پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت برنامه ی 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

معرفی رشتهرشته های دانشگاهی ریاضی

معرفی رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
به این نوشته امتیاز دهید

در این بخش به معرفی رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی خواهیم پرداخت. رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی جزو گروه ریاضی است و پذیرش در آن هم از طریق شرکت در کنکور ریاضی امکان پذیر است هم از طریق سوابق تحصیلی. البته پذیرش در مقطع کارشناسی تنها با شرکت در آزمون انجام می شود. همانطور که از نام این رشته مشخص است رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی یکی از شاخه های رشته مهندسی شیمی است که در سایت آکو می توانید رشته مهندسی شیمی را مطالعه کنید.

بطور کلی رشته های مهندسی جزو رشته های پرطرفدار از گروه ریاضی هستند و بازار کار خوبی هم در ایران و هم در خارج از کشور دارند. البته رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی به اندازه رشته هایی مانند رشته مهندسی ایمنی یا رشته مهندسی برق شناخته شده و پرطرفدار نیست. از همین رو در این بخش همراه تیم مشاوره تحصیلی آکو باشید تا با این رشته بیش تر آشنا شوید.

دانش آموزان یا دانشجویان گروه انسانی, ریاضی, تجربی و هنر برای دریافت مشاوره تحصیلی می توانید از طریق شماره تلفن 02633408944 تماس گرفته و وقت مشاوره خود را دریافت کنید.

رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی

رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی اولین بار بین سال های 1371-1370 و در دانشکده مهندسی نفت شهید تندگویان در آبادان ایجاد شد. این رشته به تربیت کارشناسانی می پردازد که در حوزه اطمینان از تعمیرات و تغییراتی که در صنایع و مراکز مختلف انجام شده تخصص کافی را بدست آورده اند. درواقع این رشته را می توان ترکیبی از رشته بهداشت حرفه ای و مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی دانست.

اگر بخواهیم این رشته را با زبانی ساده تر بیان کنیم, می توان گفت در حال حاضر صنایع گوناگونی مانند صنایع برق, صنایع پتروشیمی, صنایع نفت و گازو …وجود دارند و تنوع آن ها نیز بسیار زیاد است. هر یک از این صنعت ها در جهت پیش بردن اهداف و برنامه کاری خود از وسایل و ابزار آلات مخصوصی هم استفاده می کند که اطمینان از صحت این ابزار و یا ایجاد تغییرات و تعمیرات بخش مهم صنایع است.

در رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی

بنابراین یک مهندس ایمنی و بازرسی فنی وظیفه دارد که خطرات و وقایع ناگوار احتمالی را پیش بینی کند و سیستم های مهندسی را به سطح قابل قبولی از ایمنی برساند. یک مهندس ایمنی و بازرسی فنی مطمئن می شود که دستگاه شرایط متعادل و مناسبی دارد و همانطور که باید کار می کند. پس می توانید حدس بزنید که نقش مهندس ایمنی برای سلامت سایر کارکنان و دستگاه ها و سرمایه چقدر مهم است.

وجود مهندس ایمنی و بازرسی فنی از شروع پروژه تا طراحی و توسعه محصول ادامه پیدا می کند. این مهندسان نمونه های اولیه را بازرسی و بررسی می کنند و با استفاده از مدل های سه بعدی خطرات احتمالی را تحلیل و پیش بینی می کنند.

تحصیل در رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی و دروس آن

رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی در مقطع کارشناسی 146 واحد درسی دارد و طول دوره 4 سال است. در ادامه ابتدا واحدهای درسی هر بخش را مشاهده کرده و بعد دروس این رشته را معرفی می کنیم. لازم به ذکر این نکته است که رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی را در مقاطع کاردانی ناپیوسته, کارشناسی پیوسته, کارشناسی ارشد و دکتری نیز می توانید مطالعه کنید. رشته مهندسی بازرسی فنی مانند بسیاری از رشته های فنی دیگر در مقطع کارشناسی ارشد گرایش دارد. این گرایش ها شامل:

  • مهندسی شیمی/ بازرسی فنی
  • مهندسی شیمی/ ایمنی و حفاظت

واحدهای درسی هر بخش رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی

دروس پایه28 واحد
دروس اصلی61 واحد
دروس عمومی23 واحد
دروس تخصصی35 واحد

دروس پایه رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی در مقطع کارشناسی

ریاضی عمومی 1آزمایشگاه فیزیک 1 و 2
ریاضی عمومی 2برنامه نویسی کامپیوتر
ریاضی مهندسیکارگاه ماشین ابزار و جوشکاری
معادلات دیفرانسیلشیمی عمومی 1 و 2
فیزیک 1 و 2شیمی آلی و آزمایشگاه
آزمایشگاه شیمی عمومیشیمی تجزیه و آزمایشگاه

دروس اصلی رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی در مقطع کارشناسی

مبانی مهندسی برق 1و 2انتقال حرارت و آزمایشگاه
آزمایشگاه مبانی مهندسی برقخواص مواد
نقشه کشی صنعتیموازنه انرژی و مواد
بررسی سیستم های قدرت و حفاظتکنترل فرآیندها
ترمودینامیکشیمی فیزیک
مقاومت مصالحانتقال جرم
استاتیکعملیات واحد صنعتی و آزمایشگاه
مکانیک سیالات و آزمایشگاهروش های اندازه گیری کمیت های مهندسی
آشنایی با محاسبات ظروف و لوله های تحت فشارخوردگی در صنایع

دروس عمومی رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی در مقطع کارشناسی

مبانی نظری اسلامآشنایی با منابع اسلامی
ادبیات فارسیزبان عمومی
دروس اخلاق اسلامیتربیت بدنی 1 و 2
تاریخ وتمدن اسلامیدروس انقلاب اسلامی

دروس تخصصی رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی در مقطع کارشناسی

اصول حفاظت محیط زیستشناخت دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی
ایمنی در صنایعآزمایشگاه خوردگی و حفاظت
روش های پیشگیری از خوردگیمتالورژی جوشکاری و عملیات حرارتی
تکنولوژی فرآیندهای پتروشیمیمتالورژی مکانیکی و آزمایشگاه
الکتروشیمی و آزمایشگاهتست های غیرمخرب و آزمایشگاه
متالوژی فیزیکی و آزمایشگاه

دانشگاه های دارای رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی

در این قسمت دانشگاه هایی که رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی را ارائه می دهند بررسی می کنیم. تعداد این دانشگاه ها نسبتا کم است و رشته مهندسی بازرسی فنی را بطور روزانه, شبانه و غیر انتفاعی ارائه می دهند.

نام دانشگاهنوع رشتهظرفیتشهرجنسیتنوع پذیرش
دانشگاه صنعت نفتروزانه38آبادانهردوبا آزمون
دانشگاه هرمزگانروزانه25بندر عباسهردوبا آزمون
دانشگاه هرمزگانشبانه5بندر عباسهردوبا آزمون
دانشگاه صنعتی شیرازروزانه12لامردهردوبا آزمون
دانشگاه صنعت نفتروزانه1آبادانهردوبا آزمون
دانشگاه صنعت نفتروزانه1آبادانهردوبا آزمون
دانشگاه صنعت نفتروزانه2آبادانهردوبا آزمون
دانشگاه هرمزگانروزانه5بندر عباسهردوبا آزمون
مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراینروزانه38اسفراینهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی نقش جهانغیر انتفاعی30اصفهانهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی انرژیغیر انتفاعی58ساوههردوبدون آزمون

رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی برای چه کسانی مناسب است؟

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که برای مطالعه این رشته لازم است داشته باشید, پذیرفتن مشکلات و بعضا خطراتی است که در حین کار احتمال وقوع آن وجود دارد. بنابراین با پذیرش این مسئله, باید با اعتماد به نفس و استفاده از تجربیات خود خطرات احتمالی را به حداقل برسانید.

دقت و حساسیت حین کار بسیار مهم است. محاسبه و پیش بینی احتمالات با استفاده از دانشی که در دوران تحصیل بدست آورده اید از دیگر ویژگی های مورد نیاز در رشته مهندسی بازرسی فنی است. همچنین از آنجایی که فارغ التحصیلان و شاغلان این رشته با کامپیوتر و نرم افزارهای تخصصی کار می کنند, علاقه به کار با نرم افزار را می توان از دیگر ویژگی های مهم شمرد.

توجه داشته باشید که مهندس ایمنی بازرسی فنی وظیفه برقراری امنیت چه برای نیروی انسانی و چه برای دستگاه ها را دارد. بنابراین اهمیت داشتن سلامت و ایمنی برای موفقیت در این حیطه بسیار مهم است. ویژگی های دیگری مانند مدیریت بحران, علاقه به کارهای فنی, به روزرسانی اطلاعات, اطلاع از مشخصات دستگاه و بخاطر سپردن آن و …نیز مهم هستند.

بازار کار رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی

بازار کار رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی گسترده و متنوع می باشد. فارغ التحصیلان این رشته بطور کلی می توانند در صنایعی مانند صنایع آلومینیوم سازی, صنایع پتروشیمی, صنایع نفت, صنایع خودروسازی, هواپیمایی, مترو کار کنند. اشتغال در مراکز دولتی و یا خصوصی برای این افراد امکان پذیر است.

سمت کاری شاغلان رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی می تواند کارشناس کنترل کیفیت, مهندس بهداشت حرفه ای و یا مهندس ایمنی باشد. وظیفه یک مهندس ایمنی و بازرسی فنی اعمال سیستم های مدیریتی, بررسی جلوگیری از خطرات و تعیین خطرات احتمالی است.

اما هر مهندس ایمنی باتوجه به تجربه و توانایی که دارد این وظایف را به شیوه خودش انجام می دهد. و همین موضوع بر میزان درآمد تاثیر می گذارد. البته محل کاری که فرد در آن مشغول به کار است هم در تعیین درآمد نقش بسزایی دارد.

بازار کار و درآمد رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی در جهان

همانطور که گفتیم رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی در جهان نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. از طرفی ارزش کارهای فنی در بسیاری از کشورها مانند آمریکا, استرالیا, کانادا بسیار زیاد است و هزینه زیادی برای آن پرداخت می شود. پس اگر قصد مهاجرت دارید بهتر است بدانید که تخصص در یک حرفه فنی می تواند به سرعت رشد و پیشرفتتان کمک کند.

حالا تعدادی از مشاغل پرطرفدار مهندس ایمنی و درآمد آن ها را می خواهیم بررسی کنیم. مهندسی ایمنی با درآمد 161 دلار در سال, ایمنی جهانی با درآمد 131 دلار در سال, ایمنی عملکردی با درآمد 110 دلار, مهندس ایمنی فرآیند با درآمد 112 دلار در سال و مهندس ارشد ایمنی فرآیند با درآمد 112 دلار در سال از رشته های مهم محسوب می شوند. البته لازم به ذکر است که این اطلاعات جمع آوری شده تا سال 2020 بوده است.

در نهایت مایلیم تا تعدادی از دانشگاه های برتر جهان که رشته مهندسی ایمنی و بازرسی صنعتی را ارائه می دهند معرفی کنیم: دانشگاه ماساچوست, دانشگاه کمبریج, دانشگاه استنفورد و موسسه فناوری فنرال سوئیس.

مشاوره تحصیلی آکو

رشته مهندسی ایمنی و بازرسی صنعتی نمونه بارزی است از صنعتی شدن و اهمیت بیش از پیش صنایع. همین موضوع نیز مسبب وقوع خطرات و صدمات برای شاغلین چنین رشته هایی شده است. و متخصصان در تلاش برای به حداقل رساندن تلفات جبران ناپذیر هستند.

به کانال تلگرام مشاوره تحصیلی آکو بپیوندید.

رومینا

رومینا ابوالحسنی هستم عضو تیم تولید محتوای سایت آکو، امیدوار هستم که همیشه بتونم جواب سوالاتتون رو به بهترین شیوه ممکن بدم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا