مقالات آموزشی و مشاوره ای

برنامه ریزی همگام با آزمون آزمایشی

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
5/5 - (1 امتیاز)

در مقاله برنامه ریزی همگام با آزمون آزمایشی به شرح و بررسی مواردی از قبیل برنامه ریزی برای کنکور 1401، نحوه برنامه ریزی کنکور و موضوعاتی از این قبیل می پردازیم. تعداد بسیار زیادی از دانش آموزان در سال کنکور تصمیم می‌گیرند در آزمون های آزمایشی شرکت کنند، تا بتوانند نحوه درس‌خواندن خود را مورد ارزیابی قرار دهند. همچنین بعد از آزمون دادن متوجه نقاط ضعف و قوت خود شوند تا بتوانند برنامه ریزی صحیحی برای خود داشته باشند. دراین‌بین افرادی هستند که آزمون های آزمایشی را ثبت‌نام می‌کنند اما همگام با بودجه‌بندی آزمون درس نمی‌خوانند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد برنامه ریزی همگام با آزمون صحبت کنیم. بنابراین اگر شما هم جز کسانی هستید که سردرگم شدید و نمی‌دانید چطور برنامه ریزی کنید، خواندن این مقاله می‌تواند برایتان مفید باشد.

چگونه برای آزمون برنامه ریزی کنیم

در مقاله برنامه ریزی همگام با آزمون آزمایشی به موضوع برنامه ریزی برای آزمون آزمایشی می‌پردازیم. همهٔ ما به‌خوبی می‌دانیم برنامه ریزی در روند پیشرفت دانش آموز به چه اندازه حائز اهمیت است و به موفقیت او در کنکور سراسری و همچنین آزمون های آزمایشی کمک می‌کند. گاهاً ممکن است شما یک برنامه برای مدت‌زمان دوهفته برای خود داشته باشید اما به هر دلیلی نتوانید آن را به‌خوبی انجام دهید. در انتها باعث می‌شود شما از برنامه آزمون نیز عقب بمانید و قطعاً این موضوع باعث به‌وجودآمدن استرس و نگرانی برای شما می‌شود. بهتر است در قدم اول در انتخاب آزمون آزمایشی خود دقت کنید. زمانی که تصمیم به ثبت‌نام در آزمون های آزمایشی گرفتید، بودجه‌بندی آزمون موردنظر را به‌خوبی بررسی کنید. بعد باتوجه‌به توانایی خودتان و ساعت مطالعه‌ای که دارید آزمونی را انتخاب کنید که مناسب شماست و می‌توانید برنامه خود را همگام با آزمون پیش ببرید. همگام بودن با آزمون به شما کمک می‌کند تا بتوانید به ارزیابی مناسبی از خود برسید و نقاط ضعف و قوت خود را تشخیص دهید و تلاش کنید نقاط ضعفتان را تقویت کنید. اگر شما آزمونی را انتخاب کنید که نتوانید طبق بودجه‌بندی آن پیش بروید قطعاً نمی‌توانید مباحث آزمون را به‌خوبی بخوانید. در نتیجه به سنجشی دقیق از خود دست پیدا نمی‌کنید. سنجش و ارزیابی، هدف اصلی شرکت در آزمون های آزمایشی است. اما چگونه می‌توان باتوجه‌به بودجه بندی آزمون های آزمایشی برای خود برنامه ریزی کنیم؟ در ادامه این مقاله به بررسی و راه‌حل مناسب برای این سؤال می‌پردازیم.

زمان بندی مناسب

برای مثال اگر شما در آزمونی شرکت می‌کنید که هر دوهفته یکبار برگزار می‌شود، نیاز است 12 روز از مدت‌زمانی را که در اختیار دارید جهت مطالعه دروس بودجه‌بندی قرار دهید و دو روز نهایی را برای مرور و دوره کردن دروس در نظر بگیرید. در این صورت شما به نحوه صحیح مطالعه برای آزمون دست پیدا می‌کنید. یعنی هم مباحث آزمون را می‌خوانید و هم به‌مرور و دوره آنها می‌رسید.

بودجه‌بندی مباحث آزمون

در واقع شما باید تلاش کنید برنامه آزمون را برای خود شخصی‌سازی کنید. برای مثال برنامه دوهفته ­ای که آزمون در اختیار شما قرار می‌دهد را به بازه زمانی کوتاه‌تری تقسیم کنید. برای انجام این کار باید هر درس را به چند وعده درسی تقسیم کنید و هر وعده را مطالعه درسنامه و یا زدن تست و یا مرور اختصاص دهید. مثلاً می‌توانید برای دروس اختصاصی 6 یا 7 وعده و برای دروس عمومی 4 یا 5 وعده درسی در نظر بگیرید. توجه کنید شما نباید تمامی مباحث آزمون را در یک روز بخوانید. هرچند کاری نشدنی است. بهتر است در بازهٔ زمانی دوهفته‌ای، هفتهٔ اول را برای خواندن دروس دوازدهم و هفته دوم را برای مطالعه دروس پایه در نظر بگیرید. سعی کنید این تقسیم‌بندی را بر اساس سختی مباحث انجام دهید.

برنامه ریزی متنوع

در مقاله برنامه ریزی همگام با آزمون آزمایشی به نحوه برنامه ریزی برای کنکور می‌پردازیم. مسئله تنوع درسی برای هر شخص متفاوت است و بستگی به توانایی فرد دارد. برای مثال دانش آموزی که درگذشته تنها 2 یا 3 ساعت در روز درس‌خوانده است نمی‌توان برنامه ­ای تعبیه کرد که 6 درس متفاوت در یک روز در آن قرار دارد. برای مثال برای دانش آموز متوسط تنوع چهارتایی دروس نسبتاً مناسب است. یعنی دو درس عمومی و دو درس اختصاصی. برای دانش آموزانی که سطح بالاتری دارند می‌توان تنوع 5 تایی در نظر گرفت. به این صورت که سه وعده مطالعاتی به دروس اختصاصی و دو وعده به دروس عمومی اختصاص پیدا می‌کند. بهتر است در تنوع درسی، درسی را هر روز قرار دهید که در برنامه آزمون سنگین‌تر از دیگر مباحث است. می‌توانید یک روز را به مطالعه و باقی روزها به حل تست از آن درس و مبحث بپردازید.

اولویت بندی دروس

در بخش‌های قبلی نیز گریز کوچکی به اولویت بندی مباحث زدیم. در این قسمت می‌خواهیم به‌طورجدی در مورد این موضوع صحبت کنیم. چراکه اولویت بندی کارها به‌شدت در برنامه ریزی صحیح حائز اهمیت می‌باشد. اولویت بندی مطالعه شما باید به این صورت باشد که چه درسی را ابتدای برنامه و چه درسی را انتهای برنامه مطالعه کنم؟ بهتر است برای این منظور پیشرفت خود را در دروس در نظر بگیرید. ابتدا به مباحثی بپردازید که در آنها پیشرفت چندانی نداشته‌اید و یا دچار افت شده‌اید. این کار باعث می‌شود اگر به هر دلیلی نتوانستید بقیه روز را درس بخوانید حداقل درسی را که در آن نسبتاً ضعیف بوده‌اید را خوانده‌اید. پس از اولویت بندی حجم موردنیاز برای مطالعه و زمان آن را نیز مشخص کنید تا ذهنتان طبقه‌بندی شود و به آرامش برسد.

انعطاف در برنامه ریزی

ممکن است روزی اتفاقی پیش آید که شما نتوانید برنامه خود را تمام‌وکمال انجام دهید. در این صورت برنامه نباید زیر سؤال برود. ساختار برنامه باید به شکلی باشد که در صورت عقب ماندگی مختصر بتوانید خود را به برنامه برسانید. اگر شما برای مبحثی مدت‌زمانی معین برای مطالعه در نظر گرفته‌اید. درصورتی‌که نتوانید آن را در بازه تعیین شده تمام کنید باید همان لحظه مبحث را جمع کنید و دیگر مطالعه نکنید. این کار باعث می‌شود به ذهن شما تلنگری وارد شود و در صورت ادامه این کار باعث می‌شود بتوانید در مدت مشخص شده مطلب را تمام کنید. اگر عقب ماندگی رخ‌داده در برنامه زیاد باشد می‌توانید اولویت آخرتان را حذف کنید. در این حالت شما درسی را حذف کرده‌اید که در آن قوی هستید پس لطمه زیادی به شما وارد نمی‌کند. سپس این اولویت به‌روز بعد منتقل می‌شود و تمام تلاشتان را بکنید که از این درس غافل نشوید. چون ممکن است نقطه قوتتان به نقطه ضعفتان تبدیل شود.

جمع بندی

به‌عنوان جمع بندی و نکات پایانی توصیه می‌کنم نکات گفته شده را در برنامه‌ریزی برای کنکور 1401 رعایت کنید. بدانید اگر با برنامه ریزی برای آزمون آزمایشی پیشروی کنید می‌توانید به سنجش درستی از خودتان برسید. پس آزمونی مناسب انتخاب کنید و تمام تلاشتان را بکنید که با بودجه‌بندی آن پیش بروید. این کار اعتماد به نفستان را نیز افزایش می‌دهد. چون هر بار پس از آزمون نتیجه تلاشتان را می‌بینید. همچنین مرور قبل آزمون را دست‌کم نگیرید. چرا که هم باعث می‌شود از فراموشی مطالب جلوگیری شود و هم سر جلسه مطالب را راحت‌تر به یاد می‌آورید. این مرور می‌تواند با استفاده از خلاصه نویسی‌هایتان انجام شود و یا از تست مروری استفاده شود و برای جلوگیری از عقب ماندگی در برنامه تلاش کنید وسواس مطالعاتی را کنار بگذارید و زمانتان را صرف بارها خواندن یک مطلب نکنید به‌جای آن تست حل کنید و از زمان‌های مرده به‌خوبی بهره ببرید.

تیم مشاوره تحصیلی مهندس حاج کرم

در مقاله برنامه ریزی همگام با آزمون آزمایشی سعی کردیم دید جامع و کاملی از این مطلب را ارائه دهیم. اگر قبولی در کنکور و بهترین دانشگاه‌های کشور هدف شماست و می‌خواهید با ورود به دانشگاهی معتبر و انتخاب رشته‌ای مناسب آینده شغلی خود را به بهترین شکل بسازید، تیم مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی آکو به مدیریت مهندس حاج کرم در کنار شما خواهد بود. ما به شما کمک می‌کنیم تا در مهم‌ترین سال زندگی‌تان، بهترین خود را اجرا کنید و عالی‌ترین نتیجه را بگیرید. شما می‌توانید برای ارتباط با برترین مشاوران کشور با شماره 02633408944 ارتباط برقرار کنید. تیم مشاوره تحصیلی مهندس حاج کرم اینجا حضور دارند تا پاسخگوی سؤالات شما باشند. همچنین می‌توانید سؤالات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن