تفاوت رشته های پاره وقت و تمام وقت
د. موضوعی که بیشتر از همه در دانشگاه های آزاد فکر دانشجویان را به خود مشغول میکند ، شهریه دوره های نیکه وقت و پاره وقت در دانشگاه پر هزینه آزاد میباشد. پس سعی میکنیم با توجه به اطلاعات تخصصی خود در زمینه مشاوره انتخاب رشته و دانشگاه ، درخصوص شهریه دوره های پپاره وقت یا تمام وقت ، واحد های اخذ شده در هر دوره به صورت مجزا و سایر اطلاعات اساسی در این باره را در اختیار شما قرار دهیم. اگر ورودی جدید در دانشگاه آزاد هستید و میخواهید ظرفیت پذیرش هر دوره را بدانید یا اگر دانشجو هستید و به هر دلیلی میخواهید دوره پاره وقت را برای ادامه تحصیلات دانشگاهی خود انتخاب کنید، امروز روز شانس شما بوده است چون علاوه بر اطلاعات کاملی که درباره دوره های تمام وقت و نیمه وقت در دانشگاه آزاد در این مقاله داده ایم ، در مرکز تخصصی مشاوره کنکور پرسا ، میتوانید برای ادامه تحصیل در دانشگاه های آزاد و دولتی ، به صورت آنلاین و حضوری مشاوره تخصصی دریافت کنید.
فهرست مطالب
دوره های پاره وقت و تمام وقت مربوط به دانشگاههای آزاد میشوند و آشنایی با این دوره ها کمک میکند تا در انتخابهای خود دقت کنید و باتوجهبه نیاز و شرایط خود رشته موردنظر را به شکل پاره وقت و یا تمام وقت انتخاب کنید.
دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد
همانطور که بالاتر اشاره شد این دوره ها مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی میباشد و مربوط به رشته های غیرپزشکی میشود. نظام پاره وقت بیشتر برای افراد شاغل مورد کاربرد است تا بتوانند در کنار کار به تحصیل در رشته موردعلاقه خود بپردازند. درواقع در نظام پاره وقت زمان برگزاری کلاسها به شکلی است که با تایم کاری اداری تداخل ندارد. همچنین دانشجویان دوره پاره وقت اجازه دارند تا در مدتزمان طولانیتری درسشان را به پایان برسانند و هر ترم تعداد واحدهای کمتری انتخاب کنند. نظام تمام وقت نیز مانند شرایط عادی برای همه دانشگاهها میباشد. دوره های تمام وقت و پاره وقت تفاوتهای دیگری نیز باهم دارند که در ادامه به توضیح بیشتر میپردازیم. یکی از مهمترین تفاوت های دوره های تمام وقت و پاره وقت هزینه شهریه و تعداد واحدهای قابل اخذ است.
شهریه دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد
نکته قابلتوجه این است که هزینه این دو دوره آموزشی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد و هزینه ثابت و متغیر برای دانشجویان هر دو دوره یکسان است. متأسفانه افراد بهاشتباه گمان میکنند در دوره پاره وقت به علت حضور کمتر در دانشگاه باید هزینه آن هم کمتر باشد اما حقیقت این است که به طور کل دانشجویان پاره وقت همان تعداد واحدی را پاس میکنند که دانشجویان تمام وقت پاس میکنند با این تفاوت که در دوره پاره وقت دانشجو میتواند هر ترم تعداد واحد کمتری بردارد.
تعداد واحدهای قابل اخذ در هر دوره
دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره تمام وقت هر ترم باید حداقل 12 واحد بردارند و دانشجویان پاره وقت میتوانند هر ترم حداقل 10 واحد بردارند. همچنین میزان حداکثری واحدهای ترم برای هر دو دوره 20 واحد میباشد. دراینبین اگر فردی معدل بالای 17 داشته باشد میتواند 24 واحد اخذ کند. پس میبینید که تفاوت چندانی در واحدهای قابل اخذ در دوره های نیمه وقت وجود ندارد و تنها تفاوت ، زمان برگزاری کلاس های دوره نیمه وقت و شهریه کمتر این دوره هاست. همچنین مدارک معتبر یکسان از مزایای دیگر شرکت در دوره های نیمه وقت است.
اعتبار مدرک دوره تمام وقت و پاره وقت
در پایان تحصیل به دانشجویان هر دو نظام در مقاطع کاردانی و کارشناسی مدرک رسمی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. تنها تفاوت این است که در مدرک دانشجوی پاره وقت عنوان دانشجوی پاره وقت ذکر میشود. اما در نهایت اعتبار هر دو مدرک یکسان است و هیچ تفاوتی در آنها وجود ندارد. همچنین لازم به ذکر است دوره ه های پاره وقت تنها برای رشتههایی که پذیرش بدون کنکور دارند ارائه میشود. درصورتی که میخواهید با شرکت در آزمون کنکور در دانشگاه های آزاد به صورت تمام وقت ادامه تحصیل دهید یا هنوز نمیدانید کدام یک را انتخاب کنید ، پیشنهاد ما به شما یک مشاوره تخصصی ادامه تحصیل برای شاغلین و دانشجویان شرایط خاص در مرکز مشاوره پرسا است.
ظرفیت پذیرش دوره های تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد
ظرفیت پذیرش در دوره پاره وقت از تمام وقت کمتر میباشد. چراکه دوره های پاره وقت تنها برای رشته های بدون کنکور ارائه میشوند ولی دوره تمام وقت هم برای پذیرش بدون کنکور و هم برای پذیرش با کنکور ارائه میشود. گاهاً ممکن است رشتهای در دوره تمام وقت ارائه نشده باشد اما در دوره پاره وقت ارائه شود. اما زمان برگزاری کلاس ها در دوره ههای پاره وقت متفاوت خواهد بود. این موضوع قاعدتا به نفع دانشجویان شاغل تمام خواهد شد. اگر میخواهید از دوره های پاره وقت ، زمان برگزاری کلاس های خود را به دوره های تمام وقت تغییر دهید، تا پایان همراه ما باشید.
زمان برگزاری دوره های تمام وقت و پاره وقت
طبق قوانین موجود دوره های پاره وقت برای شاغلان و کارمندان ایجاد شده تا بتوانند در زمانی غیر از زمان کاری به دانشگاه بپردازند؛ اما متأسفانه تاکنون این زمانبندی در دانشگاهها رعایت نشده و زمان برگزاری دوره تمام وقت و پاره وقت با یکدیگر یکسان است. اما سختگیری حضوروغیاب برای دانشجویان پاره وقت کمتر است ولی درهرصورت باید در امتحانات میانترم و پایان ترم حضور داشته باشند.
تغییر دوره از پارهوقت به تمام وقت
دانشجویان در صورت داشته شرایطی میتوانند از دوره پاره وقت انصراف داده و در دوره تمام وقت مشغول به تحصیل شوند. چنانچه فرد در کنکور سراسری نیز پذیرفته شده باشد و اگر پسر باشد ممنوعیتی از سازمان نظاموظیفه نداشته باشد میتواند از پاره وقت به تمام وقت تغییر نظام دهد. مشاوره ادامه تحصیل به صورت تخصصی برای شاغلین و داوطلبان با شرایط خاص اولین بار د رپرسا.
مزایای دوره نیمهوقت نسبت به تمام وقت
در انتها به برتریهای دوره پاره وقت نسبت به تمام وقت میپردازیم. در دوره پاره وقت همانطور که قبلاً اشاره شد دانشجو میتواند مدتزمان بیشتری به تحصیل بپردازد و هر ترم تعداد واحد کمتری را اخذ کند. نکته قابلتوجه این است که دانشجویان پسر با تحصیل در دوره نیمه وقت دانشگاه آزاد مدتزمان بیشتری معافیت تحصیلی دارند این مدتزمان میتواند 8 ساله باشد. همچنین سختگیریهای دوره پاره وقت کمتر از دوره تمام وقت است و دانشجویان میتوانند با فعالیتهای جانبی نمرات خود را افزایش دهند. همانطور در ابتدای مقاله اشاره شد این دوره مخصوص افرادی است که نمیتوانند حضور مستمر در کلاسها داشته باشند.
مشاوره تحصیلی و ادامه تحصیل در دانشگاه برای شاغلین
اگر شاغل هستید اما برای دریافت ارتقاء شغلی نیاز به مدرک تحصیلی معتبر در مقاطع بالاتر از دیپلم هستید! اگر تصمیم دارید با ادامه تحصیل در رشته های برتر و در دانشگاه های آموزش عالی آینده شغلی خود را تغییر دهید یا اگر به دلیل مشکلات مالی و شهریه دوره های تمام و قت و نیمه وقت دانشگاه آزاد نمیتوانید بدون کار کردن به تحصیل در دانشگاه های آزاد بپردازید، مشاورن متخصص پرسا در زمینه ادامه تحصیل در دانشگاه های آزاد به صورت نیمه وقت و پاره وقت ، دوره های پودمانی علمی کاربردی و یا دانشگاه های فراگیر پیام نور شما را راهنمایی خواهند کرد. همین حالا با مشاور مخصوص خودتان ارتباط برقرار کنید.