رشته های دانشگاهی تجربیمعرفی رشته

معرفی رشته شنوایی سنجی

دروس و گرایش های رشته شنوایی سنجی

به این نوشته امتیاز دهید

معرفی رشته شنوایی سنجی اهمیت زیادی برای داوطلبان رشته تجربی در هنگام انتخاب رشته دارد. رشته شنوایی شناسی یا همان شنوایی سنجی از رشته های جدید در دانشگاه های ایران است. دروس رشته شنوایی سنجی به شناخت، پیشگیری و درمان برخی اختلال های گوش می‌پردازد. رشته شنوایی سنجی رشته‌ای کشوری است و داوطلبان کنکور تجربی از سراسر کشور می‌توانند در این رشته تحصیل کنند. مشاوره رایگان انتخاب رشته کنکور تجربی را برای شناخت دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی و شرایط و درآمد رشته شنوایی شناسی بعد از فارغ التحصیل شدن را از آکو دریافت کنید.

رشته شنوایی سنجی و رشته شنوایی شناسی هردو یک رشته دانشگاهی هستند و میتوان ادعا کرد که عوام مردم به علت نداشتن اطلاعات یا دانش صحیح رشته شنوایی شناسی را رشته شنوایی سنجی مینامند.

معرفی رشته شنوایی سنجی یا شنوایی شناسی

سنجش شنوایی از زمان‌های قدیم و به خصوص دورانی که شنوایی سربازان در جنگ آسیب می‌دید مورد نیاز بوده است. در سال ۱۳۵۲ این رشته برای اولین بار در دانشگاه شهید بهشتی دانشجو پذیرفت و در سال ۱۳۵۵ نیز دانشکده علوم توان‌بخشی برای اولین بار اقدام به معرفی رشته شنوایی سنجی و ارائه این رشته کرد.

پس از آن به تدریج دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی در کشور گسترش یافت و رشته سنوایی سنجی در میان دانشجویان داوطلبان محبوبیت پیدا کرد. برای موفقیت در رشته شنوایی سنجی باید از دقت زیادی بهره‌مند باشد و برای تشخیص مشکل شنوایی صبر و حوصله کافی به خرج دهد.

دروس فیزیک و زیست شناسی کنکور در این رشته اهمیت زیادی دارند. علاوه بر آن از آنجایی که رشته شنوایی سنجی رشته ای نوپا است، بسیاری از منابع به زبان انگلیسی بوده و خوب است دانشجوی شنوایی سنجی به زبان انگلیسی مسلط باشد.

از مزیت های شنوایی سنجی این است که محیط کار آن آرام و به دور از سروصدا و استرس است و معمولا همانند دیگر رشته های پزشکی بالینی و پیراپزشکی با صحنه‌های ناخوشایند و خون مواجه نمی‌شوند. به طور کلی وظیفه کارشناس شنوایی سنجی وظایف زیر را برعهده دارد:

  • تشخیص و درمان ناتوانی های شنوایی
  • درمان ضعف های شنوایی(تقویت شنوایی)
  • شناسایی و درمان اختلالات شنوایی
  • تشخیص علت و درمان وزوز گوش
  • شرایط صدا بیزاری بیمار
  • اختلالت تعادل با علت شنوایی

در ادامه به معرفی رشته شنوایی سنجی کنکور تجربی و دروس این رشته میپردازیم. برای اطلاع بیشتر درباره رشته های دانشگاهی کنکور تجربی و اطلاعات کامل درباره بازار کار و درآمد های آنها روی لینک سبز کلیک کنید.

دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی و معرفی بازار کار رشته شنوایی شناسی

دروس رشته شنوایی شناسی

مقطع کارشناسی رشته شنوایی سنجی حدود چهار سال و هشت الی نه ترم زمان می‌برد. دانشجویان می‌بایست در طول سال‌های تحصیلی ۱۳۰ واحد درسی را پاس کنند. در این بین ۲۲ واحد آن شامل دروس عمومی، ۲۴ واحد شامل دروس پایه، ۶۲ واحد شامل دروس اختصاصی و ۲۲ واحد شامل دروس کارآموزی می‌شود. دروس رشته شنوایی سنجی در دانشگاه های ایران طبق جدول زیر ارائه میشود.

گفتار مبانی علم شنوایی آکوستیکتعادل رشد طبیعی زبانتعادل رشد طبیعی زبانآناتومی و فیزیولوژی دستگاه شنوایی
مشاوره کم شنوایاناختلالات ارتباطی روانشناسیارزیابی پایه شنواییسایکو آکوستیک
ارزیابی تکمیلی شنواییآکوستیک اختلالات زبان و گفتارآواشناسیمبانی زبان شناسی
بیماری‌های گوش و حلق و بینی و روش‌های درمانیتجهیزات شنوایی و اصول کالیبراسیون آن‌هاآزمون‌های فیزیولوژیک شنوایی 1کاربرد دارو شناسی در شنوایی شناسی
ارزیابی تجویز و تنظیم وسایل کمک شنوایی و ارتباطیزبان آموزی به افراد کم شنواتوانبخشی زبان انگلیسی تخصصیاصول و مبانی شنوایی شناسی
شنوایی شناسی کودکانآزمون‌های فیزیولوژیک شنواییشنوایی شناسی صنعتیقالب گیری آزمون‌های رفتاری سیستم مرکزی شنوایی
سمینار در شنوایی شناسیمدیریت در شنوایی شناسیشنوایی شناسی بالینیتربیت شنوایی

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکتری وجود دارد و دروس تخصصی گرایش های ارشد رشته شنوایی شناسی باتوجه به زمینه تخصصی تحصیل متفاوت خواهند بود.

گرایش های ارشد رشته شنوایی سنجی

فارغ‌التحصیلان رشته شنوایی سنجی می‌توانند در آزمون کنکور ارشد شرکت کرده و یا در یکی از رشته‌های مربوطه چون آمار زیستی، اپیدمیولوژی، ارزیابی فناوری سلامت، اقتصاد بهداشت، انفورماتیک پزشکی، مدیریت توانبخشی، رشته زیست فناوری پزشکی، شنوایی شناسی، فناوری اطلاعات سلامت که پر طرفدار ترین گرایش های رشته شنوایی شناسی هستند تحصیل کنند.

سایر گرایش های ارشد رشته شنوایی سنجی که در دروس تخصصی باهم متفاوت اند شامل:

کتابداری و اطلاع رسانی پزشکیمدیریت خدمات بهداشتی درمانیمهندسی پزشکی (بیوالکتریک)مهندسی پزشکی (زیست مواد)
نانوتکنولوژی پزشکیرفاه اجتماعیتاریخ علوم پزشکیآموزش پزشکی
برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکیسلامت سالمندیعلوم تشریحیفیزیولوژی
ژورنالیسم پزشکیتکنولوژی آموزشی در علوم پزشکیآمار زیستیاپیدمیولوژی
ارزیابی فناوری سلامتاقتصاد بهداشتانفورماتیک پزشکیمدیریت توانبخشی
رشته زیست فناوری پزشکیشنوایی شناسیفناوری اطلاعات سلامتکتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
مدیریت خدمات بهداشتی درمانیمهندسی پزشکی (بیوالکتریک)مهندسی پزشکی (زیست مواد)نانوتکنولوژی پزشکی
رفاه اجتماعیتاریخ علوم پزشکیآموزش پزشکیبرنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی
سلامت سالمندیعلوم تشریحیفیزیولوژیژورنالیسم پزشکی، و تکنولوژی آموزشی

گرایش ارشد تخصصی رشته شنوایی شناسی، شنوایی سنجی عمومی است که دروس آن به صورت مستقیم درباره خدمات تخصصی رشته شنوایی شناسی در بازار کار است.

معرفی دروس رشته شنوایی سنجی یا همان شنوایی سنجی

دانشگاه‌های دارای رشته شنوایی سنجی

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم معرفی رشته شنوایی سنجی در ایران اخیرا رونق گرفته است و رشته‌ای نوظهور است و در ایران تنها ۹ دانشگاه سراسری این رشته را ارائه می‌دهند. توجه داشته باشید که باتوجه به محدود بودن ظرفیت دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی، رتبه و درصد های مورد نیاز برای قبولی در رشته شنوایی سنجی جزو رتبه های خوب کنکور تجربی هستند. دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی در ایران عبارت‌اند از:

البته هرگز تاثیر انتخاب رشته را فراموش نکنید. انتخاب رشته صحیح و تخصصی به کمک مشاور و درنظر گرفتن اولویت بندی داوطلبان در سال تحصیلی جاری میتواند شما را با رتبه پایین تر از رنج معمول، به رشته مورد نظرتان برساند. پس مشاوره تخصصی انتخاب رشته کنکور تجربی را حتما در برنامه روزهای بعد از کنکورتان قرار دهید.

نمونه کارنامه قبولی رشته شنوایی سنجی

در این قسمت از معرفی رشته شنوایی سنجی نمونه‌ای از کارنامه قبولی داوطلبان سال‌های پیش را قرار دادیم تا بتوانید آن را بررسی کنید و رتبه مورد نیاز برای قبولی را تخمین بزنید.

تعداد گزینه‌های صحیح از ۱۰ تادرس
۵ادبیات فارسی
۵عربی
۶معارف اسلامی
۴زبان
۱زمین شناسی
۵ریاضیات
۷زیست شناسی
۵فیزیک
۹شیمی
3328رتبه در منطقه

بازار کار رشته شنوایی سنجی در ایران و خارج از ایران

به دلیل جدید بودن این رشته در ایران می‌توان گفت که شنوایی سنجی تقریباً در تمامی استان‌های کشور و به خصوص شهرهای کوچک، بازار کار خوبی دارد. دانشجویانی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند با دیگر متخصصان از جمله متخصص اطفال، متخصص گوش و حلق و بینی، متخصص گفتار درمانی، متخصص مغز و اعصاب و همچنین متخصص روان‌شناسی در ارتباط هستند.

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در مراکز درمانی، مراکز آموزشی و کلینیک‌های خصوصی شنوایی سنجی مشغول به کار شوند. برای راه اندازی کلینیک تخصصی شنوایی سنجی نیاز به مجوز تاسیس کلینیک از طریق مدرک تحصیلی است. برای اخذ مجوز تأسیس کلینیک شنوایی سنجی، داشتن مدرک کارشناسی و سابقه کار ۴ تا ۶ سال الزامی است.

اشتغال در به مدارس ناشنوایان، مراکز بهزیستی، بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها، مراکز نگهداری از سالمندان، مراکز مشاوره، مراکز نگهداری از معلولین، خانه‌های بهداشت، شرکت‌های وارد کننده لوازم شنوایی و پزشک قانونی نیز میتواند درآمد رشته شنوایی سنجی را تضمین کند. البته بازار کار های مذکور چندان درآمد های بالایی برای رشته شنوایی سنجی به همراه نخواهند داشت.

در خارج از ایران نیز شنوایی سنجی به عنوان رشته‌ای کم استرس و پر تقاضا شناخته شده است. از طرفی به دلیل افزایش جمعیت سالمندان در کشور های پیشرفته و شیوع بیماری‌های گوش، میزان تقاضا برای رشته شنوایی سنجی بیشتر می‌شود. پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۶ این شغل افزایش ۲۰ درصدی داشته باشد و در آینده حدود ۱۰ هزار شغل پر درآمد برای رشته شنوایی سنجی در بازار کار جهانی ایجاد شود.

درآمد رشته شنوایی سنجی

نکته مهمی که بسیاری از داوطلبان کنکور پیش از انتخاب رشته به آن توجه دارند و مهم است که برای آشنایی و معرفی رشته شنوایی سنجی نیز آن را بررسی نمود مسئله درآمد رشته شنوایی سنجی است. به دلیل تنوع حیطه‌های کاری این‌ رشته نمی‌توان درآمد ثابتی را در نظر گرفت.

درآمد رشته شنوایی سنجی در داخل و خارج کشور

درآمد افرادی که در مراکز دولتی در ایران مثل بیمارستان ها یا مراکز درمانی مشغول به کار هستند معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون در ماه است. اما افرادی که در مراکز خصوصی مثل بیمارستان ها و یا کلینیک های خصوصی کار می کنند درآمد بیش تری دارند و مبلغ آن به ۱۲ تا ۲۰ میلیون در ماه می تواند برسد. افرادی هم که مطب خصوصی شنوایی سنجی دارند بسته به این که محل مطب کجاست و تعداد مراجعین چقدر است تا ۴۰ میلیون و حتی بیش تر از آن هم می توانند درآمد داشته باشند.

رشته شنوایی سنجی یک رشته با بازار کار مشخص و میزان درآمد عادی ثابت و تضمین شده است.

کسب درآمد نجومی رشته شنوایی شناسی در دنیا

درآمد های نجومی در رشته شنوایی شناسی بدون شک با مدرک کارشناسی فراهم نمیشود. برای داشتن بازار کار تخصصی و شرایط کاری خوب می بایست برای ادامه تحصیل در یکی از گرایش های رشته شنوایی سنجی اقدام کنید. در این صورت و به شرط داشتن علاقه و استعداد در رشته شنوایی سنجی ، میتوانید درآمد خوبی از ویزیت بیمار ها در مطب خود کسب کنید.

درآمد رشته شنوایی شناسی یا همان شنوایی سنجی در کشور های مختلف باتوجه به شرایط شغلی است. میزان درآمد کاملا بر اساس استعداد و توانایی های فارغ التحصیل در بازار کار خارج از کشور برای رشته شنوایی شناسی بستگی دارد. به صورت کلی در زیر لیستی از بیشترین درآمد ماهانه رشته شنوایی شناسی در کشور های مختلف و ایالت های آمریکا را برای شما آورده ایم.

داکوتای شمالی119،780$
کالیفرنیا101،540$
اوکلاهما94900$
لاور94،290$
مریلند92،940$
ماساچوست91،450$

انتخاب رشته کنکور سراسری تجربی

برای برنامه ریزی کنکور و انتخاب رشته مناسب، وجود یک مشاور با تجربه کمک زیادی در گرفتن تصمیمات درست می‌کند. انتخاب رشته یکی از سخت‌ترین مراحل کنکور سراسری است زیرا می‌تواند به جهات مختلف بر آینده داوطلب تاثیر بگذارد.

به دلیل حساسیت انتخاب رشته، افراد پس از اعلام اولیه نتایج به مشاور تحصیلی مراجعه می‌کنند و از وی مشورت می‌گیرند. با منتشر شدن اعلام این نتایج، داوطلب می‌بایست با بررسی کارنامه خویش از وضعیت خود در کنکور سراسری اطلاع یابد.

سپس بر اساس رتبه کسب شده شانس قبولی خود در دانشگاه‌های مختلف را مورد بررسی قرار دهد. در نهایت بر اساس فاکتورهای انتخاب رشته، رشته محل مناسب خود را انتخاب کند. مشاور منتخب باید از آگاهی و تجربه بالایی برخوردار باشد و در پیش از تصمیم گیری و انجام مشاوره، علاقه و توانایی‌های فرد را با انجام تست های شخصیت شناسی تحصیلی کاملا بررسی کند.

بعد از منتشر شدن نتایج، داوطلب می‌بایست با بررسی رتبه و درصد های کارنامه و البته توانایی ها و علایق خود برای انتخاب رشته در کنکور سراسری مطلع شوند. سپس بر اساس رتبه کسب شده و البته نظرات تخصصی مشاور شانس قبولی خود در رشته های دانشگاه های مختلف را مورد بررسی قرار دهد.

اگر میخواهید دروس رشته شنوایی شناسی یا همان شنوایی سنجی را بهتر بشناسید و درباره دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی اطلاعات بیشتری کسب کنید، با مرکز مشاوره انتخاب رشته کنکور تجربی آکو همراه باشید.

مشاوره انتخاب رشته کنکور تجربی آکو به معرفی رشته شنوایی سنجی و دروس رشته شنوایی سنجی میگوید.

مشاوره انتخاب رشته کنکور تجربی

در این‌ مقاله به بررسی و معرفی رشته شنوایی سنجی پرداختیم. در کل می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که این رشته جدید و نوظهور رشته‌ای مناسب برای افراد علاقه‌مند به رشته‌های پزشکی است. به دلیل اینکه این رشته فقط در دانشگاه های سراسری ارائه می‌شود تعداد دانشجوها و فارغ‌التحصیلان آن کم است. همچنین دانشجویان رشته انتخاب رشته کنکور تجربی می‌توانند تا مقطع دکتری تحصیل کنند.

در صورتی که به تحصیل در رشته شنوایی سنجی علاقه‌مند هستید یا برای برنامه ریزی و انتخاب رشته نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید به تیم آکو جهت دریافت مشاوره مراجعه کنید.

مشاور انتخاب رشته کنکور تجربی در اینستاگرام

میانگین درآمد رشته شنوایی سنجی چقدر است؟

در صورتی که برای دولت کار کنید بین 2 الی 6 میلیون تومان و در صورتی که مطب داشته باشید، هزینه بالاتری را دریافت خواهید کرد.

مدت زمان تحصیل در رشته شنوایی شناسی به چه صورتی است؟

مدت زمان تحصیل برای رشته شنوایی شناسی حدود 4 سال است. سپس برای مقاطع بالاتر می توانید آزمون داده وشرکت کنید.

آیا قبولی در رشته شنوایی سنجی سخت است؟

بعد از رشته های اصلی پزشکی و پیراپزشکی رشته تجربی، رشته شنوایی شناسی جزو پرطرفدارترین رشته ها است و خبر خوش اینجاست که قبولی در آن به هیچ وجه سخت نیست. به علاوه بازار کار و درآمد ثابت در رشته شنوایی سنجی تضمین شده است.

مهشید صالحی نژاد

مهشید صالحی نژاد مدیر تیم تولید محتوای سایت مشاوره تحصیلی هستم. سعی می کنم بهترین و با کیفیت ترین محتوای آموزشی را در اختیار شما قرار دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا