روابط عاطفی در دوران تحصیل
در این مقاله به یکی از چالشی ترین مسائل محصلان یعنی مسئله روابط عاطفی در دوران تحصیل پرداخته ایم. این موضوع یکی از پربحث ترین موضوعاتی است که معمولا توسط خانواده ها و یا مشاوران و حتی مربیان بیان می شود. تذکرات و هشدارهایی که در این رابطه به بچه ها داده می شود می تواند کاملا درست و منطقی نباشد و بهتر است با یک دید کلی و بدون سوگیری به این مسئله نگاه انداخت.
فهرست مطالب
در ادامه همراه مشاوره تحصیلی آکو باشید تا به بررسی عشق و عاشقی و تاثیرات مثبت و منفی آن در دوره تحصیلی بپردازیم. پیشنهاد می کنیم برای ارتباط با مشاوران آکو و یا دریافت وقت مشاوره با شماره تلفن ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ تماس بگیرید.
روابط عاطفی در دوران تحصیل
روابط عاطفی یک اتفاق کاملا نرمالی هستند و دانش آموزان و جوانان نباید احساسات عادی خود را سرکوب کرده و یا آن را اشتباه بدانند. اما نکته مهم در این موضوع حد و مرز داشتن و مدیریت نوع روابط است. هر رابطه ای اعم از روابط خانوادگی، دوستی و یا عاطفی بدون حد و مرز می تواند دردسر زیادی ایجاد کند و شما را از روتین زندگی سالم دور کند. بنابراین اگر احساسات عاطفی خاصی در دوران تحصیلی خود حس کردید بهتر است این احساس را بپذیرید و به آن فکر کنید که اولویت بندی شما در زندگی و حدود مشخصی که دارید چیست و چگونه باید رعایت شود؟
اگر اولیت شما در این دوره از زندگیتان موفقیت تحصیلی و برنامه ریزی برای داشتن یک آینده خوب است پس بهتر است تمرکز اصلی و انرژیتان را بر روی همین موضوع بگذارید و به هیچ عنوان اجازه ندهید که رابطه عاطفیتان مانع پیشرفت و تمرکزتان شود.
توجه داشته باشید که عموما این روابط در دوران اول جوانیتان زودگذر است و بهتر است زیادی آن را جدی نگیرید و بابت آن از زندگی و رشد و موفقیتتان نزنید. زیرا گذر زمان به شما نشان خواهد داد که مهم ترین و پررنگ ترین فرد در زندگیتان خودتان هستید و باید بتوانید از پس خودتان برآیید. پس متکی بودن و وابسته بودن به فرد دیگری در سنین کم در نهایت نتیجه خاصی برایتان ندارد و صرفا می توانید به عنوان تجربه و یادگیری از آن یاد کنید.
تا حد ممکن احساسات خودتان را بررسی کنید و هیجانی تصمیم نگیرید. همچنین توجه داشته باشید که احترام به خودتان و فرد مقابل بسیار مهم است. پس برای احساس و وقت و انرژیتان و مهم تر از همه خودتان اهمیت قائل شوید و اگر رابطه عاطفی آرامشتان را بهم می زند و یا باعث می شود که احساس استرس و اضطراب بیش تری داشته باشید از آن دوری کنید.
حد و مرز در روابط
حتما و حتما برای خودتان حد و مرز داشته باشید! روابط ناسالم، فشار های روانی، سواستفاده و بسیاری از مواردی که می تواند سلامت جسمی و روحی شما را به خطر بی اندازد را بشناسید و از آن دوری کنید. توجه داشته باشید که هر رابطه ای نیاز به حد و مرز دارد و اگر فرد مقابلتان نمی تواند به این حد و مرز احترام بگذارد پس بهتر است آن را به عنوان یک هشدار جدی در نظر بگیرید!
باید اعتراف کرد کرد که روابط انسانی پیچیده هستند و شناخت خود و آن چیزی که از زندگی می خواهیم به راحتی بدست نمی آید. بخصوص در دوره جوانی شناختن نوع روابط می تواند دشوار باشد بنابراین پیشنهاد می کنیم حتما با یک مشاور حرفه ای و یا یک بزرگ تر قابل اعتماد مشورت کنید و به تنهایی بدون آگاهی جلو نروید.
آیا عشق و عاشقی در دوران تحصیل ماندگارند؟
در بخش قبلی به این موضوع اشاره کردیم. اما باید بازهم تاکیید کنیم که بهتر است چند سال آینده را نگاه کنید. خیلی از روابطی که تا قبل ۲۰ سالگی هستند بعد از یک مدت کوتاه قطع خواهند شد. چون معیارهای یک نوجوان در حال تکامل است و ممکن است تا ۲۰ سالگی چند بار افکار و معیارهایش تغییر کند. ( البته در همهٔ افراد یک سن خاص نیست.)
مثلاً خود شما به دو سال قبل خود فکر کنید، قطعاً خیلی از افکارتان دچار تغییر شده است. (که البته این تغییر هم میتواند خوب باشد هم بد، بستگی به آن طرز فکر و باور دارد.) پس تمرکز در این بخش در این زمان از زندگیتان کار هوشمندانهای نیست. چون شما برای چند هفته یا چند ماه رابطه، آیندهٔ تحصیلی، شغلی و مالیتان را به خطر میاندازید.
کار بسیار خطرناکی که برخی از دانش آموزان انجام میدهند، این است که بعد از قطع یک رابطه بلافاصله وارد یک رابطه دیگر میشوند. آن ها می خواهند کمبودهای رابطه قبل را جبران کنند. بعد از چند وقت همین رابطه هم خراب میشود. دانش آموز وارد یک چرخه جهنمی میشود که بیرون آمدن از آن سخت است.
نکات مهم برای دانش آموزانی که در رابطه عاطفی هستند
شمایی که هم اکنون در یک رابطه هستید دو راه دارید. راه اول این است که ادامه رابطه را به بعد از کنکور موکول کنید. تا به درس و تحصیلتان صدمه وارد نشود و افکارتان درگیر نشده و اگر بعد یک سال به هم وفادار ماندید و معیارها و رفتارتان با هم جور در آمد آن زمان میتوانید به فکر مراحل بعدی آشنایی و تصمیمات مهمتر باشید.
راه دوم هم این است که در یک ساعت مشخصی از شبانه روز با هم قرار بگذارید. در آن ساعت فقط چت یا مکالمه کنید. و اگر یکی از طرفین در ساعت دیگر پیام داد طرف دیگر به قرار پایبند باشد و جواب او را ندهد تا او هم عادت کند و در طول روز فقط درس بخواند و به موضوع دیگری فکر نکند.
و اما برای دانش آموزانی که در یک رابطه شکست میخورند پیشنهادی داریم. این چند ماه سراغ هیچ رابطهای نروند و به ذهنشان اجازه دهند که معیارهایش کاملتر شود. در این مدت کنکورشان را هم دادهاند و به آینده خود هم ضربه وارد نکردهاند. بدانید که باید در زندگی تجربههای زیادی کسب کنید تا بتوانید با مسائل مختلف قویتر برخورد کرده و با تمامی مشکلات زندگی دست و پنجه نرم کنید.
مشاوره تحصیلی آکو
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردی که مسیر تحصیلی و برنامه ریزی درسی چقدر می تونه در موفقیت و آینده ات تاثیر بگذاره؟ تیم مشاوره تحصیلی آکو اینجاست تا با کمک تجربه و تخصصی که داره بهت کمک کنه تا راه درست و پیدا کنی و در طول مسیر با اطمینان بیش تری قدم بگذاری. پس می توانی از طریق شماره ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ با تیم ما تماس بگیری.
پس اگه حس می کنی به کمی راهنمایی و همراهی نیاز داری از مشاوره ها تیم آکو استفاده کن. همچنین می تونی از طریق اینستاگرام آکو و یا تلگرام آکو با ما در ارتباط باشی و جدیدترین خبرهای تحصیلی رو دنبال کنی.