معرفی شغل مدیر دیجیتال مارکتینگ
در این مقاله به معرفی یکی از پرطرفدارترین شغل این روزها یعنی شغل مدیر دیجیتال مارکتینگ خواهیم پرداخت. پس اگر به این شغل علاقمند هستید و می خواهید تمام جزئیات مربوط به آن را بدانید در ادامه همراه مشاوره تحصیلی آکو باشید. دیجیتال مارکتینگ به معنی استفاده از رسانه ها و ابزارهای دیجیتالی است که برای تبلیغ برندها و محصولات مختلف استفاده می شود.
فهرست مطالب
تمامی فعالیت هایی که در بستر اینترنت و بسترهای دیجیتالی انجام می شود تا مخاطبان را جذب کند در حوزه دیجیتال مارکتینگ قرار می گیرد. برای آشنایی با بخش های مختلف این شغل همراه ما باشید. شما می توانید از طریق شماره تلفن ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ با ما تماس گرفته و وقت مشاوره تان را رزرو کنید.
معرفی شغل مدیر دیجیتال مارکتینگ
برای واضح تر شدن مفهوم این شغل بیایید عناصر کلیدی دیجیتال مارکتینگ را مورد بررسی قرار بدهیم. این شغل می تواند سه عنصر کلیدی داشته باشد. اولین آن عنصر بسترهای آنلاین است. وب سایت ها، شبکه های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، موتورهای جست و جوگر مانند گوگل و ویدیوهای آنلاین و اپلیکیشن ها همگی بسترهای آنلاین در این حوزه هستند.
عنصر کلیدی دوم ابزارهای تبلیغاتی می باشند. تولید محتوا، بهینه سازی موتور جست و جو و یا همان SEO، بازاریابی ایملی و … همگی ابزارهای تبلیغاتی حوزه دیجیتال مارکتینگ می باشند. تماس با مخاطب آخرین عنصر کلیدی است که از طریق روش هایی مانند مدیریت شبکه های اجتماعی، پاسخ به کامنت ها، ایجاد تجربه کاربری جذاب و … راه های ارتباطی با مخاطب در این حوزه می باشند.
شما به عنوان مخاطب زمانی که در گوگل با تبلیغات مواجه می شوید و یا پست ها و تبلیغات اسپانسری در ایستاگرام برایتان نمایش داده می شود و یا محتواهای سرگرم کننده و آموزشی که در فضای آنلاین می بینید همگی جزو حوطه دیجیتال مارکتینگ محسوب می شوند.
بیش تر بخوانید: معرفی شغل مدیر فروش و بازاریاب
وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ
مدیر دیجیتال مارکتینگ و افرادی که در این حوزه کار می کنند وظیفه برنامه ریزی، ارزیابی و اجرا و … دارد. البته باید توجه داشت بسته به نوع کسب و کارو اهداف آن و استراتژی های مختلف وظایف افراد می تواند متفاوت باشد. در ادامه سایر وظایف را بررسی می کنیم:
- تحلیل مخاطبان هدف و بازار.
- تعیین اهداف بازاریابی.
- انتخاب فضای مناسب در شبکه های اجتماعی و … .
- تولید محتوای متنی، تصویری، ویدیویی که جذاب باشند و از معنی و مفهوم هم داشته باشند.
- هماهنگی با تیم نویسندگان و طراحی محتوا برای تولید مطالبی که با اهداف مجموعه هماهنگی دارد.
- به روزرسانی منظم وب سایت.
- زمان بندی و برنامه ریزی دقیق برای پست ها.
- تعامل با کاربران از طریق کانت ها و یا دایرکت.
- تحلیل و بررسی عملکرد شبکه های اجتماعی یا ابزارهایی مثل Google Analytics.
- تحقیق کلمات کلیدی مربوط به اهداف مجموعه و کسب و کار.
- بهینه سازی صفحات وب برای رتبه بندی بهتر در گوگل.
- تولید محتوای سئو پسند.
- اجرای تبلیغات کلیکی در لینکدین، گوگل، اینستاگرام و … .
- بهینه سازی هزینه ها و بازدهی تبلیغات.
- تحلیل و بررسی داده های تبلیغاتی برای بهبود عملکرد.
- طراحی و ارسال ایمیل های تبلیغاتی، خبرنامه و یا پروموشن ها.
- مدیریت لیست ایمیل و تقسیم بندی مشتریان طبق علاقمندی ها.
- بررسی نرخ باز شدن صفحات و نرخ کلیک ایمیل ها.
- استفاده از ابزارهایی مثل Google Analytics, SEMrush, HubSpot.
- ارائه گزارش های منظم به تیم مدیریتی یا مشتریان.
- رصد و تحلیل نظرات و بازخوردهای مشتریان.
- برندسازی به صورت درست در فضای مجازی.
- آشنایی و کار با جدیدترین ابزارها، تغییرات الگوریتم ها و … .
- حضور در وبینارها و دوره های تخصصی برای افزایش مهارت.
- هماهنگی با تیم طراحی، تیم فروش، پشتیبانی مشتریان و … .
- مدیریت و بررسی استراتژی بازاریابی در تمام بخش ها.
مهارت ها و توانایی های لازم برای دیجیتال مارکتینگ
قبل از ورود و اقدام برای هر شغلی بهتر است ابتدا مهارت ها و توانایی هایی را که بهتر است داشته باشیم را مورد بررسی قرار بدهیم و با آگاهی از آن وارد حیطه کاری مورد نظر بشویم. بریا موفقیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ به ترکیبی از مهارت های فنی، خلاقیت و درک استراتژیک نیاز است که در ادامه می توانید بطور دقیق تر مهارت های لازم برای ورود به حوزه دیجیتال مارکتینگ را بررسی کنید:
- مهارت های فنی:
مهارت های فنی شامل علاقه به یادگیری و کار با موتورهای جست و جو می باشد. یکی از مهارعت هایی که شاغلان باید داشته باشند یادگیری اصول سئو، تحقیق کلمات کلیدی و تحلیل رقبا است. همچنین این افراد باید با مواردی مانند: Google Ads, Excel,Word Press و نیز آشنا باشند.
- مهارت هایی که شامل خلاقیت می شود:
بخشی از مهارت های لازم در این حوزه مهارت هایی هستند که به خلاقیت و تمرین و تکرار نیاز دارند. توانایی نوشتن متن های جذاب برای شبکه های اجتماعی و وبلاگ ها و کار کردن با ابزارهایی مانند Figma, Canva, Photoshop و مهارت در تولید و ویرایش با استفاده از ابزارهایی مثل CapCut و Adobe Premiere مهارت هایی هستند که بخش زیادی از آن به خلاقیت فرد بستگی دارد.
- مهارت های مدیریتی:
این مهارت شامل توانایی برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف مشخص، شناسایی و درک مخاطبان هدف، طراحی برنامه های مناسب برای رفع نیازهای مخاطبان، توانایی مدیریت هزینه ها و تبلیغات کوکل ادز یا اینستاگرام می شود.
- مهارت های ارتباطی:
مهارت های ارتباطی شامل نشوتن پیام های کوتاه و جذاب در تبلیغات و کمپین ها و کلا شبکه های اجتماعی، پاسخگویی حرفه ای و سریع به مشتریان و همکاری با تیم های طراحی و فروش و توسعه برای یکپارچه سازی استراتژی های بازاریابی می شود.
چگونه مدیر دیجیتال مارکتینگ شویم؟
مدیران دیجیتال مارکتینگ ترکیبی از دانش تخصصی و مهارت های مدیریتی و تجربه عملی را باید داشته باشند تا بتوانند در این مسیر پیشرفت کرده و به یک مدیر دیجیتال مارکتینگ قوی تبدیل شوند. مسیرهای متفاوتی وجود دارد که شما از طریق آن می توانید وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ شوید. در ادامه هر یک از این مسیرها را بررسی می کنیم:
۱- دانشگاه: اگر قصد دارید تا از طریق دانشگاه و درس خواندن وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ شوید می توانید رشته های: میدیرت بازرگانی، بازاریابی، مدیریت کسب و کار، رشته های فناوری اطلاعات، رسانه و ارتباطات را مطالعه کنید. و در ادامه برای مقطع کارشناسی ارشد می توانید در دوره های تخصصی کارشناسی ارشد مانند MBA با گرایش دیجیتال مارکتینگ وارد این حوزه شوید.
۲- دوره های آموزشی تخصصی: دوره های آموزشی که به صورت آفلاین و یا آنلاین برگزار می شوند معمولا مسیر کوتاه تری نسبت به دانشگاه را دارند که در ادامه می خواهیم چند نمونه از بهترین دوره های جهانی را معرفی کنیم. دوره های رایگان بین المللی Google Digital Garage، HubSpot Academy، Coursera، Udemy، Facebook Blueprint، SEMRush Academy.
و دوره های داخلی در ایران نیز شامل: مکتب خانه، فرادرس، آکادمی دیجیتال مارکتینگ نوین، مدرسه کسب و کار ماهان را می توان نام برد.
توجه داشته باشید که در انتخاب دوره ها باید مطمئن شوید که مهارت هایی را که یاد خواهید گرفت همان چیزی است که به آن نیاز دارید.این دوره ها باید مهارت های مختلف را پوشش بدهند و شما را به کار کردن با ابزارهای لازم برای ادامه در این مسیر به خوبی آشنا کند.
بیش تر بخوانید: معرفی شغل ادمین اینستاگرام
درآمد مدیر دیجیتال مارکتینگ چقدر است؟
یکی از شاخصه های مهم در انتخاب یک شغل آینده شغلی و درآمد آن می باشد. علاوه بر علاقه و توانایی هایی که دارید بسیار مهم است که از میزان درآمد شغل انتخابی خودتان آگاه باشید. در ادامه درآمد یک مدیر دیجیتال مارکتینگ در ایران را بررسی می کنیم البته لازم است توجه داشته باشید که تجربه کاری، موقعیت جغرافیایی و … در میزان درآمد تاثیر گذار هستند.
درآمد مدیر دیجیتال مارکتینگ در شهری مانند تهران به این صورت است:
- کارشناس دیجیتال مارکتینگ: ۱۵.۶۰۰.۰۰۰ تومان.
- کارشناس ارشد دیجیتال مارکتینگ: ۲۳.۱۰۰.۰۰۰ تومان.
- مدیر دیجیتال مارکتینگ: ۳۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان.
درآمد مدیر دیجیتال مارکتینگ در شهرهایی مانند مشهد، شیراز و اصفهان به این صورت است:
- کارشناس دیجیتال مارکتینگ: ۱۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان.
- کارشناس ارشد دیجیتال مارکتینگ: ۱۴.۴۰۰.۰۰۰ تومان.
- مدیر دیجیتال مارکتینگ: ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان.
درآمد مدیر دیجیتال مارکتینگ در شهرهای کوچک تر به این صورت است:
- کارشناس دیجیتال مارکتینگ: ۸.۸۰۰.۰۰۰ تومان.
- کارشناس ارشد دیجیتال مارکتینگ: ۱۲.۲۰۰.۰۰۰ تومان.
- مدیر دیجیتال مارکتینگ: ۱۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان.
بازار کار شغل دیجیتال مارکتینگ در ایران
در حال حاضر در ایران بازار کار دیجیتال مارکتینگ رشد زیادی کرده است و جزو مشاغلی است که تقاضا برای آن زیاد است. وضعیت فعلی این شغل در ایران به دلیل افزایش استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی باعث شده تا بسیاری از کسب و کارها در فضای دیجیتال فعالیت داشته باشند و به همین دلیل هم تقاضا برای متخصصان حوزه ماکتینگ زیاد شده است.
همچنین با پیشرفت و رشد دیجیتال مارکتینگ حوزه ها و زیر شاخه های زیادی بوجود آمده است. این زیر شاخه ها شامل: متخصص سئو، مدیر شبکه های اجتماعی، تولید کننده محتوا، متخصص تبلیغات آنلاین، تحلیلگر داده ها و … است.
اما علاوه بر ویژگی های مثبت یکسری چالش ها نیز در این حوزه وجود دارد. رقابت در این حوزه بسیار زیاد است و عموما انتظارات زیادی از شاغلان این حوزه وجود دارد.همچنین رفتار مصرف کنندگان به سرعت در حال تغییر است و شاغلان این حوزه باید نیازهای مخاطبان را شناسایی کنند و مدام بروز باشند. در ادامه سایر چالش ها و مشکلات بازار کار دیجیتال مارکتینگ را بررسی می کنیم:
مشاوره تحصیلی آکو
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردی که مسیر تحصیلی و برنامه ریزی درسی چقدر می تونه در موفقیت و آینده ات تاثیر بگذاره؟ تیم مشاوره تحصیلی آکو اینجاست تا با کمک تجربه و تخصصی که داره بهت کمک کنه تا راه درست و پیدا کنی و در طول مسیر با اطمینان بیش تری قدم بگذاری.
فرقی نمی کنه که در چه مقطعی هستی و یا با چه چالش هایی رو به رو هستی، تیم مشاوره آکو در کنارته و با برنامه ریزی های شخصی سازی شده و روش های مطالعه و مشاوره هایی که به موفقیتت سرعت میده سعی داره تا مسیر تحصیلی رو برات هموارتر کنه.
پس اگه حس می کنی به کمی راهنمایی و همراهی نیاز داری از مشاوره ها تیم آکو استفاده کن. همچنین می تونی از طریق اینستاگرام آکو و یا تلگرام آکو با ما در ارتباط باشی و جدیدترین خبرهای تحصیلی رو دنبال کنی.