پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت خدمات مشاوره تحصیلی ( نه صرفا برنامه) 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

مشاور من

مشاوره تحصیلی و تعریف درست آن! از مشاور باید چه انتظاری داشته باشیم!

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
به این نوشته امتیاز دهید

همان طور که می دانید ما مشاوره تحصیلی آکو یک تیم مشاوره تحصیلی هستیم! می خواهیم بدون دیدگاه جانب دارانه ای در مورد فذآیند مشاوره و مراحل آن، انتظارات ما از یک مشاور تحصیلی و در کل صفر تا صد مشاوره تحصیلی را باز کنیم.

مشاوره

در این سال ها به حقایق زیادی در مورد دانش آموزان رسیده ایم که برخی از آن ها تکان دهنده هستند. یکی از مهم ترین این موارد مربوط به انتخاب مشاوره تحصیلی می باشد. بسیاری از دانش آموزان به دلایلی به جز درس و نیاز به راهنمایی وارد این فضا می شوند. رقابت های نا سالم، انتظارات نا به جای خانواده، چشم و هم چشمی و .. باعث شده تا یک دانش آموز پایش به اتاق مشاور برسد! در حالی که اصلا نیاز به مشاور نداشته و یا اینکه مشاور هیچ کمکی به نمی تواند بکند!

مشاوره تحصیلی کیست؟

مشاور تحصیلی فردی است متخصص ترجیحاً غیر دانشجو که به دانش آموزان در زمینه های برنامه ریزی، انتخاب رشته، غلبه بر مشکلات تحصیلی و راه درست راهنمایی می دهد. یک مشاوره تحصیلی باید به صورا قطعی ویژگی های زیر را داشته باشد:

  1. داشتن حداقل مدرک کارشناسی ( مسیر را طی کرده باشد)
  2. روابط اجتماعی قوی
  3. آشنا با مسائل روانشناسی نوجوانان
  4. پیگیر
  5. منظم
  6. دقیق
  7. قاطع
  8. شناخت کلی هر درس و داشتن اطلاعات لازم درباره ی قسمت های سخت و آسان
  9. ارزیابی کلی دروس در زمینه سوال خیز بودن آن مباحث
  10. به روز و آنا با متدهای روز
  11. با تجربه

و چندین و چند فاکتور دیگر که ممکن است فردی و منحصر به فرد باشند.

آیا من به مشاوره تحصیلی نیاز دارم؟

شما زمانی به مشاوره در زمینه ی تحصیلی نیاز دارید در مرحله ی نخست خودتان بخواهید که پیشرفت کنید، در غیر این صورت مشاور هیچ کمکی به شما نمی کند. اگر مصم نیستید، هدف ندارید و نمی دانید چه می خواهید! قبل از ثبت نام دوره مشاوره تحصیلی، ابتدا با یک روانشناس یا مشاور تحصیلی با تجربه صحبت کنید تا راه تان را انتخاب کنید و مسیر خود را بشناسید شاید شما باید راهی به جز تحصیل را انتخاب کنید یا این که در شرایط کنونی خود بمانید. هدف از این جملات این است که باید بدانید مشاوره تحصیلی و در کل مشاور کنکور معجزه نمی کند!

  • درس می خوانید، چالش دارید و می خواهید بهتر باشید شما به یک مشاور نیاز دارید!
  • تلاش می کنید، نتیجه نمی گیرید شما به یک مشاور نیاز دارید!
  • برای انتخاب رشته شما به یک مشاور نیاز دارید!
  • بهره وریتان پایین است به برنامه های خود نمی رسید شما به یک مشاور احتیاج دارید!
  • زمان کم می آورید شما به یک مشاور احتیاج دارید!
  • همه چیز خوب است و نمره ی امتحان خوب نیست شما به مشاور احتیاج دارید!

ولی اگر قرار نیست کاری بکنید مشاور تنها به صورت موقتی می تواند شما را درسخوان بکند!

مشاوره تحصیلی آکو

از چه سالی مشاور تحصیلی داشته باشیم؟

بسیاری از دانش آموزان تازه سال دوازدهم به یاد مشاور تحصیلی می افتند و به دنبال آن می گردند و معمولا جذب بدترین و کاسب ترین آن ها می شوند! اولا که برای شروع و داشتن مشاور پایه ی دوازدهم بسیار دیر است. یک مشاور منطقاً در پایه های دهم و یازدهم بیشتر می تواند به شما کمک کند و راه و روش درست را به شما نشان دهد! عادتان را اصلاح کند، روش های جدید مطالعاتی را به شما بیاموزد تا اینکه یک دفعه در پایه ی دوازدهم این همه تغییر در شما ایجاد کند که بعید است نتیجه بگیرید!

پس توصیه ی ما این است که از پایه ی دهم ا مشاور پیش بروید! افراد زیادی را ببینید آزمون و خطا کنید و بهترین آن ها را انتخاب کنید! اگر ارتباط نگرفتید هنوز فرصت هست تا مشاور جدید برای خود پیدا کنید!

انتظارات شما از یک مشاور تحصیلی چه باید باشد؟

در فرآیند مشاوره باید بگوییم که مشاور تحصیلی یک سری وظایف دارد که باید به انجام آن ها متعهد باشد این وظایف به دسته های متنوعی تقسیم می شوند. مهمترین آن ها این است که یک مشاور وظایف انسانی خود را در قبال دانش آموز انجام دهد یعنی جانب دارانه، منفعت طلبانه برای او تصمیم نگیرد! او را به سیستم ذینفع خود معرفی نکند و آن چه که به صلاح دانش آموز است را به وی پیشنهاد کند. سایر وظایف یک مشاوره به شرح ذیل می باشد:

  1. برنامه ریزی دوره ای منظم (روزانه، هفتگی و … )
  2. نظارت و پیگیری روزانه
  3. چک گزارشات روزانه و نظارت بر انجام برنامه
  4. ارتباط با اولیای دانش آموز
  5. نظم در برگزاری جلسات
  6. هم دلی و هم دردی با دانش آموز در سالها ی سخت تحصیلی
  7. حمایت و تقویت انگیزه های دانش آموز
  8. به روز و مطلع از آخرین شرایط
  9. مسلط به انتخاب رشته
  10. مسلط به قوانین و مقررات آموزش و پرورش
  11. مسلط به قوانین آموزش عالی و سازمان سنجش

چه موقع نباید با مشاوره تحصیلی ادامه بدهیم؟

شما برای ورود به دانشگاه چه در امتحانات نهایی و چه در کنکور نیاز به یک نتیجه ی خوب دارید! اگر نتیجه نمی گیرید به دنبال روشی جدید باشید. اگر چند ماه از همکری با مشاور تحصیلیتان می گذرد و هیچ پیشرفتی نکرده اید تصمیم درست قطع همکاری است!

اگر مشاورتان درست و حسابی پیگیری نمی کند یا آزمون نمی گیرد، برایش مهم نیست که چه می کنید و صرفاً در حد وظیف و معمول پیگیر است بهترین تصمیم کنسل کردن قرارداد با مشاور تحصیلی است.

از مشاورین به اصطلاح شاخ دوری کن! به نتایج اعتماد نکن!

خود مشاور شما را هفته ای یکبار در حد 10 دقیقه می بیند و از آن به بعد شما با دستیاران او در ارتباط هستید! داشتن واسط بین مشاور و دانش آموز همواره خوب نیست و اثرات جبران ناپذیری می تواند داشته باشد. مشاوری انتخاب کنید که بیشتر با خودش تا اعضای سطح بعدی یا تیمش در ارتباط باشید. در کل مشاوری که وقت نکند هفته ای 45 دقیقه تا یک ساعت ببیند بدردتان نمی خورد!

خوب مشاوری که وقت ندارد و سرش شلوغ است حتما یک کاری کرده که سرش شلوغ است؟ اولا ما همه را در یک مقیاس نمی بینیم نمی گوییم همه سر شلوغ ها و دستیار دارها بد هستند ولی بسیاری از آنها صرفاً با تبلیغات دروغین و رتبه سازی معرف شده اند. شبکه های مجازی مانند اینستاگرام هیچ ناظری ندارند و هیچ دروغ و راستی را نمی توان تشخیص داد! پس مراقب باشید.

مجتبی سادات رسول

کتاب های زیادی خوانده ایم، افراد بسیاری دیده ایم و با بزرگان بسیاری هم کلام شده ایم. راه درست را نشانتان خواهیم داد

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا