رشته اعضای مصنوعی

معرفی رشته اعضای مصنوعی

تماس با ما
به این نوشته امتیاز دهید

در این مقاله به معرفی رشته اعضای مصنوعی می پردازیم. از گذشته تا به امروز انسان‌های زیادی بر اثر حوادث گوناگون عضوهای بدن خود را از دست می‌دادند و باتوجه‌به عضو ازدست‌رفته تا حدی ناتوان می‌شدند و نمی‌توانستند کارهای روزانهٔ خود را به‌درستی انجام دهند. با مطرح‌شدن رشته دانشگاهی اعضای مصنوعی و تحصیل افراد متخصص در این زمینه، اندام‌های مصنوعی ساخته شد و عضوهای ناتوان تقویت گردید و تا حد زیای مشکلات افراد رفع شد، در ادامه با مرکز انتخاب رشته تخصصی آکو همراه باشید تا با رشته اعضای مصنوعی بیشتر آشنا شوید.

رشته اعضای مصنوعی

دانشجویان در این رشته دروس مختلفی را مطالعه می‌کنند و نحوهٔ تولید ارتز (وسایل کمکی) و پروتز (اندام مصنوعی) را به‌خوبی یاد می‌گیرند. پروتز یک عضو مصنوعی است و می‌تواند جایگزین عضو طبیعی انسان گردد. ارتز هم وسایل کمکی می‌باشد که در اندام‌هایی که فلج، ضعیف و ناتوان شده استفاده می‌شود تا کارایی اندام را بالاتر ببرد‌.

معرفی رشته اعضای مصنوعی

رشته دانشگاه اعضای مصنوعی در زیرگروه ۱ علوم تجربی قرار گرفته و داوطلبانی که قصد تحصیل در این رشته را دارند باید در کنکور سراسری تجربی شرکت کنند. این رشته در زیرمجموعه رشته‌های توان‌بخشی قرار دارد و در بحث درمان وظایف به‌شدت مهمی را دارد. از جمله رشته‌های گروه توان‌بخشی رشته تجربی می‌توان به کاردرمانی، ارتوپدی فنی، فیزیوتراپی، گفتاردرمانی، بینایی‌سنجی و … اشاره کرد.

در این رشته روش طراحی و ساخت اعضای مصنوعی و وسایل کمکی طبق اصول مهندسی و آناتومی بدن آموزش داده می‌شود. به‌عبارتی‌دیگر دروس این رشته مجموعه‌ای از علوم مهندسی و علوم پزشکی می‌باشد. یک متخصص اعضای مصنوعی در زمینهٔ حمایت کردن از عضوهای ناتوان، ساختن اندام مصنوعی برای عضوهایی که ازدست‌رفتن و اصلاح کردن ناهنجاری فعالیت می‌کند. آن‌ها برای کسب تخصص‌های لازم باید دروس پایه مثل آناتومی بدن، علت ناهنجاری‌ها و بیماری‌های اندام‌های موردنظر را مطالعه می‌کنند و سپس روش ساخت ارتز ها و پروتزهای گوناگون را می‌آموزند.

معرفی رشته اعضای مصنوعی

دروس رشته اعضای مصنوعی

دوره تحصیل رشته اعضای مصنوعی ۴ سال است که معادل ۸ ترم تحصیلی می‌باشد و دانشجویان باید ۱۲۸ واحد درسی را بگذرانند. واحدهای درسی دوره کارشناسی این رشته عبارت‌اند از:

  • دروس عمومی: ۲۰ واحد
  • دروس پایه فنی مهندسی: ۹ واحد
  • دروس پایه پزشکی و توان‌بخشی: ۲۷ واحد
  • دروس کارورزی: ۲۴ واحد

نام درس

تاریخ و تمدن اسلامی

ادبیات فارسی

تربیت‌بدنی ۱ و ۲

آمار و روش تحقیق

اخلاق اسلامی

استاتیک

زبان عمومی

آناتومی اندام بالایی

مبانی نظری اسلام

زبان تخصصی

آشنایی با منابع اسلامی

رادیولوژی

انقلاب اسلامی

فیزیولوژی عمومی

آناتومی اندام پایینی

آناتومی سیستم عصبی

نورولوژی

اصول توان‌بخشی و طب فیزیکی

آناتومی اندام سطحی

آناتومی ستون فقرات و نواحی قدامی شکم،

ارتوپدی ۱ و ۲

طراحی و ساخت ارتزهای بالا زانو

روان‌شناسی معلولین جسمی

رسم فنی، تکنیک قطعه‌سازی

طراحی و ساخت ارتزهای ستون فقرات ۱ و 2

پروتزهای زیبایی

فیزیولوژی و بیومکانیک ۱ و ۲ و 3

ارتزهای پا

معاینه و ارزیابی

ارتز های اندام بالایی

طراحی و ساخت پروتزهای زیر زانو

طراحی و ساخت پروتزهای بالا زانو

پروتزهای اندام پایینی ۱ و 2

طراحی و ساخت ارتزهای اندام بالایی

پروتزهای اندام بالایی

طراحی و ساخت ارتزهای زیر زانو

تکنیک ارتوپدی فنی

ارتزهای ستون فقرات

مدیریت مراکز ارتوپدی فنی

طراحی و ساخت پروتزهای اندام بالایی

طراحی و ساخت ارتز های پا

ارتزهای اندام پایینی

اخلاق حرفه‌ای

 

رشته اعضای مصنوعی و بازار کار

گرایش های رشته اعضای مصنوعی

رشته اعضای مصنوعی در مقطع کارشناسی هیچ گرایشی ندارد و به‌صورت عمومی ارائه می‌شود. امکان ادامه تحصیل این رشته تا مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای دو گرایش ارتز و پروتز می‌باشد. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در رشته‌های مرتبط دیگری ادامه تحصیل دهند که برخی از این گرایش‌ها عبارت‌اند از:

  • انفورماتیک پزشکی
  • نانوتکنولوژی پزشکی
  • اقتصاد بهداشت
  • مهندسی پزشکی (زیست مواد)
  • فیزیک پزشکی
  • آموزش پزشکی
  • آمار زیستی
  • تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی
  • رشتهٔ مدیریت توان‌بخشی
  • اعضای مصنوعی و وسایل کمکی
  • زیست‌فناوری پزشکی

انتخاب دانشگاه

دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی در ایران و جهان

در ایران دانشگاه های محدودی هستند که رشته اعضای مصنوعی را  ارائه می کنند و علاقمندان به این رشته اگر قصد تحصیل در داخل گشور را دارند باید در این دانشگاه ها تحصیل کنند، در ادامه با دانشگاه هایی که این رشته را ارائه می دهند آشنا خواهید شد.

  • دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی – تهران
    دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    دانشگاه علوم پزشکی همدان
    موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران

از جمله بهترین دانشگاه‌های رشته اعضای مصنوعی در دنیا عبارت‌اند از:

  • دانشگاه شمال غربی – اوان ستون
  • پردیس اصلی مؤسسه فناوری جورجیا
  • دانشگاه واشنگتن – پردیس سیاتل
  • پردیس دانشگاه پیتسبورگ

کارنامه قبولی رشته اعضای مصنوعی

کارنامه قبولی رشته اعضای مصنوعی در هر یک از دانشگاه‌ها متفاوت است. جدول زیر نمونه کارنامه های قبولی این رشته در سال 1400 است. با مشاهده این جدول می توانید به طور حدودی تخمین بزنید که در کدام دانشگاه ها می‌توانید قبول شوید. 

رتبه در منطقه

رتبه کشوری

سهمیه

دانشگاه

7645

22936

منطقه 2

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

نمونه کارنامه بالا با درصد های زیر در کنکور تجربی رشته اعضای مصنوعی قبول شده است. این درصد ها مربوط به سال 1400 هستند و در سال 1401 باتوجه به افزایش تاثیر معدل و حذف دروس عمومی از کنکور میتوان انتظار داشت که داوطلبان با درصد های پایین تر اما معدل بالاتر بتوانند این رشته را قبول شوند.

نام درس

درصد

ادبیات فارسی

45

عربی

5

دین و زندگی

46

زبان انگلیسی

35

زمین شناسی

2

ریاضیات

55

زیست شناسی

16

فیزیک

48

شیمی

43

دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی از دانشگاه هایی در تهران است که برای دانشجویان بازار کار مناسبی را فراهم میکند. رتبه علمی این دانشگاه در رشته های پزشکی و پیراپزشکی بالاست و قبولی در رشته اعضای مصنوعی و وسایل کمکی در این دانشگاه دولتی به رتبه زیر 8000 نیاز دارد.

رتبه در منطقه

رتبه کشوری

سهمیه

دانشگاه

7831

28654

منطقه 3

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

در سال 1400 داشتن درصد های زیر برای کسب رتبه قبولی در رشته اعضای مصنوعی لازم بوده است. اما برای انتخاب رشته سال 1402 لازم است از نرم افزار های انتخاب رشته بروزرسانی شده متانسب با قبولی های کنکور 1401 استفاده کنید.

نام درس

درصد

ادبیات فارسی

14

عربی

45

دین و زندگی

26

زبان انگلیسی

35

زمین شناسی

2

ریاضیات

35

زیست شناسی

45

فیزیک

38

شیمی

33

دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی از دانشگاه های ارائه دهنده رشته اعضای مصنوعی کنکور تجربی است. این دانشگاه که از رتبه علمی خیلی بالایی در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور برخوردار نیست نسبت به سایر دانشگاه ها رتبه قبولی آن هم کمتر خواهد بود. به هرحال برای قبولی در رشته اعضای مصنوعی کنکور تجربی مطالعه درصد ها و شرایط انتخاب رشته در دانشگاه علوم پزشکی همدان را بخوانید.

رتبه در منطقه

رتبه کشوری

سهمیه

دانشگاه

6542

32745

منطقه 1

دانشگاه علوم پزشکی همدان

برای قبولی در دانشگاه علوم پزشکی همدان رشته اعضای مصنوعی داشتن درصد های زیر میتواند راحت و مثمر به ثمر باشد.البته این درصد ها برای کنکور 1402 میتواند متفاوت باشد.

نام درس

درصد

ادبیات فارسی

16

عربی

55

دین و زندگی

28

زبان انگلیسی

47

زمین شناسی

4

ریاضیات

27

زیست شناسی

48

فیزیک

46

شیمی

45

قبولی در دانشگاه های پردیس خودگردان نیاز به رتبه پایین تری در کنکور تجربی دارد و رشته اعضای مصنوعی و وسایل کمکی در این دانشگاه ها نیز تدریس میشود. در جدول زیر رتبه لازم و درصد های هر درس را میتوانید مشاهده کنید.

رتبه در منطقه

رتبه کشوری

سهمیه

دانشگاه

8012

40615

منطقه 1

دانشگاه علوم پزشکی ایران(پردیس خودگردان)

درصد های کسب شده برای قبولی رشته وسایل کمکی در دانشگاه های پردیس نسبتا کمتر از رتبه قبولی دانشگاه های دولتی خواهد بود.

نام درس

درصد

ادبیات فارسی

20

عربی

33

دین و زندگی

29

زبان انگلیسی

37

زمین شناسی

0

ریاضیات

18

زیست شناسی

41

فیزیک

27

شیمی

38

 

رشته اعضای مصنوعی چیست

مهارت‌های لازم برای رشته اعضای مصنوعی

افرادی که می‌خواهند وارد این رشته شوند باید بتوانند به‌درستی ارتباط کلامی با معلولین برقرار کنند و روحیه همدردی داشته باشند زیرا کارشناسان اعضای مصنوعی با افراد معلول سروکار دارند. این‌گونه بیماران علاوه بر آسیب‌های جسمی از لحاظ روحی نیز آسیب‌دیده‌اند و بسیار حساس و آسیب‌پذیر هستند پس روحیه دادن به آن‌ها مهم‌ترین مسئله است. از دیگر ملزومات این رشته داشتن توانایی بدنی است زیرا دانشجویان در این رشته، اعضای مصنوعی را تولید می‌کنند و با فلزکاری، گچ‌کاری و قالب‌های بسیار سنگین‌کار می‌کنند پس باید توانایی بدنی بالایی داشته باشند تا بتوانند وظایف خود را به‌درستی انجام دهند.

آن‌ها باید در درس‌های ریاضی، فیزیک و زیست‌شناسی دبیرستان قوی باشند زیرا فهم این دروس به آن‌ها به‌شدت کمک می‌کند و پایه و اساس این رشته بر اصول ریاضی و آناتومی بدن می‌باشد. دانشجویان این رشته باید به تحقیق و پژوهش علاقه‌مند باشند زیرا این رشته دائماً در حال پیشرفت است و افراد در این رشته همیشه باید در حال تحقیق و پژوهش باشند و اطلاعات خود را به‌روز کنند‌. این رشته دائماً در حال پیشرفت و نوآوری است مخصوصاً در زمینهٔ زیبایی طراحی اعضای صورت، پس دانشجویان باید بتوانند شیوه‌های جدید نیز ابداع کنند.

رشته اعضای مصنوعی

از جمله وظایف افراد در این رشته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصلاح کردن ناهنجاری‌های مختلف
  • حمایت کردن از اعضای ضعیف و ناتوان بدن افراد ناتوان
  • ساخت اندام مصنوعی برای عضوهای ازدست‌رفته
  • تولید کردن قطعات ساده برای خارج بدن بیماران که با دست قابل ساختن هستند.

رشته اعضای مصنوعی و بازار کار در ایران و جهان

بازار کار رشته اعضای مصنوعی بیشتر در مراکزی که با توان‌بخشی مرتبط هستند مربوط می‌شود. فارغ‌التحصیلان این رشته در بخش‌های خصوصی و دولتی می‌توانند مشغول به کار شوند‌. مراکز خصوصی متخصصان اعضای مصنوعی را استخدام کرده و حقوق‌های خوبی نیز پرداخت می‌کنند. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند مراکز توان‌بخشی نیز تأسیس کنند و مشغول به کار شوند. از جمله مراکزی که کارشناسان اعضای مصنوعی می‌توانند در آن مشغول شوند عبارت‌اند از: سازمان بهزیستی، بنیاد جانبازان، سازمان هلال‌احمر، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و فعالیت‌های آموزشی. این رشته دائماً در حال پیشرفت است و روش‌ها و مدل‌های جدیدی از اعضای مصنوعی ساخته می‌شود به همین دلیل آیندهٔ شغلی این رشته بسیار خوب است.

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در مراکز خدمات مراقبت‌های بهداشتی سرپایی، فروشگاه‌های بهداشت مراقبت‌های شخصی، مراکز دولتی یا خصوصی و … مشغول به کار شوند. تایم کاری این افراد معمولاً به‌صورت تمام‌وقت می‌باشد. از جمله بهترین مکان‌هایی که بالاترین حقوق را برای این رشته دارند عبارتنداز: کالیفرنیا، لونیزیانا، تگزاس، نیوهمپشایر و ایلینوی.

انتخاب دانشگاه

درآمد رشته اعضای مصنوعی در ایران و جهان

درآمد افراد در یاران در رشته اعضای مصنوعی به محل اشتغال بستگی دارد. خصوصی یا دولتی بودن محل کار روی حقوق آن‌ها تأثیرگذار است. زیرا اگر افراد در سازمان های دولتی مشغول به کار شوند قاعدتا بر حسب وزارت کار حقوق دریافت خواهد کرد و اگر در مکان های خصوصی فعالیت کنند درآمدشان بستگی به میزان مهارت و کاری که انجام می دهد دارد، به‌طورکلی حقوق ماهانهٔ آن‌ها ۴ الی ۶ میلیون تومان در ماه است.

حقوق و در آمد فارغ التحصیلان این رشته در سراسر دنیا متفاوت است که برخی از آن‌ها را در ادامه بررسی کردیم.

  • کالیفرنیا: ۱۲۳،۰۹۰ دلار
  • نیویورک: ۱۱۲،۲۶۰ دلار
  • ماساچوست: ۹۹۸۸۰ دلار
  • تگزاس: ۹۷،۶۵۰ دلار
  • کارولینای شمالی: ۹۱،۰۱۰ دلار

انتخاب دانشگاه با مرکز انتخاب رشته تخصصی آکو

در مقاله تا حدودی برای شما توضیح دادیم که رشته اعضای مصنوعی چیست ؟ سعی کردیم دید جامع و کاملی از این رشته را ارائه دهیم. اگر قبولی در کنکور و بهترین دانشگاه‌های کشور هدف شماست و می‌خواهید با ورود به دانشگاهی معتبر و انتخاب رشته‌ای مناسب آینده شغلی خود را به بهترین شکل بسازید، تیم مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی آکو به مدیریت مهندس حاج کرم در کنار شما خواهد بود. ما به شما کمک می‌کنیم تا در مهم‌ترین سال زندگی‌تان، بهترین خود را اجرا کنید و عالی‌ترین نتیجه را بگیرید.

شما می‌توانید برای ارتباط با برترین مشاوران کشور با شماره 02633408944 ارتباط برقرار کنید. تیم مشاوره تحصیلی مهندس حاج کرم اینجا حضور دارند تا پاسخگوی سؤالات شما باشند. همچنین می‌توانید سؤالات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

اینستاگرام مرکز انتخاب رشته تخصصی آکو

نرگس لک

نرگس لک هستم مشاور گروه مشاوره تحصیلی آکو رکن اول موفقیت رو تلاش و استمرار می دونم ما توی آکو سعی میکنیم راه بهینه رو بهتون نشون بدیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره تحصیلی آکو برای اطلاع از آخرین اخبار اعلانات رافعال کنید
رد
اجازه دادن به اعلان‌ها