"دو هفته خدمات برنامه ریزی و مشاوره تحصیلی رایگان برای تمام پایه ها از هفتم تا کنکور" تنها کافی ست عدد  2 را به 09025646234 ارسال کنید.

اطلاعات بیشتر
مشاور منکنکور سراسریمقالات آموزشی و مشاوره ای

کنکور و عادت ماهانه (قاعدگی)

3.7/5 - (4 امتیاز)

در این مقاله که به کوشش تیم مشاوره تحصیلی آکو گردآوری شده است، درباره ی کنکور و عادت ماهانه (قاعدگی) صحبت خواهیم کرد. پریود یا قاعدگی یک اتفاق فیزیولوژیک و طبیعی است که در بعضی پستانداران از جمله انسان‌ها به‌صورت ماهانه اتفاق می‌افتد. در دوران کنکور استرس و فشار باعث نامنظم شدن این امر می شود که می تواند به تنهایی منجر به مشکلاتی در افراد شود.

در ادامه همراه تیم آکو باشید تا باهم به بررسی عادت ماهانه در دوران کنکور و تاثیری که دارد بپردازیم. همچنین برای بهبود شرایط راهکارهای مناسب را بررسی کنیم. شما می توانید برای دریافت وقت مشاوره با شماره تلفن ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ تماس بگیرید.

تاثیرات عادت ماهانه در دوران کنکور

همانطور که می دانید بسیاری از دختران در این دوره علائمی مانند بی‌حوصلگی، پرخاشگری، استرس و اضطراب، خستگی، سردرد، درد مفاصل و … دارند که در روند مطالعه شان تأثیر زیادی می گذارد و متاسفانه امر قاعدگی در کاهش بازدهی بسیار دست‌کم گرفته شده است و این در حالی است که طبق تحقیقات به دست آمده و آزمایش‌های متعدد بازدهی زنان و دختران را به طور میانگین ۹ روز در سال کاهش می‌دهد.

کمتر از ۱۴٪ افراد در دوران قاعدگی از محل کار و تحصیل مرخصی گرفته و یا غیبت داشته‌اند که این اطلاعات تنها اطلاعات به دست آمده از یک کشور کم‌جمعیت می‌باشد و همین‌طور باید بدانید که احتمال کاهش بازدهی در دوران قاعدگی در زنان زیر ۲۱ سال سه برابر زنان مسن‌تر است.

اهمیت خواب در دوران کنکور

درد قاعدگی اختلال شایع در زنان است که تقریباً ۶۰٪ آنها مبتلا به این درد می‌شوند و شایع‌ترین این دردها معمولاً چند ساعت قبل و یا بلافاصله بعد از شروع چرخه قاعدگی رخ می‌دهد و ممکن است ۴۸ تا ۷۲ ساعت به طول انجامد که خوردن قرص‌های مسکن طی سه روز هر ۸ ساعت یکبار پیشنهاد می‌شود.

نبایدها در دوران قاعدگی

برای این که این دوران را راحت تر بگذرانید بهتر است تا از عواملی که در قاعدگی را تشدید می کند دوری کنید. از خوراکی‌های سفید و تصفیه‌شده مانند شکر، نان سفید و ماکارونی اجتناب کنید. سیب‌زمینی سرخ‌کرده، شیرینی‌ها، پیازهای سرخ‌شده، بیسکویت‌ها و مارگارین را از رژیم غذایی خود حذف کنید. از مصرف نوشیدنی‌های الکلی، تنباکو و کافئین خودداری کنید.

تمامی این مسائل باعث تشدید درد قاعدگی می‌شوند. به این صورت که سلول‌های موجود در آندومتر رحم، شبه هورمون پروستاگلاندین‌ها را تولید می‌کنند و موجب ترشح آنها در زمان قاعدگی می‌شوند. ترشح این ماده در نهایت ماهیچه‌های رحم را منقبض و دردناک می‌کند.

همچنین در این دوران از نشستن زیاد باید اجتناب کنید. نشستن طولانی مدت جریان خون را کاهش می دهد و باعث گرفتگی عضلات می شود. بنابراین سعی کنید تا در طی مطالعه خود در فاصله زمانی منظم حتما تحرک سبک داشته باشید. در محیط های سرد قرار نگیرید و نوشیدنی های سرد هم مصرف نکنید تا انقباض عضلات رحمی یبش تر نشود.

راهکارهای کاهش درد دوران قاعدگی

برخی مواد مغذی در ترشحات و افزایش و کاهش هورمون‌های شما می‌شود. خوراکی‌هایی مثل کلم کالی و بروکلی به پاک‌سازی فرایند ترشح هورمون‌ها و دفع استروژن اضافی کمک می‌کنند. غذاهای غنی از منیزیم مثل توفو، سبزی‌ها برگ تیره و مغزی جات به بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی، حفظ آب بدن و کاهش دردهای قاعدگی کمک می‌کند. نوشیدن آب زیاد می‌تواند در نفخ به وجود آمده در این دوران به شما کمک کند. این نفخ معمولاً درد را شدیدتر می‌کند. روزی ۶ الی ۸ لیوان را حتماً در برنامه خود در این دوران داشته باشید.

البته توجه داشته باشید که این آب نباید بسیار سرد باشد زیرا خود همین امر باعث درد بیشتر می‌شود. در دوران قاعدگی نمک مصرف نکنید. نمک آب بدن را کشیده و موجب نفخ می‌شود. از خوراکی‌های ضدالتهاب در دوران قاعدگی گیلاس، زغال‌اخته، کدوتنبل، گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای اشاره کرد و همچنین ماهی‌های آب سرد. گردو و بادام و تخم کدو حاوی منیزیم هستند که از درد قاعدگی می‌کاهند.

بررسی دلایل ناامیدی در کنکور

پروستاگلاندین

پروستاگلاندین‌ها مسئول تهوع، استفراغ، اسهال و سردرد در دوران قاعدگی هستند. داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن از تولید این شبه هورمون می‌کاهند. چای بابونه نیز به کاهش ترشح پروستاگلاندین‌ها کمک می‌کند.

مصرف رازیانه به دخترانی که بازدهی یک الی سه روزشان به دلیل دردهای قاعدگی شدید کاهش می‌یابد به شدت پیشنهاد می‌شود زیرا رازیانه انقباضات رحمی را کاهش می‌دهد و از میزان درد می‌کاهد. مواردی چون ویتامین D،کلسیم، منیزیم نیز درد شمارا کاهش می‌دهد.

مسکن‌ها

و اما مسکن‌هایی که می‌توانید در دوران قاعدگی از آن‌ها استفاده کنید. ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسین سدیم، و همین‌طور طبق تجربیات به دست آمده شیاف دیکلوفناک تأثیر بسیار زیاد و همین‌طور سریعی در کاهش و از بین برندگی این درد دارد اما مراقب باشید زیرا مصرف زیاد شیاف‌ها و قرص‌های استروئیدی موجب مشکلات و زخم‌های گوارشی می‌شود. در نتیجه از مصرف زیاد آن بپرهیزید.

عوامل دیگر

تا جایی که امکان دارد مکان درد را با حوله و یا کمپرس گرم، گرم نگه دارید به کاهش درد شما کمک می‌کند. در برخی از زنان ورزش درد قاعدگی را کم می‌کند. اگر طبق چیزی که از خودتان سراغ دارید این امر کمکتان می‌کند، در این دوران پیاده‌روی، دو و یوگا را انجام دهید. خواب مناسب و سروقت نیز به شما کمک می‌کند.

حمام کردن در دوران قاعدگی

در جمع بندی مقاله کنکور و عادت ماهانه (قاعدگی) به این نتیجه می رسیم که طبق یک باور غلط که بین زنان و دختران ما رایج است این است که نباید در دوران قاعدگی استحمام و محل ترشحات خود را شست‌وشو دهند. درصورتی‌که شست‌وشو و استحمام در این دوران بسیار ضروری است. همه ما می‌دانیم که خون مکان مناسبی برای تجمع و ایجاد قارچ و باکتری است. در نتیجه بهتر است که در این دوران به‌دفعات حمام رفته و نواحی ترشحات را به‌خوبی شست‌و‌شو دهید تا دچار عفونت‌های دستگاه تناسلی نشوید و همین‌طور پیشنهاد می‌شود که ایستاده حمام کنید تا احتمال نفوذ آب به واژن به صفر برسد موجب کیست و دیگر عفونت‌ها نشود.

مشاوره تحصیلی آکو

گروه مشاوره ای آکو با ارائه خدماتی مانند انتخاب رشته به داوطلبان کمک می کند تا بهترین روند را در طی انتخاب رشته طی کرده و با توجه به علایق و گزینه هایی که دارند انتخاب رشته کنند. در طی جلسات انتخاب رشته دفترچه انتخاب رشته سال جدید کاملا بررسی شده و از نرم افزار هوش مصنوعی نیز برای انتخاب درست و دقیق تر استفاده می شود.

از آنجایی که انتخاب رشته پروسه حساس و مهمی است پیشنهاد می کنیم حتما از مشاوره حرفه ای و متخصص کمک بگیرید. برای دیدن جدیدترین اخبار تحصیلی هم می توانید از طریق اینستاگرام آکو و یا کانال تلگرام آکو با ما در ارتباط باشید.

مجتبی سادات رسول

کتاب های زیادی خوانده ایم، افراد بسیاری دیده ایم و با بزرگان بسیاری هم کلام شده ایم. راه درست را نشانتان خواهیم داد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا