"دو هفته خدمات برنامه ریزی و مشاوره تحصیلی رایگان برای تمام پایه ها از هفتم تا کنکور" تنها کافی ست عدد  2 را به 09025646234 ارسال کنید.

اطلاعات بیشتر
مشاور من

معرفی شغل مهندس تجهیزات پزشکی

به این نوشته امتیاز دهید

در این مقاله به معرفی شغل مهندس تجهیزات پزشکی خواهیم پرداخت. مهندس تجهیزات پزشکی یکی از مشاغل زیر مجموعه مهندس پزشکی است که در آن به نصب و نگهداری و تعمیر دستگاه های بیمارستانی می پردازند. رشته مهندس پزشکی از رشته های پرطرفداری است که همانطور که از اسمش پیداست ترکیبی از پزشکی و مهندسی است. در ادامه همراه مشاوره تحصیلی آکو باشید و برای دریافت وقت مشاوره با شماره تماس ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ تماس بگیرید.

معرفی شغل مهندس تجهیزات پزشکی

شغل مهندس تجهیزات پزشکی شغلی است که در آن فرد متخصص به طراحی، نصب، نگهداری و تعمیر تجهیزات پزشکی می پردازد. این شغل بسیار مهمی است چون نقش زیادی در تضمین کیفیت و عملکرد دستگاه های پزشکی در کلینیک ها و بیمارستان ها و حتی آزمایشگاه ها دارد و اگر هر یک از این دستگاه ها و تجهیزات به خوبی کار نکنند، خسارت های گاها جبران ناپذیری ممکن است بوجود بی آورند.

مهندس تجهیزات پزشکی درواقع پل ارتباطی بین بین خدمات درمانی و فناوری است و متخصص مهدس تجهیزات پزشکی وظیفه دارد تا عملکرد صحیح دستگاه و تجهیزات را بررسی کند و بطور کلی هر جا ایراد و مشکلی دیدند آن را تعمیر کرده و از درست بودن آن مطمئن شوند. جالب است بدانید که مهندسان تجیزات پزشکی برنامه هایی برای کالیبراسیون و نگهداری پیشگیرانه از دستگاه ها اجرا می کنند تا از خطرات احتمالی جلوگیری کنند.

یک مهندس تجهیزات پزشکی نه تنها باید دانش فنی کافی در زمینه مهندسی را دارا باشد، بلکه باید از الزامات بالینی و استانداردهای ایمنی پزشکی به خوبی آگاه بوده و در رعایت کردن آن ها دقت و حساسیت لازم را خرج دهد. همچنین توانایی حل مشکلات فنی در شرایط اضطراری را نیز باید داشته باشد.

بیشتر بخوانید: آخرین رتبه قبولی مهندسی پزشکی ۱۴۰۳ + کارنامه

وظایف مهندس تجهیزات پزشکی

وظایف این مهندسان گسترده و متنوع است و شامل فعالیت های فنی، آموزشی و حتی مدیریتی می شود. یکی از مهم ترین وظایف مهندس تجهیزات پزشکی نصب و راه اندازی تجهیزات پزشکی است. این افراد تجهیزات و وسایل پزشکی بیمارستان ها و مراکز درمانی را نصب می کنند و دستگاه های دیگری مانند دستگاه های تصویربرداری، دستگاه های جراحی و دستگاه های مانیتورینگ را نصب و یک تست اولیه از آن ها می گیرند. در ادامه سایر وظایف مهندس تجهیزات پزشکی را مشاهده می کنید:

  • تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی: شناسایی عیب و نقص های دستگاه ها و تعمیر خرابی های دستگاه و اجرای برنامه های نگهداری پیشگیرانه برای آن که طول عممر دستگاه بیش تر شده و کم تر خراب شود.
  • مشاوره برای افرادی که قصد خرید تجهیزات پزشکی را دارند: این افراد مشخصات فنی دستگاه ها را بررسی می کنند و می توانند برندهای مختلف را مقایسه کرده و طبق نیازهای درمانی بهترین گزینه را به مدیریت بیمارستان پیشنهاد کنند.
  • آموزش: این افراد می توانند جلسات آموزشی برگزار کنند تا آشنایی و روش استفاده از دستگاه ها، نگهداری و رعایت نکات ایمنی را آموزش بدهند.
  • اجرای استانداردهای ایمنی: مهندس تجهیزات پزشکی تمامی دستگاه ها را طبق استانداردهای ایمنی باید چک کند و خطرات احتمالی را به حداقل برساند.
  • مدیریت اسناد و سوابق تجهیزات: در این بخش فرد وظیفه دارد تا اطلاعات مربوط به نگهداری و تعمیر و تست عملکرد تجهیزات را ثبت کند تا هر زمان که به این اطلاعات فنی نیاز بود در دسترس باشند.
  • بررسی عملکرد تجهیزات: یک مهندس تجهیزات پزشکی بازخورد کاربران را بررسی می کند و با توجه به آن تغییراتی در تنظیمات و یا فناوری تجهیزات اعمال می کند.
  • پشتیبانی فنی: در مواقع بحرانی و اضطراری مهندس تجهیزات پزشکی باید بتواند به سرعت مشکل را برطرف کند.
  • ارتباط با تامین کنندگان: زمانی که تجهیزات به تعمیراعت خاص و پیچیده ای نیاز داشته باشند و یا به قطعات یدکی خاصی نیاز باشد، مهندس تجهیزات پزشکی با تامین کنندگان و شرکت های تولیدی ارتباط برقرار می کند.

مهارت هایی که یک مهندس تجهیزات پزشکی باید داشته باشد؟

شغل مهندس تجهیزات پزشکی یک شغل کاملا فنی است که مهارت های فنی و علاقه داشتن به کارهای فنی بسیار مهم است. افرادی که می خواهند در این شغل مشغول به کار شوند لازم است تا درک عمیقی از نوع عملکرد دستگاه های مختلف پزشکی داشته باشند و بتوانند با سیستم های الکترونیکی و مکانیکی این تجهیزات کار کنند.

2 1

همچنین آشنایی با زبان های برنامه نویسی مثل Python و سایر نرم افزارهای مربوطه می تواند کمک بیش تری به این افراد کرده و باعث شود بتوانند انتخاب های بیش تری در بازار کار خود داشته باشند. از دیگر مهارت های مورد نیاز مهندس تجهیزات پزشکی توانایی انجام چند وظیفه در یک زمان محدود است. همچنین این افراد باید بتوانند مستندات و سوابق دستگاه ها را هم مدیریت کنند و در پروژه های مختلف به نصب تجهیرات نظارت داشته باشند.

معرفی شغل تکنسین برق

چگونه وارد شغل مهندس تجهیزات پزشکی شویم؟

اگر علاقمند هستید که در این شغل مشغول به کار شوید روش های متنوعی وجود دارد که می خواهیم آن ها را بررسی کنیم. اولین راه و مهم ترین آن هم از راه تحصیلات است. در ایران افرادی که می خواهند وارد این شغل شوند لازم است تا مدرک کارشناسی و یا بالاتر از آن را در رشته هایی مانند:

  • مهندسی برق گرایش الکترونیک یا بیوالکترونیک
  • مهندسی مکانیک گرایش بیومکانیک
  • مهندس پزشکی

داشته باشند. اگر هم تحصیلات روشی نیست که بخواهید در پیش بگیرید می توانید در دوره های کوتاه مدت مانند دوره های آموزشی فنی و حرفه ای یا کارگاه های تخصصی شرکت کنید و از این طریق وارد این حوزه شوید. در مرحله بعدی لازم است تا مهارت های تخصصی تان را افزایش بدهید.

بطور مثال روش عملکرد و تعمیر و نگهداری دستگاه های پزشکی را یاد بگیرد، استانداردهای بین المللی را بلد باشد و به نرم افزارهای طراحی مسلط باشد. افزایش دانش و مهارت های تخصصی می تواند مسیر شغلی شما را به طرز مثبتی تغییر دهد.

در مرحله بعد لازم است تا کمی تجربه های عملی کسب کنید و مستقیم با این شغل در ارتباط باشید. بطور مثال می توانید به عنوان کارآموز در شرکت های تجهیزات پزشکی یا بیمارستان ها کار کنید و یا در پروژه های شخصی و کوچک برای آن که قدم های اولیه را بردارید شرکت کنید.

توجه داشته باشید که برای اشتغال در بعضی از موقعیت ها لازم است تا مدرک خاصی را داشته باشید. بنابراین با داشت برخی از مدارک معتبر می توانید شانس پیدا کردن یک شغل مناسب را برای خودتان بالا ببرید. در نهایت هم لازم است تا بدنبال یک موقعیت شغلی بگردید.

بازار کار شغل مهندس تجهیزات پزشکی

تقریبا می توان گفت بازار کار شغل مهندس تجهیزات پزشکی در ایران فعال و پویا است. باتوجه به این که جمعیت در حال رشد است و نیاز افراد به خدمات پزشکی نه تنها کم نمی شود بلکه رو به رشد است. بنابراین شاغلان این رشته بازار کار کافی دارند.

در ایران بیمارستان ها و مراکز درمانی در حال توسعه هستند و بدلیل افزایش استفاده از تجهیزات پزشکی فرصت های شغلی خوبی در بیمارستان ها برای شاغلان این حوزه وجود دارد. باید اضافه کرد که نمایندگی شرکت های خارجی در ایران از مکان های جذاب برای اشتغال هستند.

اما در خارج از ایران هم فرصت های خوبی برای شاغلان حوزه تجهیزات پزشکی وجود دارد. بخصوص کشورهای توسعه یافته که با کمبود متخصصان مواجه هستند و به افرادی که دارای مدرک معتبر هستند فرصت های شغلی خوبی را ارائه می دهند و افراد می توانند به این کشورها مهاجرت کاری کنند.

پیدا کردن موقعیت شغلی مهندس تجهیزات پزشکی

برای پیدا کردن فرصت های شغلی می توانید به شرکت های تولیدی و یا شرکت های توزیع تجهیزات پزشکی مراجعه کنید. چون بسیاری از این شرکت ها برای نصب و تعمیر و نگهداری به نیروی کار نیاز دارند. بیمارستان ها و مراکز درمانی از جمله مراکزی هستند که همواره به تکنسین ها نیاز دارند. استارتاپ ها هم محیط های مناسبی برای تجربه و یادگیری و فعالیت در پروژه های کوچک و بزرگ هستند. نمایندگی های فروش از دیگر مراکزی هستند که مهندسان تجهیزات پزشکی به عنوان مشاور فروش می توانند در آن فعالیت داشته باشند.

6

درآمد مهندس تجهیزات پزشکی در ایران

در صورتی که در بیمارستان ها و مراکز دولتی مشغول به کار شوید حقوق پایه کارشناسان بین 15 تا 25 میلیون تومان است. با احتساب اضافه کار و مزایا این حقوق می تواند تا 30 میلیون تومان افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است که افرادی که در بیمارستان های خصوصب کار می کنند معمولا حقوق بیش تری هم دریافت می کنند.

اما اگر در شرکت های خصوصی مشغول به کار هستید مانند شرکت های تولید کننده و یا وارد کننده تجهیزات پزشکی، حقوق پایه بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان خواهد بود. بعضی از شرکت ها پورسانت فروش یا پاداش پروژه ارائه می دهند که این می تواند حقوق آن ها را به بیش از ۵۰ میلیون تومان افزایش دهد.

معرفی شغل ادمین اینستاگرام

اگر به صورت مستقل به تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی می پردازید و یا به عنوان پیمانکار فعالیعت می کنید، درآمدتان می تواند تا 50 میلیون تومان و حتی بیش تر از آن هم باشد. این موضوع به حجم پروژه ها و تعداد آن ها بستگی دارد.

درآمد مهندس تجهیزات پزشکی در خارج

درآخمد این شغل در خارج از ایران چقدر است؟ در آمریکا میانگین درآمد سالانه تقریبا بین 60.000 تا 100.000 دلار است وافرادی که تجربه بیش تری دارند و یا در شرکت های بزرگ تر مشغول به کار هستند می توانند بیش از 120.000 دلار درآمد در سال داشته باشند.

در کشورهای اروپایی میانگین درآمد بین 40.000 تا 80.000 یورو است و در کشورهای صنعتی مانند سوئد و آلمان درآمد مهندس تجهیزات پزشکی در بیش ترین حالت خودش است. در کشورهای خلیج فارس درآمد ماهانه حدودا بین 3000 تا 6000 دلار است و از آنجایی که در امارات و قطر تجهیزات پزشکی اهمیت زیادی دارند حقوق در بیمارستان های پیشرفته رقابت زیادی دارد.

مشاوره تحصیلی آکو

آیا تا به حال به این موضوع فکر کردی که مسیر تحصیلی و برنامه ریزی درسی چقدر می تونه در موفقیت و آینده ات تاثیر بگذاره؟ تیم مشاوره تحصیلی آکو اینجاست تا با کمک تجربه و تخصصی که داره بهت کمک کنه تا راه درست و پیدا کنی و در طول مسیر با اطمینان بیش تری قدم بگذاری.

فرقی نمی کنه که در چه مقطعی هستی و یا با چه چالش هایی رو به رو هستی، تیم مشاوره آکو در کنارته و با برنامه ریزی های شخصی سازی شده و روش های مطالعه و مشاوره هایی که به موفقیتت سرعت میده سعی داره تا مسیر تحصیلی رو برات هموارتر کنه.

پس اگه حس می کنی به کمی راهنمایی و همراهی نیاز داری از مشاوره ها تیم آکو استفاده کن. همچنین می تونی از طریق اینستاگرام آکو و یا تلگرام آکو با ما در ارتباط باشی و جدیدترین خبرهای تحصیلی رو دنبال کنی.

رومینا

رومینا ابوالحسنی هستم عضو تیم تولید محتوای سایت آکو، امیدوار هستم که همیشه بتونم جواب سوالاتتون رو به بهترین شیوه ممکن بدم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا