پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت خدمات مشاوره تحصیلی ( نه صرفا برنامه) 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

انتخاب رشته کارشناسی ارشدمشاوره کنکور کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد مهندسی عمران

گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی عمران

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
به این نوشته امتیاز دهید

مهندسی عمران یکی از رشته های فنی مهندسی است که به ساخت و ساز در تمامی زمینه ها مربوط می باشد، افرادی که این رشته را انتخاب می کنند از رشته ریاضی فیزیک در دانشگاه پذیرفته سده اند، رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی هیچ گرایشی ندارد و تمامی گرایش های آن به مقطع کارشناسی این رشته برمی گردد، در ادامه این مقاله با مرکز مشاوره اکو همراه باشید تا با کارشناسی ارشد مهندسی عمران بیش از پیش اشنا شوید.

فهرست مطالب

کارشناسی ارشد مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران در ایران تا مقطع دکتری امکان ادامه تحصیل دارد و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی می توانند با توجه به استعداد و علایق خود یکی از گرایش های این رشته را انتخاب کنند، فارغ التحصیلان این رشته در راه سازندگی کشور تلاش می کنند.

افرادی که رشته مهندسی عمران را انتخاب می کنند افرادی اجتماعی هستند و با بسیاری از افراد در رابطه هستند، این کار یک کار گروهی می باشد و مجموعه ای از افراد باید با همکاری هم به ساخت یک پروژه بپردازند، مهندسان عمران در راس این ساخت و سازها قرار دارند و افراد دیگر با توجه به گفته ها و خواسته های مهندس عمران آن پروژه به انجام کار می پردازند، در ادامه با گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی عمران آشنا خواهد شد.

گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی هیچ گرایشی ندارد اما در مقطع کارشناسی ارشد دارای 15 گرایش می باشد که هر کدام از این گرایش ها در یک حوزه می باشد، افراد باید با توجه به علایق خود دست به انتخاب گرایش های این رشته بزنند، هر کدام از این گرایش ها باعث می شود که فرد در قسمت های مختلفی مشغول به کار شود.

  1. گرایش سازه
  2. گرایش زلزله
  3. گرایش ژئوتکنیک
  4. گرایش راه و ترابری
  5. گرایش مهندسی و مدیریت منابع آب
  6. گرایش مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی
  7. گرایش مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  8. گرایش حمل و نقل
  9. گرایش مهندسی و مدیریت ساخت
  10. گرایش مهندسی محیط زیست
  11. گرایش مهندسی ساختمان های هوشمند
  12. گرایش مهندسی خطوط راه آهن
  13. گرایش مهندسی پدافند غیرعامل با گرایش های سازه های دفاعی ، طراحی
  14. گرایش مهندسی محیط زیست با گرایش های آب و فاضلاب ، آلودگی هوا، سواحل منابع آب ، مواد زائد ، مواد زائد جامد
  15. گرایش مهندسی ایمنی راه و ترابری

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه

این گرایش یکی از مهم ترین گرایش های مهندسی عمران می باشد، مهندسان سازه به طراحی و تحلیل پروژه های ساختمانی و غیر ساختمانی می پردازد، این افراد در دانشگاه یاد می گیرند که سازه های بلند و غیر خطی را به چه شکلی طراحی نمایند، بسیاری از دانشگاه های سطح بالای کشور این گرایش را ارائه می دهند.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش زلزله

فارغ التحصیلان گرایش زلزله به ساخت سازه هایی با ایمنی زلزله می پردازند، وظیفه بررسی ایمنی سازی و سازه های ساختمانی و غیرساختمانی بر عهده این افراد می باشد، همچنین این افراد می توانند به خوبی مناطق زلزله خیز را بررسی کنند، متخصصان این رشته  با توجه به نرم افزارهایی که برای این کار وجود دارد فعالیت خود را در شرکت های مختلف انجام می دهند.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش ژئوتکنیک

این گرایش بسیار با گرایش سازه مرتبط می باشد، این گرایش بیشتر مرتبط با سازه های غیرساختمانی مثل تونل ها، دیوارهای حائل، تکیه گاه های موقت حفاری و … می باشد و این که آیا این فضا بستر مناسبی برای ساخت جاده و تونل و .. می باشد یا خیر.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش راه و ترابری

این گرایش مرتبط با ساخت راه های جدید و بهسازی راه های قدیمی می باشد، در نهایت این افراد توانایی نظارت بر پروژه های راه و ترابری را بر عهده دارد، به گفته دانشجویان این گرایش کمی ساده تر از دیگر گرایش ها می باشد و علاقمندان به آن نیز در صورت داشتن شرایط می توانند در کشور های پیشرفته نیز مشغول به کار شوند.

ارشد مهندسی عمران

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت منابع آب

این گرایش نیز یکی از گرایش های دیگر مهندسی عمران می باشد که کمی زمینه متفاوت تری نسبت به دیگر گرایش ها دارد و مرتبط با مدیریت منابع آب و آب و فاضلاب می باشد، این افراد از مخازن ذخیره و خطوط انتقال به خوبی آگاهی دارند و می دانند با توجه به چه شرایطی می توان برای منابع آب برنامه ریزی داشت.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی

این گرایش مرتبط به با تحلیل و ساخت سازه هایی می باشد که مرتبط با آب است، در واقع این گرایط مرتبط با سازه و آب می باشد و تا حدودی به مهندسی بهداشت و محیط زیست هم مرتبط می باشد، قطعا تربیت نیروهایی در این گرایش به نحوه استفاده بهتر از منابع آبی کشور کمک خواهد کرد.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی

افرادی که این گرایش را انتخاب می کنند معمولا باید در شمال یا جنوب کشور مشغول به کار می شوند، فارغ التحصیلان این گرایش  سازه دریایی به مطالعه و طراحی سازه هایی مرتبط با دریا و ساحل می پردازند.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش حمل و نقل

گرایش حمل و نقل 4 بخش حمل و نقل ریلی، هوایی، جاده ای و دریایی می باشد که هر کدام از این بخش ها خود زمینه بسیار زیادی می باشد، این که فرد کدام یک از این بخش ها را برای ادامه تحصیل و فعالیت خود انتخاب کنند کاملا مرتبط با استعداد و علاقه فرد می باشد.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت

افرادی که این گرایش را انتخاب می کنند باید توانایی های لازم برای کنترل و مدیریت پروژه ها را بر عهده داشته باشند، این افراد در زمینه مدیریت امور قرادادها، برنامه ریزی و کنترل پروژه ها نیز کاربلد می باشند بنابراین شم مدیریتی در این افراد بسیار پر اهمیت می باشد و داوطلبان در زمان انتخاب رشته باید ببینند استعداد این کار را دارند یا نه.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی محیط زیست

گرایش مهندسی محیط زیست کاملا مرتبط با تمام عوامل محیط زیستی از آلودگی هوا گرفته تا فاضلاب را نیز در بر می گیرد، دانش آموختگان این رشته می توانند در شهرداری ها، در سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان اب و فاضلاب و سازمان های وزارت نیرو مشغول به فعالیت شوند.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی ساختمان های هوشمند

گرایش مهندسی ساختمان های هوشمند بر این اساس به وجود آماده است که ساکنان بتوانند از امکانات بیشتری استفاده کنند، این ساختمان ها و امکانات آن در صرفه جویی انرژی بسیار کارآمد می باشند؛ فارغ التحصیلان این رشته مدیریت هوشمند کردن این ساختمان ها را به طور کامل بر عهده دارند.

کنکور مهندسی عمران

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی خطوط راه آهن

همان طور که از نام این رشته مشخص است دانش آموختگان این گرایش به ساخت و مدیریت پروژه های راه آهن می پردازند، این افراد در مدیریت تمام خطوط راه آهن مانند مترو، قطار، راه آهن های برقی و شهری و … فعالیت دارند، ایجاد این گرایش باعث پیشرفت بسیار زیادی در این زمینه شده است.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی پدافند غیرعامل با گرایش های سازه های دفاعی ، طراحی

این گرایش مرتبط با روش های ارزیابی آسیب پذیری و مشکلاتی که ممکن است از زیر ساخت های طرح های شهری و معماری به وجود آمده است می باشد، همچنین علاقمندان به ادامه تحصیل در این رشته باید بدانند که گرایش مهندسی پدافند غیرعامل با گرایش های سازه های دفاعی ، طراحی تنها در دانشگاه مالک اشتر ارائه می شود.

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی ایمنی راه و ترابری

گرایش مهندسی ایمنی راه و ترابری در بسیاری از موارد می تواند در کم شدن تصادفات تاثیر گذار باشد، این به این معنی است که عوامل محیطی در این مساله نقش بسیار به سزایی دارد و ایمنی و این که در چه صورت می تواند از ریسک خطرات کمتر کرد بر عهده فارغ التحصیلان این رشته می باشد.

دروس کنکور کارشناسی ارشد مهندسی عمران

داوطلبان برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد مهندسی عمران دروسی را مطالعه می کنند که در دوران کارشناسی آن ها را گذرانده اند، این دروس از سوی سازمان سنجش اعلام شده است و قبولی در دانشگاه مشروط به مطالعه دقیق این دروس می باشد.

  1. زبان عمومی و تخصصی انگلیسی
  2. ریاضیات
  3. مکانیک جامدات (مقاومت مصالح ۱، تحلیل سازه ها)
  4. مکانیک خاک و پی سازی
  5. مکانیک سیالات و هیدرولیک
  6. طراحی (سازه های فولادی ۱ و ۲، سازه های بتنی ۱ و ۲، راه سازی و روسازی راه)

ضریب دروس در آزمون کارشناسی ارشد مهندسی عمران

در بسیاری از رشته ها در هر گرایش ضریب دروس متفاوت می باشد و داوطلبان باید با توجه به علایق خود دروسی که ضریب بالاتری دارند را مورد توجه قرار دهند، اما در رشته مهندسی عمران ضریب دروس در همه گرایش های یکسان می باشد.

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی انگلیسی

1

ریاضیات

1
مکانیک جامدات (مقاومت مصالح ۱، تحلیل سازه ها)

1

مکانیک خاک و پی سازی

1
مکانیک سیالات و هیدرولیک

1

طراحی (سازه های فولادی ۱ و ۲، سازه های بتنی ۱ و ۲، راه سازی و روسازی راه)

1

منابع آزمون کارشناسی ارشد مهندسی عمران

هر ساله سازمان سنجش در مورد منابع آزمون کارشناسی ارشد مهندسی عمران اطلاعاتی در اختیار داوطلبان قرار می دهد، طراحان سوالات آزمون این سوالات را از این منابع طراحی می کنند و داوطلبان نیز باید بر اساس این منابع برای ازمون اماده شوند.

عناوین دروس امتحانی منابع

زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

1 – 504 واژه ضروری 2 – 1100 لغت 3 – کتاب زبان تخصصی مهندسی عمران انتشارات سمت 4 – کتاب آزمون ها و لغات گرایش بندی شده مهندسی عمران

ریاضیات

ریاضی عمومی 1 و 2 : 1 – ریاضی عمومی، ایساك مارون، ترجمه خلیل پاریاب 2 – ریاضی عمومی، جورج توماس 3 – ریاضی عمومی آدامز 1و 2

معادلات دیفرانسیل : 1 – معادلات دیفرانسیل و کاربردهای آن، جورج اف، سیمونز

مکانیک جامدات

مقاومت مصالح 1 : 1 – کتاب بیر – جانسون، ترجمه ابراهیم واحدیان 2 – کتاب مقاومت مصالح تألیف تیموشنکو

تحلیل سازه ها 1 : 1 – تحلیل سازه مهندس مجید بدیعی ( 4 جلد) 2 – تحلیل سازه، شاپور طاحونی

مکانیک خاک و پی سازی

1 – اصول مهندس ژئوتکنیک( مکانیک خاك )، تألیف براجا. ام. داس، ترجمه اردشیر اطیابی 2 – مکانیک خاك، تألیف دکتر کامبیز بهنیا، دکتر امیر محمد طباطبایی 3 – مهندسی پی، جلد 2، براجام ام داس- ترجمه شاپور طاحونی

مکانیک سیالات و هیدرولیک

1 – استیرتیر، ترجمه احمد انتظاری 2 – مکانیک سیالات شیمز 3 – هیدرولیک کانالهای باز، تألیف دکتر سید محمود حسینی و دکتر جلیل ابریشمی

طراحی

سازه های فولادی 1 و 2 : 1 – سازه های فولادی، دکتر میرقادری 2 – کتاب طراحی سازه های فولادی، تالیف شاپور طاحونی، انتشارات علم و ادب.

سازه های بتنی 1 و 2 : 1 – سازه های بتنی، دکتر کی نیا 2 – سازه های بتنی، دکتر مستوفی

راهسازی و روسازی راه : 1 – راهسازی، منوچهر احتشامی 2 – طرح هندسی راه، گرشاسب نریمانی 3 – راهسازی، دکتر بهبهانی 4 – روسازی، دکتر محمد طباطبائی

کارشناسی ارشد عمران

تعداد سوالات آزمون کارشناسی ارشد مهندسی عمران

آزمون کارشناسی ارشد مهندسی عمران دارای یک دفترچه 135 سواله می باشد که داوطلبان 250 دقیقه فرصت دارند که به این سوالات پاسخ دهند، داوطلبان باید با توجه به ضریب هر درس به مطالعه این دروس بپردازند و در جلسه پاسخگوی این سوالات باشند.

نام درس

تعداد سوالات
زبان عمومی و تخصصی انگلیسی

30

ریاضیات

15
مکانیک جامدات (مقاومت مصالح ۱، تحلیل سازه ها)

20

مکانیک خاک و پی سازی

20
مکانیک سیالات و هیدرولیک

20

طراحی (سازه های فولادی ۱ و ۲، سازه های بتنی ۱ و ۲، راه سازی و روسازی راه)

30

انتخاب رشته کنکور ارشد با مرکز مشاوره اکو در کرج

انتخاب رشته کارشناسی ارشد بسیار شبیه انتخاب رشته دانشگاه سراسری می باشد و داوطلبان پس از انتشار کارنامه اولیه که در آن رتبه و تراز مشخص شده است اقدام به انتخاب رشته می کنند، این داوطلبان برای این که بتوانند در زمینه ای فعالیت کنند که به آن علاقمند باشند باید به خوبی گرایش های رشته خود را بشناسند، همچنین شناخت دانشگاه ها نیز بسیار حائز اهمیت می باشد، برای آشنایی بیشتر با نحوه انتخاب رشته کنکور ارشد می توانید با شماره 02633408944 تماس حاصل فرمایید.

اینستاگرام مرکز مشاوره اکو در کرج

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا