رشته  بازار کار کمی نسبت به قبل کمتر و اشباع تر شده است.

آیا رشته حقوق با علوم قضایی تفاوت چشمگیری دارد؟

خیر. این دو رشته در دانشگاه از نظر واحدهای عمومی شبیه به هم هستند، اما از نظر دروس اختیاری کمی متمایز هستند.

آیا از رشته هایی به جز انسانی نیز می توان در رشته های حقوق یا علوم قضایی شرکت کرد؟

خیر. این دو رشته برای کسانی است که دیپلم انسانی دارند. البته رشته الهیات نیز می توانند طبق مفاد دفترچه در انتخاب رشته شرکت کنند.

وضعیت قبولی در رشته های علوم قضایی یا حقوق به چه صورتی است؟

به علت وجود دانشگاه های سراسری، غیر انتفاعی و آزاد زیاد راحت تر از گذشته می توانیید در مقطع لیسانس قبول شوید.

مهشید صالحی نژاد

مهشید صالحی نژاد مدیر تیم تولید محتوای سایت مشاوره تحصیلی هستم. سعی می کنم بهترین و با کیفیت ترین محتوای آموزشی را در اختیار شما قرار دهیم.

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. باسلام و خسته نباشید
    علوم قضایی از گرایش های حقوق حساب میشه ایا؟

  2. سلام ما با داشتن مدرک کارشناسی علوم قضایی میتونیم آزمون آموزش پرورش ثبت نام کنیم تو دفترچه رشته حقوق درج شده

  3. با داشتن کارشناسی علوم قضایی میتوانم در ازمون استخدامی اموزش پرورش که دردفترچه فقط حقوق را قید کرده اند شرکت کنن؟؟

    1. اکثرا آزمونای استخدامی فقط رشته حقوق رو درج میکنن منم رشتم علوم قضائیه موقع ثبت نام حقوق میزنم اگه قبول بشیم مشکل پیش نمیاد

  4. سلام و عرض ادب
    بنده متولد 1368/06/20 هستم و دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی می باشم، اکنون میتوانم در رشته علوم قضایی تحصیل نمایم و امیدی هست که بتونم به بازار کار مرتبط وارد شوم؟؟؟
    متشکرم از لطفتان اگر رهنماییمان بفرمائید 🌹🌹🙏🙏🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا