مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان
دانشگاه فرهنگیان یکی از دانشگاه های پرطرفداری است که برای آموزش و تعلیم معلمان آینده ایران بوجود آمده. بنابراین تمامی افرادی که به شغل تربیت و تعلیم و تدریس علاقمند هستند با شرکت در آزمون فرهنگیان و قبولی در این آزمون و مصاحبه آن می توانند در این دانشگاه مشغول به تحصیل شوند.
فهرست مطالب
اما همانطور که می دانید شرایط ورود به این دانشگاه و تحصیل در آن با دیگر دانشگاه ها متفاوت است و بهتر است که حتما به این نکته توجه داشته باشید. تحصیل در دانشگاه فرهنگیان مانند هر نهاد آموزشی مزایا و معایب خودش را دارد که در ادامه قصد داریم تا مزایا و معایب این دانشگاه را مورد بررسی قرار بدهیم.
همراه مشاوره تحصیلی آکو باشید و برای دریافت مشاوره با شماره تلفن ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ تماس بگیرید.
معرفی دانشگاه فرهنگیان و اهداف آن
قبل از آن که به بررسی مزایا و معایب این دانشگاه بپردازیم ابتدا بهتر است کمی درباره این دانشگاه و اهداف آن صحبت کنیم. دانشگاه فرهنگیان سال 1390 با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص برای نظام آموزش و پرورش کشور ایران تاسیس شد. این دانشگاه در تلاش است تا معلمانی که از این آن فارغ التحصیل می شوند با نیازهای فرهنگی، تربیتی و آموزشی جامعه آشنا باشند و بتوانند در سطح استاندارد تدریس کنند.
شرایط پذیرش دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۴
از دیگر اهداف مهم دانشگاه فرهنگیان ایجاد امنیت شغلی برای دانشجویانی است که بعد از اتمام تحصیل بدنبال کار و تدریس هستند. این دانشگاه با دانشجویان خود این اطمینان را می دهد می تواند امنیت شغلیشان را فراهم کرده و بعد از فارغ التحصیلی در آموزش و پرورش به عنوان معلم آن ها را استخدام کند.
مزایای دانشگاه فرهنگیان
حالا که به خوبی با اهداف این دانشگاه آشنا شدید بهتر است تا مزایای آن را بررسی کنیم. در بخش قبلی درواقع یکی از مهم ترین مزایای این دانشگاه را گفتیم و آن هم امنیت شغلی فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان است. اما دیگر چه مزایایی را می توان نام برد؟
- پرداخت حقوق و مزایا در طول تحصیل: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با شروع تحصیل در این دانشگاه، سال های تحصیلی شان بصورت کارآموز حساب می شود و حقوق دریافت می کنند. این مزیت هم باعث ایجاد انگیزه می شود و هم هزینه های تحصیلی دانشجویان را تا حدی پوشش می دهد.
- آشنایی با روش های تدریس: دانشگاه فرهنگیان توجه و تمرکز زیادی به آموزش مهارت های تدریس و توانایی مدیریت کلاس دارد. به همین دلیل دانشجویان این دانشگاه مهارت های تدریس را عملی یاد می گیرند و به این ترتیب می توانند با آمادگی بیش تری در فضای تدریس واقعی قرار بگیرند.
- تامین نیروی انسانی برای مناطق محروم: دانشگاه فرهنگیان سعی دارد که نیروی انسانی متخصص را به صورت عادلانه و طوری توزیع کند که در سراسر کشور فارغ التحصیلان این دانشگاه مشغول به تدریس شوند. طبق این تصمیم حتی مناطقی که امکانات کم تر دارند و یا از تعلیم درست و اصولی بهره مند نیستند می توانند از تدریس اصولی و استاندارد برخوردار شوند.
- برنامه های آموزشی تخصصی: برنامه های آموزشی این دانشگاه به گونه ای تدارک دیده شده که دانشجویان را برای ورود به تدریس و مواجه شدن با مشکلات آماده می کند. درواقع این دانشگاه تلاش می کند که شرایط آموزشی و رفاهی دانشجویان را توسعه داده و بهتر کند.
- توسعه نظام آموزشی کشور: این دانشگاه در سطح کشور به ارتقا و پیشرفت نظام آموزشی کمک می کند و با برنامه ریزی های آموزشی تلاش می کند تا سطح تدریس و کیفیت آن بیش تر شود.
مزایا و معایب رشته های آموزشی فرهنگیان
در این بخش قصد داریم تا همراه با معرفی رشته های تحصیلی این دانشگاه مزایا و معایب آن ها را هم بررسی کنیم. اولین رشته تحصیلی رشته علوم تربیتی است. این رشته مدیریت کلاس و روش های مدیریت رفتار در کلاس را به دانشجویان آموزش می دهد. اما از معایب این رشته می توانیم به تکراری بدون و یا خسته کننده بودن برخی از مطالب آن اشاره کنیم. و از طرفی برخی از فعالیت های پژوهشی و عملی در این رشته کم تر مورد توجه قرار می گیرد.
رشته بعدی آموزش ابتدایی و پیش دبستانی است. از مزایای این رشته توجه و حساسیتی است که به کودکان دارد و به دانشجویان یاد می دهد که با توجه به اهمیت سنین کودکی با استفاده از راه های ارتباطی نخصوص و روش های خاص با کودکان در ارتباط باشند و به آموزش بپردازند. از معایب آن می توان به عدم تنوع در موضوعات و محدود بودن مباحث تنها به تدریس مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی اشاره کرد. از پالش های این رشته نیاز به صبر و انرژی بالا برای آموزش به کودکان است.
رشته بعدی که در دانشگاه فرهنگیان ارائه می شود رشته علوم پایه (ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی) است. برای مطالعه این رشته ها باید توجه داشته باشید که معمولا مطالب آن ها سنگین و پیچیده است و ممکن است برای برخی از دانشجویان پالش زیادی داشته باشد. همچنین بعضی از دانشگاه های فرهنگیان به دلیل کمبود امکانات آزمایشگاهی و تجهیزاتی می توانن باعث شوند که دانشجویان نتوانند تجربه کافی کار در آزمایشگاه را کسب کنند.
اما از مزایای این رشته ها این است که فارغ التحصیلان رشته علوم پایه می توانند در بسیاری از مدارس مشغول به تدریس شوند چون انی رشته ها جزو رشته های پرمتقاضی هستند که معمولا در هر مدرسه ای به یک مدرس برای هر یک از علوم پایه نیاز است.
رشته بعدی رشته علوم انسانی است. این رشته به دانشجویان کمک می کند تسلط کامل به مبانی علمی رشته خود داشته باشند و بتوانند آن را تدریس کنند. رشته هایی مثل زبان انگلیسی که زیر شاخه رشته علوم انسانی است از رشته های پرطرفداری است که تقاضا هم برای آن زیاد است.
از چالش های این رشته می توان محتوای سنگین و باز هم محدود بودن مطالب آموزشی آن اشاره کرد. و از طرفی مهارت های تدریس برای این رشته زیاد است اما در برنامه ریزی های آموزشی متاسفانه به آن کم تر توجه می شود و رشته هایی مثل جغرافیا یا تاریخ می توانند بازار کار محدود تری داشته باشند.
مشاوره تحصیلی آکو
مشاوره تحصیلی آکو با ارائه بهترین خدمات مشاوره ای اینجاست تا به شما داوطلبان و دانشجویان عزیز در مسیر موفقیت کمک کند. با کمک مشاوران تحصیلی آکو علاوه بر پیدا کردن مسیر تحصیلی متناسب با توانایی و علایقتان می توانید در انتخاب رشته، برنامه ریزی، مدیریت استرس و افزایش انگیزه نیز از آن ها کمک بگیرید. از طریق تلگرام آکو با ما در ارتباط باشید و خبرهای تحصیلی و فایل های تحصیلی را دریافت کنید.
بهترین تیم انتخاب رشته را بشناسید.