پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت خدمات مشاوره تحصیلی ( نه صرفا برنامه) 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

معرفی رشتهرشته های دانشگاهی تجربی

رشته مهندسی صنایع غذایی

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
به این نوشته امتیاز دهید

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی سال ۱۳۴۲ در ایران و در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران تاسیس شد. و در سال ۱۳۷۱ شمسی به رشته علوم و صنایع غذایی تغییر نام داد. رشته صنایع غذایی می‌کوشد تا مواد خام غذایی گیاهی و حیوانی، تولید، برداشت و فرآوری شود و به دست مشتری برسد.

2 6

هدف این رشته این است که با انتخاب بهترین روش‌ها از منابع خام گیاهی و حیوانی به نحوی که بیشترین بهره وری و کیفیت را داشته باشد استفاده کند. مهندسان این رشته در زمینه‌های عملیات تبدیل مواد غذایی، نگهداری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه ها، هدایت و نظارت مسئولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی فعالیت می‌کنند.

مهندسی صنایع غذایی

رشته مهندسی صنایع غذایی امروزه نقش بسیاری در جوامع دارد. این رشته جزء رشته‌های زیرگروه ریاضی است. تخصص در این رشته با سلامت افراد جامعه رابطه مستقیم دارد. کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی در فرآیند تولید بر عهده مهندس صنایع غذایی است. دانش آموزان رشته‌های تجربی و ریاضی هر دو از طریق کنکور سراسری می‌توانند وارد این رشته شوند. از جمله وظایفی که یک مهندس صنایع غذایی باید انجام دهد:

  • سلامت و کیفیت مواد غذایی را آزمایش کند.
  • اطلاعات غذایی صحیح برای برچسب محصولات تهیه کنند.
  • برای رسیدن به ترکیب غذایی جدید روی مواد تشکیل دهنده جدید کار کنند.
  • راه های نگهداری تازه و ایمن مواد غذایی را بررسی کنند.
  • راه های تولید سریع مواد غذایی را پیدا کنند.
  • کیفیت و بهداشت مواد غذایی را کنترل کنند.
  • بهداشت محیط کارخانه و کارگران را کنترل نمایند.

دروس رشته مهندسی صنایع غذایی

کارشناسی مهندسی صنایع غذایی دارای دوره ای 4 ساله است. دانشجویان رشته صنایع غذایی 140 واحد درسی را می‌گذرانند. تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی عبارتند از:

دروس عمومیدروس علوم پایهدروس تخصصی الزامیدروس تخصصی اختیاریکل واحدها
22 واحد35 واحد77 واحد6 واحد140 واحد

دروس پایه رشته صنایع غذایی

مبانی میکروبیولوژی صنعتیآمار و احتمالاتشیمی عمومیریاضیات 1 و 2اصول محاسبات صنایع غذاییتکنولوژی روغنتصفیه آب و فاضلاب
کاربرد کامپیوتر در صنایع غذاییبرنامه نویسی کامپیوترفیزیک عمومیشیمی آلیتجزیه مواد غذاییتکنولوژی غلاتاصول عمل آوری خشکبار
ریاضیات 3بیوشیمی عمومیگیاه شناسی 1شیمی تجزیهاصول نگهداری مواد غذاییتکنولوژی لبنیاتکنترل کیفیت مواد غذایی
اقتصاد و مدیریت صنعتیرسم فنی و نقشه کشیمیکروبیولوژی عمومیشیمی عمومیترمودینامیک مواد غذاییعملیات تکنولوژی لبنیاتتغذیه
صنایع تخمیریریاضیات 1 و 2برنامه نویسی کامپیوترفیزیک عمومیمبانی مهندسی صنایعکنسرو سازیاصول طراحی کارخانجات
بهداشت و ایمنی کارخانهشیمی آلیبیوشیمی عمومیگیاه شناسی 1تکنولوژی گوشتتکنولوژی قندعملیات واحد در مهندسی صنایع غذایی
زبان تخصصیتغذیه درمانیصنایع قنادیمحیط زیست و کارخانجات صنایع غذایی طراحی واحدهای عملیاتی در کارخانهمسئله مخصوصسمینار
سرد خانه و انبارشیمی تجزیهرسم فنی و نقشه کشیمیکروبیولوژی عمومیصنایع شیلاتبسته بندی مواد غذاییصنایع آشامیدنی ها

مهارت های لازم برای رشته صنایع غذایی

اولین عاملی که در انتخاب رشته باید به آن توجه کنیم، علاقه فرد به رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی است. معمولا کارخانجات و صنایع غذایی در شهرهای کوچک و حومه شهرهای بزرگ قرار دارند. یک مهندس صنایع باید آمادگی کار در این محیط ها را داشته باشد. از مهارت های لازم برای رشته صنایع غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • توانایی کار طولانی در کارخانه
  • اهمیت به نکات بهداشتی
  • علاقه به کار گروهی
  • برخورداری از توان جسمی خوب
  • دقت به جزئیات
  • توانایی یادگیری کار با دستگاه های پیچیده
  • مهارت در زبان انگلیسی

دانشگاه های دارای رشته مهندسی صنایع غذایی

در این بخش قصد داریم تا دانشگاه هایی را که رشته مهندسی صنایع غذایی را ارائه می دهند معرفی کنیم. از جمله معروف ترین دانشگاه های این رشته عبارتند از: دانشگاه تبریز، دانشگاه ارومیه، دانشگاه اصفهان و دانشگاه سمنان. در ادامه سایر دانشگاه ها را بررسی می کنیم:

دانشگاهنوع دورهظرفیتجنسیت
دانشگاه ارومیهروزانه20هردو
دانشگاه ایلامروزانه20هردو
دانشگاه بوعلی سیناروزانه20هردو
دانشگاه بوعلی سینانوبت دوم10هردو
دانشگاه تبریزروزانه20هردو
دانشگاه تبریزنوبت دوم16هردو
دانشگاه تهرانروزانه20هردو
دانشگاه جهرمروزانه20هردو
دانشگاه زنجانروزانه20هردو
دانشگاه سمنانروزانه20هردو
دانشگاه سمناننوبت دوم20هردو
دانشگاه باهنرروزانه20هردو
دانشگاه باهنرنوبت دوم10هردو
دانشگاه شیرازروزانه20هردو
دانشگاه اصفهانروزانه20هردو
دانشگاه اصفهاننوبت دوم4هردو
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانروزانه30هردو
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریروزانه30هردو
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سارینوبت دوم30هردو
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانروزانه30هردو
دانشگاه فردوسی مشهدروزانه20هردو
دانشگاه فردوسی مشهدنوبت دوم5هردو
دانشگاه فساروزانه20هردو
دانشگاه فسانوبت دوم5هردو
دانشگاه گیلان- رشتروزانه20هردو
دانشگاه گیلان- رشتنوبت دوم5هردو
دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیلروزانه20هردو
دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیلنوبت دوم10هردو
دانشگاه کردستان- سنندجروزانه20هردو
دانشگاه ایلامروزانه2هردو
دانشگاه ایلامروزانه1هردو
دانشگاه بوعلی سینا- همدانروزانه1هردو
دانشگاه پیام نور کرمانشاهپیام نور10هردو
دانشگاه پیام نور کرمانپیام نور10هردو
دانشگاه پیام نور همدانپیام نور10هردو
دانشگاه پیام نور مرکزیپیام نور10هردو
دانشگاه پیام نور گیلانپیام نور10هردو
دانشگاه پیام نور قمپیام نور40هردو
دانشگاه پیام نور قزوینپیام نور40هردو
دانشگاه پیام نور استان خوزستانپیام نور40هردو
دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالیپیام نور40هردو
دانشگاه پیام نور استان فارسپیام نور40هردو

بازار کار رشته مهندسی صنایع غذایی

در ادامه مقاله رشته صنایع غذایی به شرح بازار کار رشته مهندسی صنایع غذایی می‌پردازیم. اگر فارغ التحصیلان رشته مهندسی صنایع غذایی خلاق باشند، بازار کار و درآمد مناسبی در انتظار آنان است. فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در جایگاه مدیر واحدهای نگهداری، مسئول آزمایشگاه و مدیر تولید کارخانه های تولید مواد غذائی، فرآوری و تولیدی صنایع غذائی و مسئول فنی در کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار شوند.

1 9

همچنین فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در موسسات و سازمان‌های گوناگون شامل انستیتو پاستور ایران، سازمان بهزیستی کشور، سازمان تأمین اجتماعی، وزارت جهاد سازندگی، سازمان امور عشایر ایران، شرکت خدمات مهندسی جهاد سازندگی، سازمان بازرسی و نظارت بر توزیع کالا، مؤسسه مهندسی و زراعی، سازمان چای کشور و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی هم مشغول شوند. علاوه بر این مهندسان صنایع می‌توانند به صورت خصوصی کارخانه تاسیس کنند و کارآفرین باشند.

تحصیل رشته صنایع غذایی در خارج از کشور

بهترین کشورها برای تحصیل رشته صنایع غذایی در خارج از کشور عبارت اند از: هلند، آمریکا، سوئد، فرانسه، انگلیس، سوییس و چین. در مجموع در اغلب کشورها مهندسان این رشته از درآمد خوبی برخوردارند. برای مثال به توضیح تحصیل در دو کشور چین و سوئد می‌پردازیم.

تحصیل در چین

کشور چین در حوزه تولید مواد غذایی صنایع بزرگ و توسعه یافته‌ای دارد.گستردگی صنایع غذایی چین در حدی است که نیازهای غذایی حدود 1 و نیم میلیارد شهروند چینی را رفع می‌کند. از طرفی به دلیل حجم کاری این صنایع، افراد زیادی در پست‌های گوناگون برای زنجیزه تأمین مواد غذایی کار می‌کنند.

متخصصان حوزۀ کشاورزی و صنایع غذایی از کشاورزان گرفته تا فروشندگان محصولات غذایی مشغول به کار هستند. اهمیت آموزش دانشجویان در چین باعث استفاده از روش‌های نوین آموزشی شده است. فرصت برای حضور در کارخانه‌ها و صنایع غذایی، شرکت در پروژه‌های تحقیقاتی و یادگیری کار با دستگاه‌های نوین باعث افرایش اعتبار دانشگاه‌های چین برای تحصیل در این رشته شده است.

تحصیل در سوئد

دانشگاه های سوئد به خاطر پیوندی که با صنایع غذایی دارد، تحصیل در رشتۀ صنایع غذایی را برای دانشجویان ملی و بین المللی فراهم کرده است. آموزش‌های لازم به دانشجویان در ارتباط با اصول کشاورزی، گیاه شناسی، صنایع غذایی و مدیریت این صنایع ارائه می‌شود.

دانشگاه های سوئد برای تحصیل در این رشته از اعتبار بالایی برخوردارند. از مزایای تحصیل در این کشور شرکت دانشجویان در پروژه‌های مختلف می‌باشد. فارغ التحصیلان با پذیرفتن نقش های مدیریتی، پژوهشی و اجرایی می توانند در جهت تأمین محصولات غذایی مورد نیاز مردم فعالیت می کنند.

مشاوره تحصیلی آکو

در این مقاله درباره رشته مهندسی مواد غذایی اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دادیم. با مطالعه بخش معرفی رشته می توانید درباره سایر رشته های گروه تجربی مطالعه کنید. تیم مشاوره تحصیلی آکو با ارائه خدمات مشاوره ای به داوطلبان کمک می کند تا با برنامه ریزی اصولی و تست زنی به نتیجه مورد نظر خود برسند.

گروه تلگرام مشاوره تحصیلی آکو

سهیل حاج کرم

برنامه ریزی و مشاور تحصیلی یک هنره! من سهیل حاج کرم همیشه و همه جام میگم و گفتم: که من یک مشاور تحصیلی ام نه یک مشاور جذب!!!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا