رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی
رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی جزو رشته های گروه تجربی است که داوطلبان و علاقمندان به این رشته می توانند هم از طریق کنکور و هم بدون شرکت در کنکور در آن مشغول به تحصیل شوند. رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی برخلاف کم توجهی هایی که به آن شده است، رشته ای مهم و تاثیرگذار است.
فهرست مطالب
با گروه مشاوره تحصیلی آکو همراه باشید.
نقش مواد غذایی در زندگی انسان ها و تمام موجودات زنده آشکار است. مشکلاتی از جمله کمبود مواد غذایی، غذای ناسالم، تامین مواد غذایی سالم و مفید و … مشکلاتی هستند که انسان با آن دست و پنجه نرم می کند و وجود رشته هایی که مربوط به مواد و صنایع غذایی است اهمیت زیادی در پیشرفت و کمک به استفاده از تکنولوژی های جدید برای زندگی راحت تر و سالم تر انسان ها می باشد.
برای انتخاب رشته می توانید از نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری سایت آکو استفاده کنید.
رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی
دانشجویان در رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی یاد می گیرند که محصولات زراعی و باغی را برداشت کنند و مواد خامی که برداشت کرده اند به مواد غذایی آماده تبدیل کنند. علاوه بر این ها روش های نگهداری از محصولات غذایی، بسته بندی و کنترل کیفیت و فرآوری محصولات را نیز آموزش می بینند. به این ترتیب دانشجویان این رشته دانش و مهارت لازم برای فعالیت در صنعت غذا را یاد گرفته و می توانند در مشاغل مربوط به آن مشغول به کار شوند. در ادامه بخشی از مهارت هایی را که دانشجویان این رشته بدست می آورند را بررسی می کنیم:
- شناخت مواد غذایی.
- تکنولوژی فرآوری ماد غذایی.
- بهداشت و ایمنی مواد غذایی.
- کیفیت و کنترل مواد غذایی.
- شیمی و میکروبیولوژی مواد غذایی.
- بسته بندی و نگهداری مواد غذایی.
- اقتصاد و مدیریت در صنعت غذا.
- تحقیق و توسعه در صنعت غذا.
- آزمایشگاه ها و کارگاه های عملی.
- قوانین و مقررات صنعت غذا.
دروس رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی
رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی در مقطع کاردانی در طول ۴ سال تحصیلی ارائه می شود و دانشجویان در طی تحصیل خود حدود ۸۰ واحد درسی را می گذرانند. دروس این رشته به تفکیک شامل دروس پایه، دروس عمومی و دروس اختصاصی می باشد که در ادامه هر یک از دروس را مشاهده می کنید:
دروس پایه |
شیمی پیش دانشگاهی |
ریاضیات عمومی |
شیمی عمومی |
بیوشیمی |
شیمی فیزیک |
آمار و احتمال |
شیمی آلی |
ریاضی پیش دانشگاهی |
دروس اصلی |
اصل کاربرد رایانه |
میکروبیولوژی مواد غذایی |
تجزیه مواد غذایی |
زبان تخصصی |
سم شناسی و مسمومیت های مواد غذایی |
اصول فرایند مواد غذایی |
تغذیه کاربردی |
شیمی مواد غذایی |
ویژگی های فیزیکی مواد غذایی |
تصفیه آب و فاضلاب |
اصول و روش های نگهداری مواد غذایی |
اصول سرپرستی |
دروس تخصصی |
کارآفرینی و پروژه |
روش های ارزیابی مواد غذایی |
صنایع غذایی |
اصول کنترل کیفیت |
کنترل کیفی مواد غذایی 1 |
کنترل کیفی مواد غذایی 2 |
ارزیابی حسی مواد غذایی |
اثر فرایند بر ارزش مواد غذایی |
سیستم HACCP در صنایع غذایی |
استاندارها و قوانین موائ غذایی |
کارآموزی |
دروس عمومی |
اخلاق اسلامی |
تربیت بدنی |
تنظیم خانواده |
اندیشه اسلامی |
فارسی |
زبان خارجی |
زبان خارجی پیش دانشگاهی |
چه توانایی هایی در رشته کاردانی تکنولوژی مواد غذایی بدست می آورید؟
دانشجویان در رشته تکنولوژی مواد غذایی یاد می گیرند که چگونه مواد خام را به مواد غذایی مورد نیاز تبدیل کنند، از فناوری های به روز و پیشرفته استفاده کنند، بر روی بسته بندی مناسب و توزیع کالای با کیفیت کار کنند، به ساخت و طراحی ماشین آلات فراورده های مواد غذایی بپردازند و در توسعه و گسترش فناوری مواد غذایی سهیم باشند.
دانشگاه های دارای رشته تکنولوژی مواد غذایی
در این بخش دانشگاه هایی را که دارای رشته تکنولوژی مواد غذایی هستند را بررسی می کنیم. علاقمندان می توانند بدون شرکت در کنکور و تنها با استفاده از سوابق تحصیلی این رشته را در دانشگاه و در مقطع کاردانی مطالعه کنند.
نام دانشگاه | نوع دوره | محل | جنسیت | ظرفیت |
موسسه غیرانتفاعی اثیرالدین ابهری/ ابهر | غیر انتفاعی | زنجان | مرد/زن | 100 |
موسسه غیرانتفاعی اندیشه سازان /نکا | غیر انتفاعی | مازندران | مرد/زن | 100 |
موسسه غیرانتفاعی عبدالرحمن صوفی رازی /زنجان | غیر انتفاعی | زنجان | مرد/زن | 100 |
موسسه غیرانتفاعی کمیل -/کردکوی | غیر انتفاعی | گلستان | مرد/زن | 100 |
از طریق نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری آکو می توانید به صورت آنلاین انتخاب رشته خودتان را انجام دهید.
بازار کار رشته تکنولوژی مواد غذایی
فارغ التحصیلان رشته تکنولوژی مواد غذایی می توانند در مشاغل متنوعی مشغول به فعالیت شوند. در صورتی که هر یک از فارغ التحصیلان مهارت و تجربه ای در این حوزه داشته باشد احتمال آن که بتواند راحت تر در یک شغلی فعالیت کنند بیش تر خواهد بود. در ادامه تعدادی از مشاغل مربوط به رشته تکنولوژی مواد غذایی را معرفی می کنیم:
- فعالیت در آزمایشگاه های کنترل کیفی.
- نگهداری از مواد غذایی در انبارها و یا سدرخانه ها.
- فعالیت به عنوان کمک بازرس.
- نمونه بردار مواد اولیه در زمان تولید و فراورده های مواد غذایی.
- اشتغال در بیمارستان ها یا رستوران ها.
- فعالیت در شرکت های فناوری های مواد غذایی.
- فعالیت در سازمان های کنترل کیفیت.
- اشتغال در صنایع بسته بندی و ازمایشگاه های تحقیقاتی.
- اشتغال در شرکتهای بیوانفورماتیک.
- اشتغال در صنایع داروسازی.
مشاوره تحصیلی آکو
مشاوره تحصیلی آکو یک تیم حرفه ای و متخصص است که به دانش آموزان و دانشجویان در انتخاب رشته، شناخت توانایی ها و استعداهایشان، کنترل استرس، افزایش مهارت تست زنی، مدیریت اضطراب و … کمک می کند. همچنین عملکرد تحصیلی داوطلب مورد ارزیابی و تحلیل و بررسی قرار می گیرد و طبق آن یک برنامه درسی به دانش آموز داده می شود.
برای دریافت وقت مشاوره با شماره تلفن 33408944 تماس بگیرید.