کنترل حواس پرتی در زمان مطالعه
شاید خوب باشد بدانید که حواس پرتی در زمان مطالعه یکی از چالش هایی است که تقریبا اکثر افراد آن را تجربه می کنند. پس بهتر است با شناخت این موضوع به دنبال راه حلی برای آن باشیم و برای آن که زمان مطالعه مفید و بهتری داشته باشیم به فکر کنترل حواس پرتی باشیم.
فهرست مطالب
در ادامه همراه مشاوره تحصیلی آکو باشید تا با دلیل و راه و روش های کنترل حواس پرتی آشنا شوید. همچنین با شماره گیری ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ می توانید وقت مشاوره رزرو کنید.
دلیل حواس پرتی هنگام مطالعه
ابتدا شما را با یک تعریف کلی از حواس پرتی آشنا میکنیم: ذهن قابلیت این را دارد که مدام درگیر باشد و مسائل مختلف را پردازش کند. اگر در کاری که انجام میدهید ذهنتان درگیر نباشد به سرعت سراغ موضوع دیگری میرود. همچنین مغز عادت دارد تا توجهش را از یک موضوع به موضوع دیگر تغییر بدهد و بخصوص در حال حاصر باوجود دنیای دیجیتال و افکار و مشکلات مختلف توجه ذهن از مطالعه منحرف می شود.
از دیگر دلایل حواس پرتی استرس است. شما هرچقدر بیش تر مضطرب باشید احتمال این که بتوانید بر روی یک موضوع تمرکز کنید خیلی کم می شود تا جاییکه اصلا نمی توانید به یک چیز مشخص فکر کنید. علاوه بر آن جذاب و جالب نبودن موضوع کورد مطالعه هم تاثیر زیادی در حواس پرتی دارد. عوامل دیگری که می تواند باعث عدم تمرکز بشود شامل:
- تغذیه ناسالم.
- پریشان بودن ذهن.
- تنش های روانی و یا احساسی.
- استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی.
- عدم برنامه ریزی.
- عدم عادت به مطالعه طولانی مدت.
- اختلالاتی مثل ADHD.
موضوع مهم هم اینجا است که کنترل کردن مشکلات درونی سختتر از مشکلات بیرونی است. اما برای هر مشکلی یک راه حلی وجود دارد که قصد داریم تا در ادامه راه حل های مفید برای کنترل حواس پرتی را بیان کنیم.
راههای افزایش تمرکز و مبارزه با حواس پرتی
برای افزایش تمرکز لازم است که چندین راهکار را در پیش بگیرید و با رعایت چند عامل مهم سعی کنید تا این مشکلا را برطرف کنید. بنابراین ممکن است فقط با رعایت یک مورد نتوانید به نتیجه مورد نظرتان برسید و همچنان در حین مطالعه مشکل تمرکز داشته باشید.
اما قبل از آن بیایید ابتدا با یک تعریف کلی از تمرکز آشنا شویم: تمرکز یعنی حفظ و نگهداری توجه و حواس، روی موضوعی معین و تمرکز در موضوعاتی که نیاز به تجزیه و تحلیل دارند سختتر است و این امر نیز اکتسابی است برخلاف باور عموم نه امری ذاتی! بسیاری از دانشآموزان علت عدم تمرکز خود را میدانند اما کاری برایش نمیکنند. زیرا وقت گذاشتن برای مطالعه را کافی میدانند و در آخر متوجه اشتباه خود میشوند.
اما راه حل مقابله با آن چیست؟
- یکی از مواردی که خیلی به شما کمک میکند. دورنگه داشتن تلفن همراه حین مطالعه است و فقط تایم استراحت سراغ آن بروید.
- خواب کافی و بهموقع نقش مهمی در هوشیاری دارد.
- مدل مطالعه درست را انتخاب کنید: برای مثال دراز نکشید حین مطالعه یا راه نروید و با صدای بلند نخوانید. زیرا انرژیتان سریعتر کم میشود و تمرکزتان پایین میاید. همچنین باعث افزایش حواس پرتی می شود.
- هر چیزی که باعث حواس پرتی تان میشود را به مشاور خود بیان کنید یا روی کاغذی بنویسید تا ذهنتان نسبت به آن موضوع آرام شود.
- تغذیه حین مطالعه بسیار مهم است (برای خواندن مطالب مربوط به تغذیه میتوانید اینجا کلیک کنید) نه گرسنه سر درس بنشینید نه پرخوری کنید که خوابآلوده نشوید.
- درجه هوا نیز مهم است فضای مطالعه نه خیلی سرد باشد نه خیلی گرم.
- میز مطالعه خود را شلوغ نکنید و فقط همان کتابی که مطالعه میکنید جلوی چشمتان باشد.
- تکنیکهای کاهش استرس را یاد بگیرید مثل مدیتیشن که بسیار به درمان حواس پرتی کمک می کنند.
- مثبتاندیش باشید، باید خودمان در ذهنمان انگیزه ایجاد کنیم و هدفمان از درسخواندن را بدانیم.
- مصرف برخی داروها نیز به کاهش تمرکز منجر میشود پس اگر دارویی میل میکنید حتماً دررابطهبا آن با مشاور خود صحبت کنید.
مشاوره تحصیلی آکو
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردی که مسیر تحصیلی و برنامه ریزی درسی چقدر می تونه در موفقیت و آینده ات تاثیر بگذاره؟ تیم مشاوره تحصیلی آکو اینجاست تا با کمک تجربه و تخصصی که داره بهت کمک کنه تا راه درست و پیدا کنی و در طول مسیر با اطمینان بیش تری قدم بگذاری.
فرقی نمی کنه که در چه مقطعی هستی و یا با چه چالش هایی رو به رو هستی، تیم مشاوره آکو در کنارته و با برنامه ریزی های شخصی سازی شده و روش های مطالعه و مشاوره هایی که به موفقیتت سرعت میده سعی داره تا مسیر تحصیلی رو برات هموارتر کنه.
پس اگه حس می کنی به کمی راهنمایی و همراهی نیاز داری از مشاوره ها تیم آکو استفاده کن. همچنین می تونی از طریق اینستاگرام آکو و یا تلگرام آکو با ما در ارتباط باشی و جدیدترین خبرهای تحصیلی رو دنبال کنی.