نقش تغذیه در کنکور
یکی از نکاتی که در سال کنکور و تایمهای مطالعه مداوم حتماً باید رعایت کنید، نقش تغذیه در کنکور و یا انتخاب تغذیه مناسب است. اگر می خواهید شرایط روحی و روانی خود را مانند استرس کنترل کنید حتماً مقاله کاهش استرس با تغذیه را بخوانید.
فهرست مطالب
و تغذیه سالم نقش بسیار مهمی در روند درسخواندن و تمرکز دارد، و با این حال بسیاری از دانشآموزان اهمیتی به آن نمیدهند و عوارض این موضوع به سراغشان میاید نظیر:
اضافهوزن، کسل شدن، بیحوصلگی، پرخاشگری (عصبی شدن) و …
حال تیم مشاوره تحصیلی آکو و مهندس سهیل حاج کرم سعی بر این دارند در قسمتهای مختلف این مقاله شما را آگاه سازند، در رابطه با تغذیه سالم و نقش تغذیه در کنکور در یکی از سالهای حساس و مهم زندگیتان، و شما خواهید فهمید فقط با کمی اطلاعات و آگاهی در این زمینه چقدر به خودتان کمک میکنید و حتی استرستان کاهش پیدا میکند! پس با ما همراه باشید
:
بخش اول چیپس، پفک، بیسکوییت (هلههوله) و …
همه ما میدانیم وقتی اسم هلههوله به گوشمان میرسد، کلی خوراکیهای خوشمزه را تصور میکنیم و این را هم میدانیم همه آنها به نحوی مضر است در حالت نرمال زندگی چهبسا در سال کنکور!
افرادی سراغ هلههوله میروند که یا از وعدة غذایی سیر نشدهاند یا درسخواندن مداوم باعث تحلیل انرژیشان شده و مغز نیاز به تأمین انرژی دارد.
اما به شرطی که در کناره تأمین انرژی و پرکردن وعدهها آسیبی به خودمان وارد نکنیم.
در ادامه ی مقاله نقش تغذیه در کنکور حال باهم چند تا از خوراکیهای خوشمزه و مضر را برای سال کنکور بررسی میکنیم:
پفک
یک وعده پفک (حدود ۲۱ عدد) حاوی ۱۵۰ کالری، ۱۰ گرم چربی و ۲۵۰ میلیگرم سدیم است که برابر با ۱۰ % سدیم موردنیاز روزانه و ۱۵ % از چربی کل است.
حال اگر یک بسته بزرگ را در نظر بگیرید، این مقادیر افزایش میابد و بهراحتی میتوانید بفهمید هیچ ارزش غذایی مثبتی ندارد و همچنین دارای رنگ و طعم مصنوعی نیز است. همچنین به علت نمک زیاد و روغن با ترانس بالا باعث افزایش وزن و چربی خون بالا و بیماریهای قلبی میشود و احتمال برخی سرطانها را بالا میبرد و در نهایت نهتنها هیچ اثر مثبتی ندارد بلکه بازده مغز را به شدت پایین میاورد و زود احساس خستگی میکنید.
چیپس
یکی از عواملی که چیپسها را ناسالم میکند غوطهورکردن سیبزمینیها در روغن زیاد با حرارت بالا است، و هنگام برشته کردن آنها رطوبت سیبزمینی به روغن منتقل میشود و روغن جایگزین رطوبت سیبزمینی میشود و آن را مضر میکند.
و همچنین نمک زیاد آن علاوه بر سطح سیبزمینی به درون آن نیز نفوذ میکند، اما اگر بخواهید احیاناً چیپس میل کنید، ما پیشنهاد میکنیم از بستهبندیهایی استفاده کنید که عبارت تنوری روی بستهبندی آن درج شده باشد، این نوع در داخل تنورها و با روغن کمی پخته میشود و یا عبارت پخته شده در هوای داغ روی بستهبندی آن باشد که این دو نوع سالمتر و حاوی روغن کمتری نسبت به بقیه است.
مضرات هلههوله در هنگام مطالعه
- زود خسته شدن
- خوابآلودگی
- تحلیل انرژی سریع
- عصبی شدن
- اضافه وزن
مواد قندی: (شکلات، بیسکوییت، و کیکهای شرکتی و …)
بهتر است سعی کنید از قندهای مصنوعی دوری کنید، و بهجای شکلات و تنقلات شیرین از قندهای طبیعی که در ادامه مطلب راجع به آن صحبت میکنیم استفاده کنید.
در رابطه با شکلات تلخ نیز باید بگوییم مصرف بهاندازه آن مشکلی ندارد.
جایگزینهای مناسب برای تغذیه سالم
در ادامه ی مقاله ی نقش تغذیه در کنکور حتماً برایتان سؤال پیش میاید پس با چه چیزهایی میتوانیم جای این هلههولهها را پر کنیم که هم سالم باشد و هم در روند درسیمان تأثیرگذار باشد و اینکه حتی خیلی از دانشآموزان عادت به ریزه خواری در حین مطالعه دارند.
برای مثال میتوانیم از انواع میوهها، میوههای خشک شده، بلوبری، انواع مغزها، مویز، کیکها و شیرینیهای خانگی و … استفاده کنیم.
و همچنین در کناره نوشیدنیمان میتوانیم از خرما، توت خشک، انجیل، عسل و … استفاده کنیم.
مضرات هلههوله در هنگام مطالعه
- زود خسته شدن
- خوابآلودگی
- تحلیل انرژی سریع
- عصبی شدن
- اضافه وزن
- جزئیات پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی ۱۴۰۴-۱۴۰۵
- زمان برگزاری آزمون های ورودی به دانشگاه 1404
- روش های مدیریت زمان در سال کنکور
- منابع کنکور هنر 1404
- تاریخ برگزاری آزمون عملی کنکور هنر 1404
وعدههاِ غذایی
علاوه بر برنامه درسی برای تغذیه سالم نیز باید برنامه داشته باشیم.
باید موادی مصرف کنید که میل به ریزه خواری را در بدنتان کم کند و فیبر بالایی داشته باشد، تا هم حجم معده را پر کند و هم مفید باشد.
اولازهمه تحت هیچ شرایطی از صبحانه غافل نشوید، جای یک صبحانه کامل و مغذی را به (هلههوله) کیک و بیسکوییت و … ندهید و صبحانهای میل کنید، مانند تخممرغ که سرشار از پروتئین است. یا نون و پنیر و گردو (گردو را حتماً در وعدهها جای دهید)
ارده شیره یکی از بهترین گزینهها برای یک صبحانه کامل است و اینکه سعی کنید بیشتر غذاها و خوراکیهایی با طبع گرم میل کنید.
و اصلاً سعی نکنید در روز کنکور صبحانهتان را تغییر دهید یعنی در طول زمان مطالعه هر جور که صبحانه میل میکردید در روز کنکور نیز همان گونه میل کنید، زیرا بدنتان عادت کرده و اگر بخواهید تغییری دهید، امکان دارد با سیستم بدنتان سازگار نشود.
لبنیات را بهتنهایی میل نکنید. برای مثال شیر را با عسل و دارچین میل کنید و همینطور پنیر را با گردو.
وعدههای نهار و شام را هم سعی کنید بهاندازه میل کنید (پرخوری ممنوع!) و از غذاهای مفید غافل نشوید مثل ماهی، سبزیها، گوشت، و جای این غذاهای مفید را هرگز به فستفود ندهید.
درباره میان وعدهها هم صحبت کردیم.
در نهایت میخواهیم درباره نوشیدنیهای کافئیندار صحبت کنیم.
تا به اینجا نقش تغذیه در کنکور را برای انواع خوراکی ها بررسی کردیم. عده زیادی در مصرف آن در سال کنکور زیادهروی میکنند.
این نوشیدنیها برای سیستم مغز لازم است، و مصرف بهاندازه آن نهتنها آسیبی نمیزند بلکه فواید خودش را نیز دارد. نظیر:
- بهبود عملکرد حافظه.
- افزایش شادابی.
- باعث افزایش دید و بینایی بهتر.
- اما همه اینها در صورتی است که در مصرف آن زیاده روی نکنید.
- زیرا در آن صورت اثرات منفی زیادی دارد. نظیر:
- کاهش تمرکز.
- افزایش ضربان قلب و در نتیجه استرس بیشتر
- اعتیاد به کافئین
اگر در روزهای پایانی کنکور هستید توصیه های روزهای پایانی کنکور که در آن نقش تغذیه نیز بررسی شده را مطالعه کنید. جهت دیدن ویدئو های آموزشی و انگیزشی به پیج اینستاگرام ما مراجعه کنید.