معرفی شغل طراحی بازی

در این مقاله یکی از جذاب ترین مشاغل دنیا را معرفی می کنیم. اگر به دنیای بازی ها و گیم علاقمند هستید و ساختن بازی ها همیشه موضوعی جذاب برایتان بوده پیشنهاد می کنیم مقاله معرفی شغل طراحی بازی را حتما تا انتها مطالعه کنید. طراحی بازی از مشاغلی است که راه های رسیدن به آن خیلی متنوع است و در مرحله اول هم تنها چیزی که لازم دارید علاقه به طراحی داستان بازی و روند آن است.
فهرست مطالب
در ادامه همراه تیم مشاوره تحصیلی آکو باشید و برای دریافت مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته و یا برنامه ریزی درسی با شماره تلفن ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ تماس بگیرید.
معرفی شغل طراحی بازی
همانطور که از اسم این شغل مشخص است طراحی بازی شغلی است که در آن لازم است فرایند بازی و شخصیت های آن، داستان بازی و هرچیزی که یک بازی را خلق می کند ساخته شود. در حالت ابتدایی طراح بازی لازم نیست حتما کار با ابزار و برنامه های خاصی را به طور حرفه ای بلد باشد تنها لازم است بتواند یک بازی را بر روی کاغذ خلق کند و داستان آن را بنویسد و مرحله های آن را مشخص کند.
خود طرح ریختن برای یک بازی چندین مرحله دارد. بطور مثال طراح بازی اول یک ایده دارد که هنوز به آن نپرداخته و کلیت آن را مشخص کرده اما در ادامه باید این ایده جز به جز بررسی شده و کم کم تکمیل شود. مثلا این که این بازی قرار است در چه ژانری باشد؟ مشخص کردن ژانر بازی می تواند کمک زیادی در ادامه مسیر و تکمیل داستان کند.
بعد از مشخص کردن ژانر بازی، طراح باید هدف کلی ای که از طرح بازی دارد را مشخص کند و در نهایت این که بازی قرار است به کجا برسد را به طور کلی بداند. بعد از آن طراح باید به داستان خود جزئیات را اضافه کند. مثلا این که چه شخصیت هایی در داستان وجود دارد؟ نقش هرکدام چیست؟ شخصیت های بازی چه پیشینه و داستانی دارند که لازم است به داستان اصلی اضافه شود؟
در ادامه همینطور جزئیات بازی بیش تر بیش تر می شود. این که بازی قرار است چه چالش هایی داشته باشد؟ چند مرحله ای باشد؟ اتمام بازی به چه روشی قرار است صورت بگیرد؟ درجه سختی آن چقدر باشد؟ بازی برای چه گروه سنی طراحی می شود؟ محیط داستان و بازی قرار است کجا باشد؟
این ها تنها تعداد محدودی از سوالاتی بود که یک طراح بازی باید از خودش بپرسد و با جواب دادن به آن فرایند طراحی بازی را تکمیل کند. البته در این فرایند طراح بازی همه کار را به تنهایی انجام نمی دهد و با تیم باید پیوسته در حال مشورت باشد.
این بخش اصلی کاری است که یک طراح بازی انجام می دهد. اما طبیعتا با توجه به این که این صنعت جای توسعه و پیشرفت زیادی دارد و رقیبان خیلی سرسختی هم در دنیای طراحی بازی وجود دارند، لازم است که طراح بازی در بخش های بعدی کار با نرم افزارهای مختلف را بلد باشد. در ادامه بیش تر به مهارت های مورد نیاز طراح بازی می پردازیم.
وظایف طراح بازی چیست؟
در این بخش وطایف اصلی طراح بازی را بررسی می کنیم. میزان تجربه و مهارت های طراح بازی در نقش ها و وظایفی که دارد تاثیر می گذارد به همین دلیل تنها وظایفی را بررسی می کنیم که در حالت کلی طراح بازی برعهده دارد.
- ایده پردازی داستان کلی.
- مشخص کردن ژانر بازی مثل این که ترسناک، هیجان انگیز، فانتزی، معمایی، کارآگاهی، جنایی و … .
- گروه سنی مناسب برای بازی.
- طراحی شخصیت های بازی.
- طراحی و ایده پردازی محیط بازی.
- مشخص کردن مراحل بازی و چالش های آن.
- تعداد بازیکنان مجاز در بازی.
- آنلاین بودن و یا آفلاین بودن بازی.
- مشخص کردن اتمام بازی مثل این که اتمام بازی از قبل یک داستان مشخص باشد و یا این که با تصمیم های بازی کننده اتمام بازی هم بتواند تغییر کند.
- هدف کلی بازی.
- درجه سختی و یا سادگی بازی.
- ارائه اولیه بازی برای گرفتن بازخورد.
- همکاری پیوسته با سایر اعضای تیم و در جریان گذاشتن اعضای تیم در مورد کوچک ترین تغییرات در طی طراحی بازی.
این ها تعدادی از وظایف اصلی طراح بازی است که باید اشاره کرد به همینجا ختم نمی شود و وظایف طراح بازی می تواند متغیر باشد و تقریبا تا انتهای کار و خروجی آن طراح بازی وظیفه دارد تا کار را پیگیری کرده و با اعضای تیم در حال مشورت باشد.
آخرین رتبه قبولی مهندسی کامپیوتر ۱۴۰۳ + کارنامه را مطالعه کنید.
ویژگی های طراح بازی
اما ویژگی های طراح بازی و مهارت های آن شامل چه مواردی می شود؟ در مرحله اول اصلی ترین و مهم ترین ویژگی طراح بازی عشق و علاقه زیاد به بازی و هرچیزی که به آن مرتبط است می باشد. طراح بازی معمولا به دلیل علاقه ای که به بازی سازی دارد خیلی از بازی های شناخته شده و یا شناخته نشده را بازی کرده و تا انتهای بازی داستان را دنبال کرده و به جزئیات داستان بازی اهمیت می دهد.
بازی کردن خوئش یک تجربه خیلی خوب برای افرادی است که به بازی ساختن علاقه دارند چون از این طریق می توانند دنیاهای متفاوت و داستان های متفاوت در بازی را کشف کنند و قوه تخیلشان را پرورش بدهند. طبق این توضیحات ی تونیم نتیجه بگیریم که طراح بازی به داستان نویسی هم علاقمند هست و از ساختن یک دنیای جدید با شخصیت ها و داستان های متنوع هم لذت می برد و هم استعدادش را دارد.
در دنیای امروزی که تقریبا خیلی از کارها با کمک نرم افزارهای مختلف انجام می شود، در دنیای بازی ها هم بعد از خلق داستان ادامه کار با کمک نرم افزارها و برنامه های بازی سازی صورت می گیرد. به همین دلیل بهتر است طراح بازی به کار با تکنولوژی علاقه داشته باشد و مهات استفاده از آن و کارکرد آن را هم بلد باشد.
از بارزترین ویژگی های یک طراح بازی خلاقیت و استعداد او در این زمینه است. خلاق بودن می تواند به طور کلی موجب نوآوری شود و یک بازی را از سایر بازی های دیگر متمایز کند. و مهم ترین نکته ای که درمورد طراحان بازی باید گفت این است که کار با تیم و گروه را به خوبی بلدند و می توانند ایده ها و انتظاراتشان را با اعضای تیم در میون گذاشته و پروسه بازی را با همراهی آن ها پیش ببرند.
محیط کاری طراحان بازی سازی
محیط کاری طراحان بازی سازی محیطی است که تعداد زیادی از افراد در یک تیم حضور دارند تا پروژه ساخت و ارائه بازی را انجام بدهند. این محیط شلوغ است و در آن با صداپیشگان، برنامه نویس ها، تصویرسازها، تهیه کننده و بسیاری از افراد هنرمند و علاقمند به بازی در ارتباط خواهید بود.
محیطی که در آن اعضای تیم کار می کنند معمولا استودیوهای بازی است و یا یک محیطی مانند دفتر که درآن چندین اتاق وجود دارد که در آن ها جلسات کاری و یا جلسات ایده پردازی و …. برگزار می شود. طراحان بازی می توانند در بعضی از مواقع به صورت نیمه حضوری و یا آنلاین کار کنند ولی حضور داشتن طراح در فضای کاری خیلی مهم است و حتی اگر به صورت آنلاین هم باشد نیمه حضوری خواهد بود.
باید به این نکته اشاره کنیم که طراحان بازی مثل کارمندها ساعت کاری مشخصی ندارند و باید در زمان مشخصی کار را تحویل بدهند و با توجه به این که پروژه در چه مرحله ای است و تا کی باید کار را ارائه کنند ساعت کاری می تواند طولانی و زیاد باشد.
چگونه وارد حوزه بازی سازی بشویم؟
یکی از روش های ورود به حوزه بازی سازی تحصیلات مربوط به آن در دانشگاه است. در برخی از دانشگاه های ایران به تازگی رشته ای تحت عنوان طراحی بازی ارائه می شود که در آن تمرکز اصلی به ساخت بازی های ویدیویی و ایده پردازی برای آن گذاشته شده است. در این رشته شما طراحی شخصیت ها، تعاملات آن ها با هم، نوشتن داستان بازی و … را یاد خواهید گرفت. دانشگاه هایی که رشته طراحی بازی را ارائه می دهند شامل:
- دانشگاه هنر تهران.
- دانشگاه آزاد اسلامی.
- دانشگاه علم و صنعت می شود.
از دیگر رشته هایی که به حوزه بازی سازی مربوط می شود رشته هنر دیجیتال و انیمیشن است که می توانید این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید. با مطالعه این رشته شما بیش تر طراحی مدل های سه بعدی و شخصیت سازی بازی و کلا بخش تصویرسازی بازی را یاد می گیرید. پس اگر به طراحی شخصیت ها علاقمند هستید این رشته می تواند برایتان مناسب باشد.
تحصیل در رشته بازی سازی در خارج از ایران
این رشته در دانشگاه ها و بازار کار خارج از ایران رونق زیادی دارد و رشته های دانشگاهی آن سابقه ارائه بیش تری دارند. دانشگاه های آمریکا مهم ترین و بهترین دانشگاه برای افرادی هستند که به بازی سازی علاقمندند و می خواهند در عین حال با جدیدترین و به روز ترین و پیشرفته ترین امکانات و تجهیزات بازی سازی کار کنند و در کنار افراد باتجربه یادگیری داشته باشند.
درواقع رشته بازی سازی رشته بسیار گسترده ای است که شاخه های زیادی دارد و شما می توانید باتوجه به علاقه تان رشته هایی مثل: طراحی صدای بازی ها، هنر بازی، تولید بازی، افکت های بصری و انیمیشن و … را انتخاب کنید. لازم است تاکیید کنیم که تمامی این رشته ها در دانشگاه های آمریکا به صورت حرفه ای ارائه می شود و بعد از آن می توانیم دانشگاه های انگلیس را پیشنهاد بدهیم.
درآمد بازی سازی در خارج از ایران
در این بخش نگاهی به درآمد طراحان بازی سازی در خارج از ایران می پردازیم. میزان حقوق هر یک از افرادی که در حوزه بازی سازی نقش داشته اند بسیار متفاوت است و خیلی بستگی دارد که نقش شما در این پروسه چه نقشی باشد و چقدر سابقه و تجربه کاری داشته باشید و … . پس درآمدهایی که در این بخش بررسی می کنیم به صورت تقریبی و کلی است.
اگر در پروسه بازی سازی شما نقش طراح بازی را داشته باشید و در کشوری مثل آمریکا باشید درآمد سالانه شما چیزی حدود ۷۰ هزار دلار در سال می تواند باشد. طراحان بازی نقش اصلی و بسیار مهی دارند و درواقع به نوعی خالق داستان بازی هستند و برای تمامی جزئیات و ویژگی های بازی فکر کرده است.
اما نویسنده بازی که یک نقش کاملا مستقل و جدا است و وظیفه آن روایت کامل و نوشتن داستان بازی است درآمدی حدود ۲۰۰ هزار دلار در سال می تواند داشته باشد
افرادی که نقش تهیه کننده و مدیریت تولید بازی را برعهده دارند و یا حتی دستیار مدیر تولید کننده هستند هم نقش بسیار مهمی را در کل تیم دارند و می توانند هماهنگی و نظم کار را تضمین کنند. این افراد در سال تا ۱۰۰ هزار دلار می توانند درآمد داشته باشند.
اما اگر در پروسه بازی سازی نقش برنامه نویس را دارید باید بگوییم درآمد شما بسیار خوب و بالا است. برنامه نویسان در حوزه بازی سازی در خارج از ایران و بطور سالانه چیزی حدود ۱۰۰ دلار در سال درآمد دارند.
همه چیز درباره شغل برنامه نویسی را اینجا مطالعه کنید.
مشاوره تحصیلی آکو
تیم مشاوره تحصیلی آکو با ارائه بهترین خدمات مشاوره ای و برنامه ریزی تحصیلی به دانش آموزان و داوطلبان عزیز کمک می کند تا بتوانند مسیر تحصیلی مناسب خودشان را پیش بگیرند و باتوجه به علایق و توانایی ها و شرایطی که دارند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند. اگر شما هم می خواهید با تیم مجرب ومتخصص آکو در ارتباط باشید علاوه بر شماره تماس ۰۹۰۲۵۶۴۶۲۳۴ می توانید از طریق تلگرام آکو و یا اینستاگرام آکو نیز با ما در ارتباط باشید.