مقالات آموزشی و مشاوره ای

انتخاب سیستم آموزشی در سال کنکور مدرسه، آموزشگاه، غیر حضوری یا کلاس آنلاین؟

به این نوشته امتیاز دهید

حالا که به آخرای سال یازدهم رسیدیم باید به فکر انتخاب سیستم آموزشی باشیم! اینکه کلاس آنلاین یا حضوری شرکت کنیم؟ اصلا کلاس بریم؟ آموزشگاه ها خوب هستند؟ مدرسه را غیرحضوری کنیم یا خیر؟ کدام مدرسه ی غیر انتفاعی می تواند تمام نیازهای ما را پوشش دهد؟ برای پاسخ به این سوالات ابتدا باید برخی عوامل را بررسی کنیم که مهم ترین آن شناخت خودتان است!

انتخاب سیستم آموزشی در سال کنکور

تایید و یا تکذیب یک سیستم آموزشی

انتخاب سیستم آموزشی در سال کنکور موردی حیاتی اینکه عده ای 100 درصد یک موضوعی را تایید می کنند موجب تعجب و شگفتی است؛ برخی از مشاورین و معلمین با قطعیت اعلام می کنند که که مثلا مدرسه غیرانتفاعی بدرد دانش آموزان نمی خورد. و یا سیستم غیر حضوری کاملا مناسب یک دانش آموز است. در جواب باید گفت که در مرحله ای باید اول شرایط دانش آموزان را درنظر  گرفت!

انواع سیستم های آموزشی

در موارد زیر انواع سیستم های آموزشی که دانش آموزان در سال کنکور انتخاب می کنند را بررسی کنیم. البته انتخاب سیستم آموزشی شامل؛ مدرسه، آموزشگاه، پکیج، کلاس آنلاین و غیر حضوری باید از سال دهم و نهایتا یازدهم انتخاب شوند.

1- مدرسه دولتی به عنوان تنها سیستم آموزشی

مدرسه دولتی معمولا برای نیازهای دانش آموزان در سال کنکور کافی نیست ولی در مواردی می تواند بهترین انتخاب باشد. حال به مزایا و معایب یک مدرسه دولتی در سال کنکور می پردازیم:

انتخاب سیستم آموزشی در سال کنکور

معایب:

  • کلاس های مدارس دولتی از مهر شروع می شود که برای سال کنکور دیر است.
  • مدرسین مدارس دولتی پایه های دهم و یازدهم را تدریس نمی کنند.
  • سوالات تستی را در کلاس کار نمی کنند.
  • در حد کتاب تدریس می کنند و نکاتی فراتر از کتاب تدریس نخواهد شد.
  • حضور در کلاس های سلامت و بهداشت و مدیریت خانواده و دروس عمومی بدون توجه به حساسیت سال کنکور
  • زنگ های تفریح، رفت و آمد، دروس اختیاری که بسیار زمان بر هستند
  • تلف شدن زمان های زیادی برای مطالعه امتحانات برخی دروس
  • چند دبیره شدن دانش اموزان در دروس تخصصی
  • عدم توجه کافی دانش آموزان به دبیران مدارس
  • فشار زیاد معلمان بر دانش آموزان برای امتحانات دروس اختیاری و عمومی

مزایا:

  • داشتن فرصت کافی برای مطالعه ی دروس در بعد از ظهر مدرسه
  • کمتر بودن زمان رفت و آمد
  • نظم دادن به برنامه دانش آموز با توجه به سیستم اجباری آموزش و پرورش
  • حضور و فعالیت پویا در کلاس درس
  • یاد گرفتن از دبیر مدرسه و عدم اتلاف وقت

نتیجه گیری و پیشنهاد

پیشنهاد ما برای دانش آموزی که فقط در مدرسه دولتی درس می خواند این است که نهایتا 2 کلاس تخصصی را در آموزشگاه های آنلاین ثبت نام کنید. از کلاس های حضوری بپرهیزید زیرا حداقل دو روز خود را از دست می دهید. دانش آموزی که فقط مدرسه دولتی می رود شانس بیشتری برای قبولی دارد تا دانش آموزی که هم مدرسه می رود و هم در کلاس ثبت نام می کند.

2- مدرسه غیرانتفاعی به عنوان تنها سیستم آموزشی

مدارس غیر انتفاعی بسیار محدودی وجود دارند که از نظر آموزش تستی و تشریحی، مشاوره و آزمون تکمیل باشند و خیال شما را راحت کنند. اگر یک مدرسه غیر انتفاعی کامل است و توانایی مالی لازم را دارید می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. وقتی یک مدرسه غیر انتفاعی ثبت نام کردید دیگر حق ندارید کلاس بیرون ثبت نام کنید، آموزشگاه بروید و یا کلاس خصوصی قبت نام کنید.

قانون بسیار مهم این است که شما باید از همه نظر نیازهای خود را از مدرسه غیر انتفاعی بخواهید و سعی کنید دور هر چیزی را خارج از مدرسه غیر انتفاعی خود خط بکشید!

3- مدرسه و آموزشگاه در کنار هم

بدون شک بدترین سیستم آموزشی ترکیب مدرسه و آموزشگاه است. اگر مدسه غیرانتفاعی می روید از هر نظر کار اشتباهی انجام می دهید. پس روی سخنم با دانش آموزانی است که در مدرسه دولتی درس می خوانند و در کنار آن به آموزشگاه می روند. فرض کنید که از مدرسه تعطیل شده اید و ساعت 2 به خانه می رسید.(خوش بینانه) اگر 4 درس تخصصی را به آموزشگاه بروید هر کلاس تخصصی حداقل 3 ساعت زمان می برد و معمولا از ساعت 3 تا 6 احتمال شروع کلاس در آموزشگاه وجود دارد.

شما در کنار مدرسه اگر آموزشگاه بروید و 4 درس را حداقل انتخاب کنید عملا 4 روز را از دست می دهید! اگر مدرسه بروید و بعد از ظهر کلاس نروید امکان نتیجه گرفتنتان با وجود تمام مشکلات بیشتر از این حالت است!

زمان و محدودیت آن اولین و مهمترین مسئله در سال های منتهی به کنکور است.

شرایط غیر حضوری چیست؟ اصلاً غیرحضوری قانونی است؟

صادقانه بگوییم مدرسه ی غیر حضوری در سیستم آموزشی 3-3-6 وجود ندارد و هیچ دانش آموزی طبق قانون نمی تواند مدرسه نرود! و هر نوع مدرسه ای از نظر غیرحضوری بودن غیرقانونی است. ولی برخی از مدارس غیر انتفاعی با دریافت هزینه از دانش آموزان کارهای اداری آن ها مانند معرفی به اداره، معرفی به امتحانات و … را انجام می دهند و آن دانش آموز تمام کلاس های خود را به صورت پکیج در موسسات حضوری و آنلاین ثبت می کنند. این روش مزایای زیادی دارد از قبیل افزایش تایم حضور در منزل برای مطالعه، کاهش رفت و آمد، استفاده از اساتید حرفه ای تر و … ولی موضوعی که وجود دارد این است که غیرحضوری کردن مدرسه یک ریسک بسیار بزرگ دارد و آن این است که ممکن است نظم زندگیتان از دست برود.

دیر از خواب بیدار بشوید چون مدرسه ای وجود ندارد، برای یکسری از دروس کلاسی نیست که ثبت نام کنید پس باید خودخوان باشید.

کدام سیستم آموزش بهترین است؟

این که شخضی به جد یک سیستم را کاملا رد می کند و یا شخصی که صد در صد تایید می کند، چیزی بجز اینکه سود یا منفعتی برای این شخص وجود دارد به ذهنم نمی رسد.

مشاورین وابسته به سیستم آموزش و پرورش منافع خاص خودشان را دارند، مشاورین و معلمین وابسته به موسسات منافع خودشان و موسسه ای که در آن کار می کنند را درنظر می گیرند. همچنین مشاورینی که وابستگی خاصی به موسسه ای ندارند، سیستم غیرحضوری را پیشنهاد می کنند که کلاس های این دسته از دانش آموزان را برگزار کنند.

بنده و این مجموعه به هیچ وجه سیستم غیرحضوری را نه صد درصد تایید و نه تکذیب می کنیم.

چرا نباید خیلی سریع اعتماد کنیم؟

از صحبت های بازاری باید بپرهیزیم، مشاوری می گفت که چون دانش آموز امروز 7 ساعت در مدرسه حضور داشته سریعتر درس می خواند. یا مشاوری که صرفا دانش آموزی را غیرحضوری می کند تا از نظر مالی منتفع شود.

آمادگی برای غیرحضوری

اگر دانش آموزی توانست در مدت سه ماه تابستان خودخوان باشد، صبح زود بیدار شود و نظم زندگیش بدون مدرسه هم وجود داشته باشد و می تواند در این سیستم حضور یابد. خیلی ساده!!!

ضعف بزرگ دانش آموزانی که مدرسه می روند

معمولا دانش آموزان دوازدهمی و کنکوری علاوه بر مدرسه به کلاس های آموزشگاه ها هم مراجعه می کنند و چندین درس را در کلاس های آموزشگاهی شرکت می کنند. این دانش آموزان معمولا فرصت کافی برای جمع بندی و تست زنی ندارند.

و کاری بی فایده از نظر ایجاد حواشی، رفت و آمد، خستگی، بیهوده بودن برخی کلاس ها و …. ثبت نام 5 الی 8 درس که معمولا دانش آموزان ریاضی و تجربی و انسانی  علاوه بر مدرسه در آموزشگاه ها شرکت می کنند. پیشنهاد من به شما 2 الی 3 درس است.

سیاست نادرست برخی مدارس غیرانتفاعی

در برخی مدارس غیرانتفاعی دیده شده که برخی مدارس در کشور برای هر درس دو نوع کلاس برگزار می کنند کلاس تستی و تشریحی.

این کلاس ها معمولا در دو بودجه بندی مختلف برگزار می شوند که داوطلبین کنکور را واقعا دچار آشفتگی بسیار زیادی می کند.

در کل دانش آموزان بسیار کمی هستند که شرایط غیر حضوری را دارند.

اینستاگرام ما

مجتبی سادات رسول

کتاب های زیادی خوانده ایم، افراد بسیاری دیده ایم و با بزرگان بسیاری هم کلام شده ایم. راه درست را نشانتان خواهیم داد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا