
اهمیت هرکدام از دروس در کنکور سراسری باتوجهبه رشته و ضریب هر درس متفاوت است. در میان دروس رشته تجربی درس زیستشناسی از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه بیشترین ضریب را در زیرگروههای مختلف به خود اختصاص میدهد. در واقع این درس جز مؤثرترین دروس در کنکور سراسری تجربی بهحساب میآید و داوطلبان نباید بهسادگی از آن عبور کنند. به همیندلیل سوالات زیست کنکور تجربی ۱۴۰۱ به صورت جزئی و با دقت کامل برای شما تحلیل کردیم و به عنوان مشاوره کنکور تجربی ۱۴۰۲ در اختیار شما قرار دادیم.
فهرست مطالب
درس زیستشناسی شامل ۵۰ سؤال میشود و مدتزمان پاسخگویی به سؤالات ۳۶ دقیقه است. در کنکور سراسری امسال سطح سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱ نسبت به دو سال اخیر متوسط و در حد انتظار گزارش شده است. سؤالات این درس در کنکور تجربی ۱۴۰۱ بهصورت ترکیبی طرح شده بود اما غالباً قابل پاسخگویی بودند. این درحالی است که زیست کنکور ۱۴۰۱ خبر های دیگری درباره این درس به ما میداد.
اطلاع در مورد سطح سؤالات کنکور سال گذشته میتواند به داوطلبان کمک کند تا با دید بهتری شروع به مطالعه و برنامهریزی کنند ازاینرو در این مقاله به بررسی و تحلیل دقیق سؤالات زیستشناسی کنکور ۱۴۰۱ میپردازیم. با مشاوره کنکور تجربی آکو همراه باشید.
تحلیل زیست کنکور تجربی ۱۴۰۱
بهطورکلی سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱ بهصورت ترکیبی مطرح شده بود و این موضوع تا حدی پاسخگویی به سؤالات را دشوار میکرد اما در کل در کنکور ۱۴۰۱ شاهد بازهای از سؤالات در سطح آسان تا سخت بودیم.
در کنکور ۱۴۰۱ شاهد سؤالاتی با ایدههای جدید و تیپ تستی جدید در درس زیست شناسی بودیم. این ایدههای جدید بهخصوص در ارتباط با شکلهای کتاب درسی زیست متوسطه دوم بود. یکی از تیپهای جدید که در بین سؤالات دیده میشد بیان مفاهیم کتاب درسی با ادبیاتی جدید بود که نمونه آن در سؤال ۱۵۶ مشاهده میشد. در ادامه به بررسی سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱ بهصورت تکبهتک میپردازیم.
پیش از بررسی تک به تک تست های زیست کنکور ۱۴۰۱ بهتر است نگاهی به بودجه بندی ۵۰ سوال زیست در دفترچه ۲ تخصصی کنکور ۱۴۰۱ بیاندازیم.
- تعداد سؤالات شمارشی: ۱۳
- تعداد سؤالات مقایسهای: ۸
- تعداد سؤالات شکل: ۳۱
- تعداد سؤالات قیدی: ۲۴
- تعداد سؤالات مرحلهای: ۵
- تعداد سؤالات ترکیبی: ۱۱
بررسی سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱ تجربی
سوال ۱۳۱ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
این سؤال بهصورت ترکیبی از سالهای ۱۰، ۱۱ و ۱۲ است و جز سؤالات سخت دستهبندی میشود. برای پاسخگویی به این سؤال نیاز است داوطلب شکل صفحه ۱۸ زیستشناسی ۲ را بهخاطر آورد. این سؤال جز سؤالاتی است که در آن از ایده جدید و نکته
سوال ۱۳۲ زیستشناسی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۳۲ که جز سؤالات سخت است مربوط به فصل ۲ زیست یازدهم است و در ارتباط با یاختههای عصبی است. نکته سؤال ۱۳۲ زیست اینجا بود که منظور یاخته نورون حسی است. این یاخته جز بخش حرکتی دستگاه عصبی محیطی نمیباشد.
سوال ۱۳۳ زیست کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۳ ( یکی از پاسخنامه های پیشنهادی گزینه های ۱ و ۳ را صحیح دانست)
. سؤال ۱۳۳ جز سؤالات نسبتاً متوسط دستهبندی میشود و از متن کتاب درسی طرح شده است. طبق تحلیلهای ارائه شده از اساتید مختلف اکثریت گزینه ۳ را بهعنوان گزینه صحیح انتخاب کردند اما دراینبین یکی از اساتید گزینه ۱ و ۳ بهعنوان گزینه صحیح بیان کردند، طبق این تحلیل “طاووس نر برای جلب جفت دارای دمی پر نقشونگار میشود. جیرجیرک نر هم برای جلب جفت طبیعتاً برخی ویژگیهای خاص را پیدا میکند.”
زیست ۱۴۰۱ سوال ۱۳۴: پاسخ گزینه ۳
این سؤال مربوط به ژنتیک و بخش پیشبینی آمیزش است که میتواند جز سؤالات متوسط تا سخت دستهبندی شود. این سؤال بهصورت ترکیبی مطرح شده است و مربوط به فصل ۳ و ۴ زیست ۱۲ است. موارد الف، ب و د درست هستند. در یکی از تحلیلها اینگونه آمده است که:
پسری که کاملاً سالم باشد فاقد الل مربوط به گلبول قرمز داسیشکل است ولی در پدر و مادر صورت سؤال قطعاً این الل دیده میشود. همچنین باید توجه کرد که پسر کاملاً سالم یعنی فاقد هرگونه الل بیماری.
سوال ۱۳۵ زیست ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۲
سؤال ۱۳۵ از فصل ۱ زیست سال دهم مطرح شده است و بهخوبی نشاندهندهٔ پیشبینیناپذیر بودن کنکور است! که در هشتمین سطح حیات که بومسازگان است امکان مشاهده گونهزایی است. نکته سؤال مربوط به “سطوح سازمانیابی حیات” بود.
سؤال ۱۳۶: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۳۶ از سؤالات متوسط و ترکیبی است که مربوط به فصل ۸ زیست یازدهم است.برای حل این سوال باید دقت کرد که یاختههای جنسی نهاندانگان فاقد وسیله حرکتی هستند و یاخته جنسی شناگر به معنای یاختههای جنسی نر خزه و سرخس است که بدون برچه هستند. پس گزینه ۴ گزینه صحیح میباشد.
سوال ۱۳۷ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
سؤال ۱۳۷ که از دسته سؤالات سخت است کاملاً ترکیب بین فصلهای مختلف بوده و نیازمند تحلیل دقیق شکلها و متن بود و نکته قابلتوجه این سؤال این است که هر دو پروتئین انسولین و هموگلوبین رشتههای پلیپپتیدی به شکل فشرده قرار گرفتهاند.
زیست کنکور ۱۴۰۱ سوال ۱۳۸: پاسخ گزینه ۱
این سؤال جز سؤالات تیپ جدید بود که هم بهصورت چند موردی و هم قیدی بود. در این سؤال میتوان گفت طراح فراتر از چارچوب کتاب درسی رفته است چراکه بودن یا نبودن دیافراگم در پرندگان در کتاب درسی نیست.
سوال ۱۳۹ زیست کنکور : پاسخ گزینه ۳
این سؤال را باید باتوجهبه توضیحات فصل ۵ زیستشناسی ۱ پاسخ داد که برایناساس در سختپوستان آبشش در نواحی خاصی از بدن محدود شده است. نکته سؤال این بود در جانور بیمهره مثل سختپوستان، مواد دفعی نیتروژندار از آبششها دفع میشوند.
سوال ۱۴۰ زیست شناسی کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
سؤال ۱۴۰ را میتوان جز سؤالات آسان دستهبندی کرد و جز سؤالات پرتکرار کنکورهای سالهای قبل است. در کل مسائل تیپیک ژنتیک گیاهی از جمله مسائل موردعلاقه طراحان سؤال است.
نکته سؤال: ژن نمود درون دانه، ABB است و حتماً باید در ژن نمود بافت خورش نیز، دگره ی B وجود داشته باشد.
سوال ۱۴۱: پاسخ گزینه ۲
سؤال ۱۴۱ جز سؤالات آسان و مفهومی است که از فصل ۴ زیست یازدهم طرح شده است. موضوع سوال درباره این بود که اطلاعات گیرنده حسی بخش دهلیزی به مخچه که یکی از سه بخش اصلی مغز است ارسال میشود، اطلاعات گیرنده حسی شنوایی نیز به لوب گیجگاهی ارسال میشود که بخشی از مخ است.
سؤال ۱۴۲ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۴
این سؤال جز دسته سؤالات متوسط و ترکیبی است که از فصل ۴ زیست یازدهم مطرح شده است و هر ۴ مورد آن بهدرستی بیان شده است.
سوال ۱۴۳ زیست شناسی کنکور: پاسخ گزینه ۱
سوال ۱۴۳ مربوط به فصل ۴ زیست دهم است و میتوان آن را جز سؤالات سطح متوسط و استنباطی دستهبندی کرد. امام گزینهها مربوط به شکل کتاب درسی از فصل ۴ زیست دهم است. نکته سؤال این است که هرچه به انتهای دسته تار دهلیزی میرویم گستردگی آن بیشتر میشود.
تحلیل زیست کنکور سوال ۱۴۴: پاسخ گزینه ۳
سؤال ۱۴۴ جز سؤالات آسان و استنباطی از کتاب است. البته سؤال در مورد هورمونهای گیاهی همواره موردتوجه طراحان سؤال است و جز سوالات پرتکرار کنکور است.
نکته سؤال: در محل لایه جداکننده، یاختههای زنده و مرده وجود دارند. فقط یاختههای زنده در این محل میتوانند ماده لیپیدی چوب پنبه را سنتز کنند.
سوال ۱۴۵ زیست شناسی کنکور: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۴۵ یک سؤال کاملاً ترکیبی است که مربوط به فصلهای ۲ دهم، ۱ یازدهم و ۸ دوازدهم است. پاسخ سؤال ۱۴۵ طبق تحلیلهای ارائه شده گزینه ۴ است و این سؤال جز سؤالات سخت کنکور سراسری بود.
تحلیل سوال ۱۴۵ زیست کنکور تجربی نشان میدهد که نکته در نظر گرفته شده برای پاسخگویی به این سوال این است که بزرگترین غده بزاقی بدن، غده بناگوشی است که مجاور دندانهای فک بالا بوده و ترشحات خود را با مجرایی به مجاورت این دندانها وارد میکند.
سوال ۱۴۶: پاسخ صحیح گزینه ۴
این سؤال جز سؤالات سخت و دشوار دستهبندی میشود و داوطلب با استنباط به متن کتاب باید به این سؤال پاسخ میداد. طرح این سؤال نشاندهنده این موضوع بود که هیچ قسمت از کتاب درسی نباید نادیده گرفته شود!
سؤال ۱۴۷ زیست کنکور ۱۴۰۱ تجربی: پاسخ گزینه ۳
سؤال ۱۴۷ مربوط به فصل ۸ سال دوازدهم است و طی این سالها بکرزایی همواره موردتوجه طراحان سؤال بوده است. اما میتوان این سؤال را جز سؤالات آسان دستهبندی کرد. نکته ای که در تحلیل زیست کنکور ۱۴۰۱ سوال ۱۴۷ وجود داشت این بود که زنبورهای کارگر، دارای ژن نمود دیپلوئید هستند اما به دنبال لقاح تخمک ملکه ایجاد میشوند.
سوال ۱۴۸ زیست کنکور: پاسخ ۲
این سؤال جز سؤالات متوسط است و باتوجهبه شکل قابل پاسخگویی است. باتوجهبه بررسی گزینهها پاسخ صحیح سؤال گزینه ۲ است.
نکته سؤال: بخش ۳ نشاندهندهٔ تیغه میانی و بخش ۱ نشاندهندهٔ دیواره پسین است. پکتین مادهای است که مانند چسب عمل کرده و در تیغه میانی عمدتاً دیده میشوند.
سوال ۱۴۹: پاسخ گزینه ۳
طبق تحلیل سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱ تجربی سطح سوال ۱۴۹ متوسط است و جز سؤالات استنباطی است. نکته سؤال این است که در گیاهان c4 آنزیم تثبیتکننده کربندیاکسید نسبت به اکسیژن حساسیت ندارد. در این گیاهان، مولکول nadph در روز طی چرخه کالوین اکسایش مییابد.
سوال ۱۵۰ کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
سطح سؤال دشوار است و جز سؤالات استنباطی است که از فصل ۶ دهم طرح شده است. در این سؤال نیاز است تا همه گزینهها بادقت بررسی شود. همینطور داوطلب باید دقت کند که صورت سؤال دررابطهبا سامانه بافتی است نه بافت.
سوال ۱۵۱ کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۵۱ را جز سؤالات ترکیبی دستهبندی میکنیم که از فصلهای ۵ و ۲ دهم، ۵ و ۲ یازدهم طرح شده است. این سؤال از نوع سؤالات آناتومی که همیشه در کنکور شاهد آن هستیم. برای پاسخگویی به این سؤال دشوار باید تکتک گزینهها را بررسی کنید. مقصود سؤال اندام مری است که در مجاورت کلیه قرار ندارد!
این سؤال ترکیبی بین آناتومی و فیزیولوژی انسان است که جز ایدههای جدید سال ۱۴۰۱ بهحساب میآید.
سوال ۱۵۲ زیست کنکور: پاسخ گزینه ۱
سطح سؤال ۱۵۲ متوسط است و از شکل کتاب فصل ۸ سال یازدهم طرح شده است. تمام سلولهای حاصل از میوز مدنظر صورت سؤال است. در بخش نر و ماده در ابتدا به کمک سلولهای دیپلوئید حلقه سوم یا چهارم احاطه شدهاند.
سوال ۱۵۳ کنکور ۱۴۰۱ تجربی: پاسخ گزینه ۲
این سوال پای ثابت سوالات زیست کنکور تجربی است که مربوط به بخش ژنتیک میشود. این سوال جزو سوالاتی بود که داوطلب با رد گزینهها میتوانست به راحتی به گزینه درست برسد.
سوال ۱۵۴ زیست ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۴
این سؤال جز سؤالات ابهام دار و دشوار کنکور سراسری تجربی ۱۴۰۱ است که نیاز به بررسی دقیق گزینه دارد. در نگاه اول به نظر میرسد که همهٔ موارد اشتباه هستند اما با بررسی دقیق باید یکی از موارد را بهعنوان جمله درست انتخاب کنیم.
در یکی از تحلیلهای موجود مورد اول درست در نظر گرفته شده است: دقت کنید که همزمان با استقرار رنا در جایگاه A رنای ناقل فاقد آمینواسید به جایگاه E ریبوزوم میرود. در یکی از تحلیلها نیز نظر استاد بر این است که تنها مورد ب صحیح است. درکل میتوان این سؤال را جز سؤالات مشکلدار دانست چراکه در نظر طراح نسبت به مراحل ترجمه ابهام وجود دارد.
سوال ۱۵۵ زیست کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۵۵ جز سؤالات متوسط و مفهومی است که از فصل ۴ زیست دهم طرح شده است. در نقاط c و b دریچههای سینی باز ولی در نقاط a و d این دریچهها بسته هستند و وضعیت دریچههای دهلیزی بطنی در این نقاط دقیقاً عکس وضعیت دریچههای سینی است.
سوال ۱۵۶ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۳
در این سؤال از ادبیات جدیدی در بیان مفاهیم درسی استفاده شده است و جز سوالات دشوار و مفهومی زیست کنکور تجربی است. نکته سوال اینجا بود که در تنظیم منفی مهارکننده از اپراتور جدا میشود.
سوال ۱۵۷: پاسخ گزینه ۲
سؤال ۱۵۷ از فصل ۶ سال دوازدهم طراحی شده است و جز دسته سؤالات متوسط است. طبق شکل کتاب درسی در گیاهان تکلپهای غلاف آوندی سبز و واجد قدرت فتوسنتز است. در گزینه ۴ باید دقت داشت که تعداد روزنهها در سطح زیرین از سطح رویی بیشتر است.
سوال ۱۵۸ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
سؤال ۱۵۸ از سؤالات دشوار است که از فصل ۳ زیست سال یازدهم طرح شده است.
سوال ۱۵۹ زیست ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۲
این سؤال در سطح متوسط قرار دارد و از شکل کتاب طرح شده است. گزینه آخر این سؤال از خارج کتاب است اما باتوجهبه اینکه در گزینه دو لفظ پوست کاملاً نازک را برای ریشه علفی استفاده شده که کاملاً اشتباه است نیازی به بررسی گزینه آخر نیست.
سوال ۱۶۰ زیستشناسی کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۴
طرح سؤال از ژنتیک ذرت بسیار موردعلاقه طراحان سؤال است. این سوال جز سوالات دشوار کنکور تجربی ۱۴۰۱ است. نکته سؤال این بود که در ذرتهایی که در میانه قرار دارند، ۳ الل غالب و ۳ مغلوب وجود دارد که این ذرتها از دو آستانه طیف فاصله برابری دارند.
سوال ۱۶۱ کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۳
این سؤال جز سؤالات متوسط است که از فصل ۱ سال دوازدهم طرح شده است. این سؤال در هر گزینه دارای دو قید مهم است که ممکن است برای داوطلبان کمی گمراهکننده باشد.
نکته سؤال:
- هر تغییری در آنزیم برگشتناپذیر نیست.
- هر آنزیمی لزوماً در روند متابولیسم یاختهای تأثیری ندارد.
- برخی آنزیمها سرعت بیش از یک نوع واکنش سرعت میبخشد.
سوال ۱۶۲ کنکور ۱۴۰۱ تجربی: پاسخ گزینه ۲
سطح سؤال دشوار است و از فصل ۳ سال دهم مطرح شده است. البته میتوان این سؤال را جز سؤالات بحثبرانگیز دانست چرا که کیفیت شکل کتاب درسی چندان بالا نیست که زوائد یاختههای نوع دوم مشخص باشد.
سوال ۱۶۳ زیست تجربی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۶۳ از سؤالات دشوار کنکور ۱۴۰۱ به شمار میآید و مربوط به فصل ۷ زیست یازدهم است. این سؤال یک سؤال استاندارد از ماهی بهحساب میآید و صورت سؤال اشاره به ماهی و دوزیستان بالغ دارد. میدانید که فقط در ماهیها سیاهرگ شکمی، خونی که در سراسر بدن به گردش درآمده است را به قلب بازمیگرداند.
سوال ۱۶۴ زیست ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۳
سطح سؤال دشوار است و جز سؤالات مفهومی بهحساب میآید. بهترین راه برای حل این سؤال رد گزینه است. چرا که در کتاب درسی به طور مستقیم اشاره نکرده که آنتیاکسیدانها باعث خنثیسازی رادیکالهای آزاد با دادن الکترونها میشوند.
نکته سوال این است که پاد اکسنده ها برای خنثی شدن رادیکالها، الکترون خود را به آنها میدهند.
سوال ۱۶۵: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۶۵ جز دسته سؤالات متوسط است که از فصل ۷ ریست دوازدهم طراح شده است. نکته مهم برای پاسخگویی به سوال این بود که یاخته های بنیادی همواره بین یاختههای تمایزیافته اندامها قرار و هر یاخته بنیادی میتواند به انواعی از یاختهها تمیز باید.
سوال ۱۶۶ زیست شناسی کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
سؤال ۱۶۶ سؤالی دشوار و مفهومی است که از فصل ۳ یازدهم طرح شده است. باید داوطلب درباره میوز و atp ها اطلاعات کافی میداشت و میدانست که تحت اثر مولکول ATP شکل سر میوزین تغییر میکند و این باعث حرکت پارویی شکل میوزین بر روی اکتین میشود.
سوال ۱۶۷ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ: گزینه ۴
سؤال ۱۶۷ بهصورت ترکیبی از فصل ۶ یازدهم و فصل ۴ دوازدهم طراحی شده است که مربوط به شکل کتاب است و در سطح دشوار قرار دارد. شکل کتاب به ما این را می آموزد که باهم ماندن در میوز ۱ باعث میشود که تمام گامتهای حاصله غیرطبیعی شود.
در میوز ۲ اگر فقط در یکی از یاختهها باهم ماندن رخ دهد، نصف گامتها طبیعی و نصف دیگر غیرطبیعی و اگر در هر دو یاخته باهم ماندن رخ دهد تمام گامتها غیرطبیعی خواهند بود.
سوال ۱۶۸ کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
سؤال ۱۶۸ جز سؤالات با ایده جدید است که ترکیب بخش جانوری و انسان است. برخی از یاختههای گیرنده چشایی با دو انشعاب رشته عصبی وارد شده به جوانه میتوانند در ارتباط باشند. پس گزینه ۱ درست است. این نوع سؤال را میتوان جز دسته دشوار سؤالات قرارداد.
سوال ۱۶۹ زیست شناسی: پاسخ گزینه ۳
سؤال ۱۶۹ از فصل ۴ زیست دوازدهم طراحی شده است و جز سؤالات دشوار کنکور است. باتوجه به اینکه در گزینه شماره ۳ از انتخاب جفت حرف زده است یعنی آمیزش غیرتصادفی بوده است.
سوال ۱۷۰: پاسخ گزینه ۲
این سؤال جز سؤالات متوسط کنکور امسال است که از پلاسمین که در فصل ۷ دوازدهم است طراحی شده است. تحلیل زیست کنکور نشان میدهد نکته سوال این بود که:
- به کمک پرتو ایکس میتوان جایگاه هر اتم در پروتئین را شناسایی کرد.
- مدت اثر پلاسمین در پلاسما کوتاه است.
سوال ۱۷۱ زیست کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۳
این سؤال در دسته سؤالات دشوار قرار دارد و مربوط به فصل ۷ زیست یازدهم است. نکته ای که داوطلبان برای پاسخ صحیح به این سوال از سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱ تجربی بید میدانستند این بود که یاختههای موجود در دیواره لولههای اسپرمساز شامل یاختههایی که در مراحل تقسیم در دیواره لوله شرکت دارند.
سوال ۱۷۲ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۱
این سؤال جز سؤالات متوسط و مفهومی است که از فصل ۷ یازدهم طراحی شده است. اساس و نکته سوال ۱۷۲ زیست کنکور تجربی ۱۴۰۲ این بود که در ابتدای دوره جنسی ترشح هورمون آزادکننده برای تولید بیشتر هورمونهای جنسی افزایش میابد.
سوال ۱۷۳: پاسخ گزینه ۴
سؤال ۱۷۳ از سؤالات ترکیبی و چالشی کنکور سراسری است. این سؤال از فصل ۶ و ۲ و ۱ دوازدهم و ۶ یازدهم مطرح شده است. شیمیوسنتز کنندگان بدون حضور نور به تولید میپردازند. این جانداران باکتری بوده و میتوان عمل رونویسی و ترجمه را همراه با هم مشاهده کرد.
سؤال ۱۷۴ از سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ گزینه ۳
این سؤال جز سؤالات دشوار است که از فصل ۵ دهم طراحی شده است. نکته سوال ۱۷۴ زیست کنکور تجربی این بود که پدیدههای ترشح و بازجذب در تمام بخشهای نفرون انجام میشود.
سؤال ۱۷۵: پاسخ گزینه ۲
این سؤال دشوار بهصورت ترکیبی از فصلهای ۱ و ۲ زیست دوازدهم طراحی شده است. قید همواره که در گزینه دو آمده است آن را نادرست میکند چرا که در فرایند بسپارازی شکسته شدن پیوند فسفودیاستر نداریم.
تحلیل سؤال ۱۷۶ کنکور ۱۴۰۱ تجربی: پاسخ گزینه ۲
این سؤال از فصل ۵ دوازدهم مطرح شده است و جز سؤالات دشوار آزمون به شمار میآید. نکته سوال این است که برای تولید دو کربنی دو نوع واکنش تخمیر الکلی و اکسایش پیرووات انجام میشود.
برای انجام این واکنشها از چهارمین گام گلیکولیز تا تولید مولکول دو کربنی در این واکنشها، مولکول ADP مصرف شده و مولکول CO2 نیز قطعاً تولید میشود.
سؤال ۱۷۷ زیست کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ: گزینه ۳
این سؤال سطح متوسطی دارد و از متن کتاب طرح شده است. پاسخ در این نکته نهفته است که گروهی از پادتنها در محل دیگر خود به پروتئین مکمل متصل میشوند.
سؤال ۱۷۸ زیست کنکور ۱۴۰۱: پاسخ: گزینه ۳
این سؤال را میتوان جز دسته دشوار و بحثبرانگیز کنکور ۱۴۰۱ دانست. در کتاب درسی مستقیماً اشارهای نشده است که جهش مضاعفشدگی ترکیبی از جهشهای حذفی و جابهجایی است و این نکته مربوط به زیست نظام قدیم است.
پس نتیجه میگیریم برای آمادگی درس زیست در مشاوره کنکور تجربی ۱۴۰۲ باید کمی بیشتر از سطح کتاب نیز کار کنیم و بلد باشیم. درست است که بهترین منبع کتاب درسی است اما میبینیم که طراحان همچنین متعهد به کتاب درسی هم نیستند!
سؤال ۱۷۹: پاسخ: گزینه ۱
سؤال ۱۷۹ سؤالی ترکیبی با سطحی متوسط است که از فصلهای ۱، ۲، ۵ و ۷ دوازدهم و ۸ یازدهم و ۷ دهم است. تغییر رنای پیک و بالغ شدن آن در یاختههای یوکاریوتی مشاهده میشوند در باکتریها.
سؤال ۱۸۰ زیست کنکور تجربی ۱۴۰۱: پاسخ: گزینه ۳
این سؤال در دسته سؤالات دشوار کنکور قرار میگیرد همچنین مورد چهارم آن پربحثترین گزینه کنکور است! در صورت سؤال اشاره شده یاخته سالم، پس دنبال آنزیمهای مرگ برنامهریزی نمیرویم. حال اگر طراح منظورش پروتئینهایی هستند که با اندوسیتوز وارد یاخته میشوند این گزینه صحیح است ولی همچنان باید منظر نظر طراح سؤال باشیم.
مشاوره کنکور تجربی ۱۴۰۲ و سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱
تحلیل زیست کنکور به کمک مشاوره کنکور تجربی ۱۴۰۲ می آید و ما میتوانیم با اطمینان بیشتری به برنامه ریزی برای کنکور تجربی از تابستان بپردازیم. من سهیل حاج کرم با هدف ارتقاء سطح تحصیلی داوطلبان وبسایت تخصصی مشاوره تحصیلی کنکور را راه اندازی کرده است و سوالات زیست کنکور ۱۴۰۱ را در کنار تحلیل کنکور انسانی ۱۴۰۱ و بررسی بودجه بندی کنکور ریاضی برای شما مطرح کرده است.
برای ارتباط مستقیم با مشاوران مرکز کنکور سراسری آکو اینستاگرام مرکز مشاوره کنکور تجربی آکو را فالو کنید و یا با شماره ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ تماس بگرید و اولین وقت مشاوره خود را به صورت رایگان دریافت کنید.