معرفی رشتهرشته های دانشگاهی ریاضی

معرفی رشته ریاضیات و کاربردها

به این نوشته امتیاز دهید

رشته ریاضیات و کاربردها از رشته های گروه تجربی است و یکی از رشته های نسبتا جدیدی است که از ترکیب رشته ریاضی محض و ریاضی کاربردی ایجاد شده است. رشته ریاضیات وکابردها رشته ای است که به گسترش و توسعه دانش ریاضی می پردازد و علاقه به دروس ریاضی یکی از شرط های مهم برای ورود به این رشته است. البته این نکته لازم به ذکر است که رشته ریاضیات و کاربردها شباهت زیادی به دروس دوره دبیرستان ندارد و بسیار گسترده و تخصصی تر به علم ریاضیات می پردازد.

در ادامه با رشته ریاضیات و کاربردها بیش تر آشنا شده و از کاربرد این رشته تا دروس و بازار کار آن را بررسی می کنیم و برای اطلاع از شرایط مشاور تحصیلی تیم آکو و شناخت مشاوران متخصص ما به سایت آکو و بخش مشاوره مراجعه فرمایید.

معرفی رشته ریاضیات و کاربردها

ریاضی یکی از مهم ترین رشته هایی است که در طول تاریخ توانسته تاثیر بسیار زیادی را در توسعه فکری, علمی و فناوری بگذارد. همچنین بسیاری از علوم مهم مانند فیزیک و یا اقتصاد بر پایه دانش ریاضی می باشند. و برخلاف باور برخی از افراد ریاضی علمی تئوریک نبوده و کاربردهای عملی آن در حوزه های مختلف قابل توجه است.

بنابراین اهمیت دانش ریاضی باعث شده تا رشته های دانشگاهی زیادی برای توسعه و گسترش این رشته بوجود بیایند. رشته ریاضیات و کاربردها هم از آن رشته هایی است که با تلفیق دو رشته ریاضی محض و کاربردی و ایجاد رشته ای جدید, محدودیت هایی که در گذشته با جدا بودن این دو رشته وجود داشته را از بین برده.

آموزش یکپارچه دو رشته مهم ریاضی محض و کاربردی باعث می شود که دانشجویان بتوانند ارتباط بین مفاهیم این دو رشته را بهتر درک کنند و در آینده و در بازار کار بتوانند به راحتی با سایر حوزه ها همکاری کنند. فارغ التحصیلان رشته ریاضیات و کابردها قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داشته و در بسیاری از کارها می توانند مشغول به کار شوند.

تحصیل در رشته ریاضیات و کاربردها

برای پذیرش و تحصیل در رشته ریاضیات و کاربردها نمره ریاضی و فیزیک داوطلبان بسیار مهم است. طول دوره تحصیل رشته ریاضیات و کاربردها در مقطع کارشناسی بین 4 الی 5 سال تحصیلی است و دانشجویان باید 135 واحد درسی را پشت سر بگذرانند. در جدول زیر می توانید واحدهای هر بخش را مشاهده کنید:

دروس عمومیدروس پایهدروس تخصصی اختیاریدروس تخصصی الزامی
22 واحد22 واحد22 واحد69 واحد

رشته ریاضیات و کاربردها در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد. اما دانشجویان می توانند در مقطع کارشناسی ارشد این رشته گرایش مورد نظرشان را انتخاب کنند. گرایشات رشته ریاضیات و کاربردها در مقطع کارشناسی ارشد بدین صورت است:

  • محض آنالیز عددی
  • کاربردهای آنالیز عددی
  • رمز و کد
  • بهینه سازی
  • ریاضیات زیستی
  • علوم داده و تحقیق در عملیات
  • ریاضی مالی
  • آموزش ریاضی
  • ریاضیات زیستی

دروس رشته ریاضیات و کاربردها

بعد از آشنایی با گرایشات رشته ریاضیات و کاربردها در مقطع کارشناسی ارشد و واحدهای درسی این رشته در مقطع کارشناسی, در این بخش دروس این رشته را بررسی می کنیم:

دروس عمومیدروس پایهدروس تخصصی الزامیدروس تخصصی اختیاریدروس تخصصی اختیاریدروس تخصصی اختیاریدروس تخصصی اختیاریدروس تخصصی اختیاری
مبانی نظری اسلاممبانی ریاضیاتحسابان پیشرفتهآنالیز ریاضی 3جبر خطی پیشرفتهجبر خطی عددیپروژهاحتمال 2
انقلاب اسلامیریاضیات عمومی 1 و 2آنالیز ریاضی 1 و 2مقدمه ای بر رویه های ریمانحسابان وردشیحل عددی معادلات دیفرانسیلآزمایشگاه فیزیک عمومی 1 و 2روش های آماری
آشنایی با منابع اسلامیمبانی کامپیوتر و برنامه سازیجبر 1 و 2هندسه هذلولینظریه گروه هاریاضیات زیستینگارش علمیآمار ریاضی 1 و 2
اخلاق اسلامیفیزیک عمومی 1 و 2مبانی آنالیز عددیهندسه دیفرانسیل خم ها و رویه هابهینه سازی غیر خطیبازی های راهبردی 2ساختمان داده ها و الگوریتم هاروش های ناپارامتری
تاریخ و تمدن اسلامیتوابع خطیهندسه جبری مقدماتیآنالیز تابعی مقدماتیمباحثی در ریاضیات و کاربردهارگرسیون 1روش های نمونه گیری 1 و 2
فارسی عمومیبهینه سازی خطی 1توپولوژی دیفرانسیل مقدماتینظریه گراف و کاربردهاپردازش داده هااصول سیستم های کامپیوتریفرایندهای تصادفی ۱
زبان عمومینظریه مقدماتی اعدادبهینه سازی خطی 2نظریه معادلات دیفرانسیل عادینظریه ریاضی کنترلطراحی و تحلیل الگوریتم هامحاسبات علمی
ورزش ۱توپولوژی عمومیجبر 3خم های بیضوی مقدماتیآنالیز هارمونیک مقدماتینظریه محاسبهطرح آزمایش ها 1 و 2
تربیت بدنیآزمایشگاه ریاضیتوپولوژی جبری مقدماتیبازی های راهبردی 1مبانی منطقمبانی نظریه محاسبهسری های زمانی 1
دانش خانواده و جمعیتمبانی ترکیباتمبانی سیستم های دینامیکینظریه اندازه و کاربردهاتاریخ ریاضیاتهوش مصنوعیکامپایلر
جبر خطیآنالیز عددیآنالیز تصویرفلسفه ریاضیاتاصول سیستم های عاملمحاسبات آماری
معادلات دیفرانسیلترکیبات جبری مقدماتیآنالیز غیر استانداردراهبردهای حل مسئلهزبان ماشین و اسمبلیتحلیل چند متغیره آماری
احتمال 1ایده های تک جمله ایبرنامه سازی پیشرفتهمبانی هندسهتحلیل داده های گسستهیادگیری آماری مقدماتی

معایب و مزایای رشته ریاضیات و کاربردها

رشته ریاضات و کاربردها هم مانند هر رشته ای مزایا و معایبی دارد که قبل از انتخاب رشته بهتر است به آن ها واقف باشید. یکی از مهم ترین مزایای این رشته عدم اشباع بازار کار آن است. زیرا رشته ای جدید و تازه تاسیس بوده و به نیروی کار در زمینه ریاضی کاربردی نیاز می باشد.

همچنین دانشجویانی که مدرک کارشناسی رشته ریاضیات و کاربردها را دارند می توانند در رشته های دیگری مانند اقتصاد, مهندسی صنایع و MBA ادامه تحصیل بدهند.

اما اگر بخواهیم از معایب رشته ریاضیات و کاربردها بگوییم, سخت بودن دروس این رشته است. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان از این رشته انصراف داده و فارغ التحصیل نمی شوند.از طرفی بازار کار این رشته در ایران تنوع کم تری دارد.

بازار کار رشته ریاضیات و کاربردها

در بررسی بازار کار رشته ریاضیات و کاربردها باید توجه داشت که هم رشته ریاضیات و کاربردها رشته ای خاص است و هم تازه تاسیس شده است. بنابراین تعداد دانشجویان فارغ التحصیلی این رشته هم کم هستند و به همین دلایل بازار کار این رشته برای دانشجویان و فارغ التحصیلان جدید گسترده است.

یکی از مشاغل شناخته شده و پرطرفدار رشته ریاضیات و کاربردها, تدریس در دانشگاه ها و یا موسسات دیگر است. دانشجویان این رشته باتوجه به دروسی که در طی دوره می گذرانند, دانش لازم برای تدریس ریاضی در مقاطع مختلف را دارا خواهند بود. البته لازم به ذکر است که در طول دوره تحصیل دانشجویان با دانش و مهارت های تدریس آشنا نمی شوند اما از آن جایی که دانش کافی در رشته ریاضیات کاربردی را دارند با کسب مهارت تدریس می توانند به تدریس ریاضی بپردازند. سایر مشاغلی که فارغ التحصیلان رشته ریاضیات و کاربردها می توانند در آن فعالیت کنند بدین صورت است:

  • اشتغال در بانک
  • استخدام در سازمان های دولتی
  • تاسیس آموزشگاه
  • تحلیل داده ها در سازمان های دولتی
  • اشتغال در حوزه ریاضی کاربردی
  • اشتغال در موسسات برنامه ریزی و مالی

مشاوره تحصیلی آکو

انتخاب رشته یکی از انتخاب های مهمی است که بهتر است حتما با مشورت و بررسی دقیق یک مشاوره تحصیلی حرفه ای انتخاب رشته انجام شود. تیم مشاوره تحصیلی آکو به دانش آموزان کمک می کند تا مسیر تحصیلی خود را پیدا کرده و متناسب با علاقه و توانایی خود و باتوجه به وضعیت رشته ها و پذیرش انتخاب رشته کند.

همچنین مشاوران متخصص و باتجربه آکو به دانش آمور کمک می کنند تا بتوانند استرس و اضطرابی که در طی این دوران تجربه می کنند را کنترل کرده و تحت تاثیر آن قرار نگیرند. برای دریافت مشاوره تحصیلی به صورت حضوری و یا آنلاین می توانید از طریق شماره تماس 02633408944 در تماس باشید.

در کانال تلگرام مشاوره تحصیلی آکو عضو شوید تا به فایل ها و محتوی های درسی دسترسی داشته باشید.

رومینا

رومینا ابوالحسنی هستم عضو تیم تولید محتوای سایت آکو، امیدوار هستم که همیشه بتونم جواب سوالاتتون رو به بهترین شیوه ممکن بدم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا