پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت برنامه ی 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

مشاور من

رشته های صنعت فنی حرفه ای

رشته های فنی حرفه ای

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
2/5 - (1 امتیاز)

انتخاب رشته مبحث بسیار پر اهمیتی برای آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان می باشد، حال در زمان انتخاب رشته دانش آموزان باید توجه بسیاری به این موضوع داشته باشند تا بتوانند رشته ای را انتخاب کنند که هم به آن علاقمند باشند هم در آن استعداد بالایی داشته باشند تا بتوانند در زمینه کاری و تحصیلی موفقیت بالایی کسب کنند، در ادامه با مرکز انتخاب رشته تخصصی آکو همراه باشید تا بتوانید با رشته های صنعت فنی حرفه ای و رشته های فنی حرفه ای آشنا شوید.

فهرست مطالب

زیر شاخه های رشته فنی حرفه ای

رشته فنی حرفه ای در کل یک شاخه بسیار پر طرفدار می باشد که دانش آموزانی که علاقمند به رشته های نظری نیستند و ترجیح می دهند بیشتر در دروس عملی تحصیل کنند به آن روی می آورند.

شاخه های رشته فنی حرفه ای

رشته فنی حرفه ای خود دارای چهار زیر شاخه می باشد که هر کدام از این زیر شاخه ها دارای چند رشته مرتبط با همان زیر گروه می باشند، دانش آموزان با توجه به استعداد و علاقه ای که دارند باید یکی از این رشته ها را انتخاب کرده و درباره آن اطلاعات کاملی داشته باشند، در این مقاله به طور تیتر وارد با شاخه های رشته فنی و حرفه ای آشنا خواهید شد.

  1. گروه هنر
  2. گروه کشاورزی
  3. گروه خدمات
  4. گروه صنعت

ما در این مقاله می خواهیم بیشتر به زیر گروه های گروه صنعت رشته فنی حرفه ای بپردازیم و هر کدام از رشته ها و زیر گروه های این گروه را به تفکیک توضیح دهیم تا بتوانید با توجه به استعداد و علاقه و روحیه ای که در خود مشاهده می کنید دست به انتخاب یک رشته بزیند.

زیرشاخه های رشته فنی حرفه ای در گروه صنعت

رشته های این گروه از رشته های فنی حرفه ای مرتبط با صنعت می باشد و صنعت خود به زمینه ای گفته می شود که جایگاه آن در همه کشور ها کاملا وسیع می باشد و تنوع کاری بالایی را نیز شامل می شود، رشته های گروه صنعت عمدتا در بین رشته هایی قرار می گیرند که دروس عملی بسیاری دارد و دانش آموزانی که یکی از رشته های این گروه را انتخاب می کنند به جز دروس تئوری باید دروس عملی را نیز فرا گیرند، در جدول زیر با دروس و زیر گروه های این گروه از فنی حرفه ای آشنا می شوید.

زیر گروه نام رشته ها
زیر گروه مکانیک صنایع فلزی – مکانیک خودرو – ابزار – تاسیسات مکانیکی – صنایع چوب و مبلمان – ماشین ابزار – مکاترونیک
زیر گروه برق و رایانه الکترونیک – الکتروتکنیک – الکترونیک و مخابرات دریایی – شبکه و نرم افزار
زیر گروه مواد و فناوری متالوژی – صنایع شیمیایی – صنایع نساجی – معدن – سرامیک
زیر گروه تعمیر و نگهداری ماشین آلات دریایی مکانیک موتورهای دریایی
زیر گروه معماری ساختمان معماری

در ادامه با رشته های صنعت فنی حرفه ای آشنا می شوید.

رشته صنایع فلزی در بین رشته های فنی حرفه ای

همان طور که از اسم این رشته پیداست افرادی که به سراغ آن می روند نیز باید بدانند که کار در این حرفه یعنی اینکه یاد بگیریم چه فلزی را در چه صنعتب به چه شکل و شیوه ای استفاده کنیم، دانش آموختگان این رشته عمدتا در کارگاه ها و کارخانجاتی که فعالیت آن ها مرتبط با فلزات می باشد فعالیت می کنند، این افراد در دوران تحصیل خود کار هایی اعم از خمکاری – جوشکاری – صافکاری – قلمکاری و … یاد می گیرند.

شاخه های صنعت فنی حرفه ای

رشته مکانیک خودرو در بین رشته های فنی حرفه ای

رشته مکانیک خودرو یک رشته پر طرفدار برای پسرانی می باشد که علاقمند به شغل های یدی می باشند، همان طور که مشخص است صنعت خودرو و خودروسازی در تمام کشورها بسیار وسیع و پر اهمیت می باشد، افرادی که رشته مکانیک خودرو را برای تحصیل خود انتخاب می کنند باید افرادی منضبط و با حوصله ای باشند که در زمینه تعمیر و کار خودرو علاقمندی بسیاری دارند.

انتخاب رشته فنی حرفه ای

رشته ماشین ابزار در بین رشته های فنی حرفه ای

رشته ماشین ابزار تنها به یک گروه ماشین ابزار های کوچکی که ما می بینیم و می شناسیم محدود نمی شود و ماشین ابزار های بزرگی که در تمام صنایع وجود دارد را نیز در بر می گیرد، بسیاری از دروس این رشته ریاضی و فیزیک می باشد و افرادی که این رشته را را برای ادامه تحصیل خود انتخاب می کنند باید از پایه ریاضی و فیزیک قوی برخوردار باشند، دانش آموختگان این رشته در صنایع مختلفی مانند صنایع هوایی – تراش کاری – صنایع کشاورزی و … می توانند فعالیت داشته باشند.

رشته تاسیسات مکانیکی در بین رشته های فنی حرفه ای

افرادی که در این رشته تحصیل می کنند می توانند به عنوان لوله کش ساختمان ، نصاب و لوله کش تاسیسات حرارت مرکزی – جوشکار برق و گاز و .. فعالیت کنند.

انتخاب رشته فنی حرفه ای

رشته صنایع چوب و مبلمان در بین رشته های فنی حرفه ای

همان طور که از اسم این رشته پیداست افرادی که در این رشته تحصیل می کنند در طول دوران تحصیل خود کار با چوب را یاد می گیرند، همچنین این که از چوب در چه صنایعی می توان استفاده کرد، کار با دستگاه هایی که می توان با استفاده از آن وسایل چوبی خاصی ساخت، تمام این مسائل نیز بر عهده افرادی است که در این رشته تحصیل می کنند.

رشته مکاترونیک در بین رشته های فنی حرفه ای

این رشته در ایران قدمت بالایی ندارد و ترکیب رشته های کامپیوتر و الکترونیک و مکانیک می باشد، افرادی که در این رشته تحصیل می کنند دست به تولید و خلق دستگاه های صنعتی میزنند که باعث صرفه جویی در تمامی مسائل مربوط به استفاده از یک دستگاه صنعتی می شود.

رشته الکترونیک در بین رشته های فنی حرفه ای

رشته الکترونیک از زیر شاخه های رشته برق می باشد و افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می شوند عمدتا کار آن ها با لوازم الکترونیکی بزرگ و کوچک می باشد، این رشته تنوع کاری بالایی دارد و یکی از رشته های پر طرفدار در بین پسران می باشد.

رشته های فنی حرفه ای

رشته الکتروتکنیک در بین رشته های فنی حرفه ای

برای انتاب این رشته باید به کارهای برقی و رایانه ای علاقمند باشید تا بتوانید موفقیت کسب کنید، افرادی که به سراغ این رشته می روند می توانند به عنوان برق کار های ماهر – نصاب پله برقی – نقشه کش برق مقدماتی و پیشرفته و … فعالیت کنند.

رشته الکترونیک و مخابرات دریایی در بین رشته های فنی حرفه ای

برای ورود به این رشته باید از پایه ریاضی فیزیک خوبی برخوردار بود، همچنین کار در این رشته کمی با شرایط سختی همراه است و عمدتا بر روی دریاست، دانش آموختگان این رشته وظیفه تعمیر و عیب یابی کشتی ها را بر عهده دارند.

رشته شبکه و نرم افزار در بین رشته های فنی حرفه ای

همان طور که از اسم این رشته پیداست کار فارغ التحصیلان این رشته با رایانه خواهد بود، پس علاقمندی به کار با این وسیله حتما باید در وجود فرد باشد تا بتواند به موفقیت دست پیدا کند.

رشته متالوژی در بین رشته های فنی حرفه ای

ماهیت رشته متالوژی علم کار با فلزات و همچنین سایر جامدات می باشد، این رشته در صنایع گوناگونی کاربرد دارد، فارغ التحصیلان رشته متالوژی می توانند در صنایع مختلفی مانند معادن، صنایع سیمان، صنعت خودروسازی، ذوب آن و فولاد و … مشغول به کار شوند.

رشته های صنعت فنی حرفه ای

رشته صنایع شیمیایی در بین رشته های فنی حرفه ای

صنایع شیمیایی نقش بسیار مهمی در پیشرفت کشور دارند، افرادی که به سراغ این رشته می روند بهتر است بدانند که کار آن ها بیشتر با موارد شیمیایی و ساخت ابزار و وسایلی می باشد که در آن ها از مواد شیمیایی استفتده شده است.

رشته های فنی حرفه ای

رشته صنایع نساجی در بین رشته های فنی حرفه ای

صنعت نساجی نیز یک صنعت بسیار بزرگ در کشور می باشد که بیشتر در زمینه بافت پارچه، ریسندگی، الیاف نساجی و … فعالیت می کند، علاقمندان به این رشته برای انجام درست محاسبات باید از پایه ریاضی قوی برخوردار باشند.

رشته معدن در بین رشته های فنی حرفه ای

شغل معدن یکی از سخت ترین مشاغل در جهان به حساب می آید پس برای ورود به این رشته می بایستی روحیه خود را کاملا مورد سنجش قرار دهید، افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می شوند می توانند در وزارت نفت – وزارت نیرو – وزارت معدن و فلزات – شرکت مترو و … فعالیت کنند.

رشته سرامیک در بین رشته های فنی حرفه ای

رشته سرامیک بسیار مرتبط به رشته مهندسی موارد می باشد و افرادی که به سراغ این رشته می روند می توانند به عنوان سرپرست در کارخانه هایی که در زمینه مواد سرامیکی فعالیت می کنند فعالیت داشته باشند، همچنین فروش محصولات سرامیکی – قلب ساز و مدل ساز در کارخانه ها و … از جمله مشاغل پیشنهادی برای این افراد می باشد.

رشته های فنی حرفه ای

رشته مکانیک موتورهای دریایی در بین رشته های فنی حرفه ای

افرادی که در این رشته تحصیل می کنند عمده فعالیتسشان در زمینه عیب یابی و تعمیر موتور کشتی های تجاری و مسافر بری می باشد، شغل این افراد نیز روحیه خاصی را می طلبد و روی آب می باشد.

رشته معماری در بین رشته های فنی حرفه ای

رشته معماری یکی از پر طرفدار ترین رشته های فنی و حرفه ای در بین دختران و پسران می باشد و تلفیقی از هنر و معماری است، افرادی که در این رشته تحصیل می کنند باید کار با بسیاری از نرم افزار های متفاوت را فرا گرفته تا بتوانند کار هایب نقشه کشی را به خوبی انجام دهند.

زیر شاخه های رشته فنی حرفه ای

انتخاب رشته فنی حرفه ای با مرکز انتخاب رشته تخصصی آکو

انتخاب هر کدام از رشته هایی که در این مقاله ذکر شده نیازمند استعداد و علاقه و روحیه ای خاص می باشد، همچنین انتخاب رشته مبحثی بسیار پر اهمیت می باشد که آینده فرد را کاملا تحت شعاع خود قرار می دهد بنابراین اگر از دسته افرادی هستید که برای آینده خود هدف دارید و نمی خواهید اشتباه انتخاب کنید مشورت با یک مشاوری که بتواند روحیه و استعداد شما را شناسایی کند و در آن راستا به شنا در انتخاب رشته کمک کند به شما توصیه می شود، مشاوران ما در مرکز انتخاب رشته تخصصی آکو آماده راهنمایی شما عزیزان در رابطه با انتخاب رشته فنی حرفه ای می باشند.

اینستاگرام مرکز انتخاب رشته تخصصی آکو

بیشتر بخوانید:

نکاتی در رابطه با کنکور فنی حرفه ای

منابع کنکور فنی حرفه ای

رشته های فنی حرفه ای

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا