"دو هفته خدمات برنامه ریزی و مشاوره تحصیلی رایگان برای تمام پایه ها از هفتم تا کنکور" تنها کافی ست عدد  2 را به 09025646234 ارسال کنید.

اطلاعات بیشتر
مشاور من

دلایل نا امیدی در کنکور

به این نوشته امتیاز دهید

مطمئنم خیلی برایتان پیش آمده در سال کنکور ناامیدی، خستگی، و غیره به سراغتان آمده است، و تنها راه حلی که به ذهنتان آمده (جا زدن بوده است!) حال تیم مشاوره تحصیلی آکو سعی کرده است تا حدودی علت‌ها و نحوه برخورد با آن‌ها را برسی کند.

دلایل نا امیدی در کنکور:

  1. ترس از شکست بزرگ‌ترین مشکل کنکوری‌ها.
  2. یک سال کنکور دادند، و می‌ترسند از شکست دوباره.
  3. عدم خودباوری.
  4. احساس کلافگی و سردرگمی
  5. هنگامی‌که در آزمون‌های آزمایشی نتیجهٔ مطلوب را به دست نمی اورند، اعتماد به نفسشان کامل از بین می‌رود.
  6. مشکلات شخصی (خانوادگی، مسائل عاطفی و …)
  7. طولانی بودن مسیر (حداقل 9 ماه)
  8. نوع برنامه‌ریزی شخصی دانش‌آموز بسیار مؤثر است، برای همین هم داشتن مشاور تحصیلی بسیار مهم است.

حال راهکارها را تا حدودی برسی می‌کنیم:

اول از همه محیط مناسب درسی بسیار مؤثر است و همین‌طور نور کافی برای مطالعه، همچنین در مواقعی می‌توانید موسیقی‌های آرامش‌بخش گوش دهید.

مثبت اندیش اما سخت‌کوش باشید و اینکه یک جمله را از یاد نبرید: شما اگر تلاش کافی برای رسیدن به هدفتان را کنید، و در آخر به نتیجه دلخواه نرسید بازهم موفق هستید، زیرا شما توانایی طی‌کردن یک مسیر برای آینده‌تان را دارید، و برایتان یک تجربه مفید می‌شود و بهتر از حسرت خوردن است. چون شما تلاش خود را کرده‌اید (ترجیح می‌دهم حسرت کاری را که انجام داده‌ام را بخورم، تا اینکه حسرت کاری که نکردم).

دلایل نا امیدی در کنکور

و باید آن‌قدر ذهن قوی و قدرتمندی داشته باشید که اهمیتی به قضاوت‌های دیگران ندهید.

یک جمله معروف می‌گوید: (بین شکست و پیروزی، یک‌قدم بیشتر فاصله نیست و مردم از ترس شکست، شکست می‌خورند.)

خستگی به معنای کنارگذاشتن درس نیست. بلکه فقط نیاز به استراحت دارید، سعی کنید چیزهایی که باعث حواس‌پرتی‌تان می‌شود را از خودتان دور کنید. زیرا کمیت درسی اهمیت زیادی ندارد بلکه کیفیت درسی است که مهم است و هنگامی‌که پشت میز مطالعه نشستید و ساعت‌ها سپری می‌شود. اگر آن لحظه حواستان به‌قدر کافی به درس نباشد ذهنتان زودتر کلافه می‌شود. و در نهایت آخر هم شب نیز از عملکرد خود راضی نیستید،

از دلایل نا امیدی در کنکور عوامل حواس‌پرتی

یکی دیگر از دلایل نا امیدی در کنکور حواس پرتی است. عوامل حواس‌پرتی خود را بشناسید و از آن فرار نکنید، زیرا تمامی عوامل حواس‌پرتی جذاب و دلربا هستند، و معمولاً عزمی برای کنارگذاشتن آن وجود ندارد. عواملی مثل تلفن همراه و فضای مجازی:

تلفن همراه خود را حتماً از خود دور نگه دارید برای مثال زمانی که می‌خواهید 5 دقیقه استراحت کنید، و به سراغ گوشی می‌روید یک‌دفعه یک ساعت از وقتتان را از دست می‌دهید با برنامه‌های مجازی، و مغز خسته می‌شود و انرژی برای درس‌خواندن ندارد.

نقش دوست در دوران کنکور
دلایل نا امیدی در کنکور 4

حال اگر این موضوع به طور مداوم تکرار شود شما بدون اینکه بفهمید دیگر به سراغ کتاب نمی‌روید. زیرا هم مغز خسته است هم‌چشم‌هایتان و در نهایت تمرکز نیز به شدت پایین است

تایم‌های خوابتان را کنترل کنید

در حالت نرمال مغز شب‌ها نیاز به استراحت دارد. صبح زمان کار و درس است و کنکور شما صبح است و مغزتان باید در آن زمان کاملاً آماده باشد. و کسانی که تا ظهر می‌خوابند و خود را توجیه می‌کنند که شب جبران می‌کنند. تایم ازدست‌رفته صبح را به‌مرور حس کلافگی و سردرگمی به سراغشان می‌آید.

به طور معمول شاید هنگام بیدارشدن صبح کمی اذیت شوید، اما هنگام مطالعه می‌فهمید که چقدر سرحال‌تر هستید. پس در این زمینه حتماً به حرف مشاور خود گوش دهید و تایم‌های خواب را دلبخواه انتخاب نکنید.

مشکلات عاطفی و خانوادگی از جمله دلایل نا امیدی در کنکور است.

همیشه فرصت برای عاشقی هست

 از دلایل نا امیدی در کنکور عاشقی است، همیشه فرصت برای عاشقی هست. ولی اگر از شانس بدتان این زمان در سال کنکور اتفاق افتاد. باید باعث پیشرفتتان شود.

پس بهتر است کسانی که عشق را علت درس نخواندن یا نرسیدن به هدف خود می‌دانند، کمی بیشتر نسبت به مفهوم این کلمه آگاهی پیدا کنند.

و شاید هم برعکس در سال کنکور دچار شکست عشقی شوید. به تبع مطمئناً فکرتان تا مدت‌ها درگیر است و بازده به شدت پایین می آید. ولی در این زمان به خود بگویید هدف بزرگتان و استقلال و قدرتی که برایش تلاش می‌کنید مهم‌تر است یا شکست عشقی از آدمی که معلوم نیست چند سال دیگر حتی یادتان باشد.

و اگر مشکلاتی به سراغتان آمد و فکرتان به شدت درگیر بود سعی نکنید از آن فرار کنید یک کاغذ بقل دستتان همیشه داشته باشید و هر چیزی که مانع درس‌خواندنتان می‌شود را روی آن بنویسید و بعد دوباره شروع کنید،

و در این زمینه‌ها نیز می‌تواند از مشاور خود کمک بگیرید.

حال ما درباره کسانی صحبت کردیم که با خواست خود وارده این مسیر شدند، مسیری که طولانی بودن آن (حداقل 9 ماه) در مقابل حذف بزرگشان به چشم نمی‌آید.

 اما کسانی هستند که از همان اول تکلیفشان با خودشان روشن نیست و به هر دلیلی وارده این مسیر شدند. (فشار خانواده، تصمیم ناگهانی و …) و خودشان هم می‌دانند که نمی‌خواهند این افراد یا می‌توانند از فرصت پیش‌آمده استفاده کنند. یا اگر زود به خودشان بیایند در مسیری بروند که برایش ساخته شدند و علاقه دارند.

و اما سعی کنید با هدف گام بردارید و به خودشناسی برسید که چه مسیری برایتان بهتر است. بدون توجه به انتهای آن در همین مسیر نیز لذت ببرید.

زیرا زندگی همین مسیرهایی است که منتظر انتهای آنیم.

مجتبی سادات رسول

کتاب های زیادی خوانده ایم، افراد بسیاری دیده ایم و با بزرگان بسیاری هم کلام شده ایم. راه درست را نشانتان خواهیم داد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا