"دو هفته خدمات برنامه ریزی و مشاوره تحصیلی رایگان برای تمام پایه ها از هفتم تا کنکور" تنها کافی ست عدد  2 را به 09025646234 ارسال کنید.

اطلاعات بیشتر
انتخاب رشته کارشناسی ارشدمعرفی گرایش های کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

معرفی گرایش های کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

به این نوشته امتیاز دهید

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی یکی از رشته های گروه علوم تجربی می باشد که زیر مجموعه رشته کشاورزی نیز محسوب می شود، این رشته در واقع به تولید، برداشت و استفاده مواد خام گیاهی و دامی و تبدیل آن ها به مواد خوراکی برای مصرف کنندگان می پردازد.

بسیاری از دروس این رشته دروس زیست شناسی هستند که نکات نامحدودی را در بر می گیرد، بنابراین افرادی که دست به انتخاب این رشته می زنند باید ببینند که توانایی این میزان صبر و حوصله به خرج دادن را دارند یا نه، در ادامه ای مقاله با تیم انتخاب رشته آکو همراه باشید تا با کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی بیشتر آشنا شوید.

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی به تحقیق و مطالعه و استفاده از اصول علمی و مهندسی برای تولید، بسته بندی، نگهداری و یا توزیع مواد غذایی می پردازد.هدف از ارائه این رشته افزایش کیفیت و بهبود سلامت مواد غذایی، ماندگاری محصولات غذایی و جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی است.

علاقمندان به این رشته می توانند با شرکت در کنکور علم تجربی در یکی از دانشگاه های ایران این رشته را بگذرانند، همچنین برای بهتر کردن شرایط کاری خود می توانند در مقاطع بالاتر تحصیلی مانند کارشناسی ارشد و دکتری نیز درس خود را ادامه دهند، قاعدتا ادامه تحصیل در این رشته می تواند به فرد آموزش های لازم را در خصوص تخصصی تر کردن فعالیت ها بدهد، در ادامه با گرایش های کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی بیشتر آشنا خواهد شد.

دروس کنکور ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

دروسی که از آن ها سوالات کنکور ارشد این رشته طراحی می ود همگی دروسی هستند که داوطلبان در دوران کارشناسی خود آن ها را گذرانده اند، در ادامه دروس مربوطه برای این ازمون را آورده ایم.

  • زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)
  • ریاضیات
  • شیمی مواد غذایی
  •  میکروبیولوژی مواد غذایی
  • کنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)
  • اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی.

توانایی های لازم برای مطالعه علوم و مهندسی صنایع غذایی

افرادی که رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب می کنند باید بتوانند به جزئیات توجه بالایی داشته باشند، به نکات بهداشتی دقت کنند، علاقمند به یادگیری انواع نرم افزارها و کار با دستگاه های آزمایشگاهی باشند، در دروس زیست و شیمی و زبان انگلیسی پایه نسبتا قوی داشته باشند، کار های گروهی را بپسندند و بتوانند در کارخانجات به مدت طولانی مشغول به کار شوند. همچنین دانشجویان این رشته باید به مباحثی مانند فیزیک، شیمی، مهندسی و میکروبیولوژی علاقمند باشند.

گرایش های کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی  هیچ گرایشی ندارد اما افرادی که تصمیم می گیرند تا در مقطع کارشناسی ارشد این رشته ادامه تحصیل بدهد می توانند یکی از ۴ گرایش این رشته را برای پذیرش در دانشگاه انتخاب کنند.

  • فناوری مواد غذایی (Food Technology): این گرایش به بررسی و توسعه فرایندهای تولید مواد غذایی، توسعه فناوری ها، بهینه سازی روش های تولید و توسعه فناوری ها می پردازد.
  • شیمی مواد غذایی (Food Chemistry): این گرایش به مطالعه ترکیبات شیمیایی مواد غذایی، واکنش های شیمیایی و … می پردازد.
  • میکروبیولوژی مواد غذایی (Food Microbiology): این گرایش به مطالعه میکر.ارگانیسم های موجود در مواد غذایی می پردازد و نقش این مواد را در تخمیر و یا فساد محصولات بررسی می کند. علاوه بر آن روش های بهبود ایمنی غذایی و روش های کنترل آن است.
  • مهندسی فرایندهای غذایی (Food Process Engineering): این رشته به مطالعه و بررسی فرایندهای صنعتی، بسته بندی، توزیع مواد غذایی و نگهداری از مواد غذایی می پردازد.
  • کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی (Food Quality and Safety): این گرایش به مطالعه روش های کنترل کیفیت مواد غذایی، ایمنی محصولات غذایی می پردازد.
  •  بیوتکنولوژی مواد غذایی (Food Biotechnology): این گرایش به مطالعه کاربرد بیوتکنولوژی در صنایع غذایی، استفاده از آنزیم هاو افزایش بهبود مواد غذایی می پردازد.
  • تغذیه و رژیم شناسی (Nutrition and Dietetics): این گرایش رابطه بین تغذیه و سلامت انسان را مطالعه می کند و تاثیر مواد غذایی بر بدن را هم مورد مطالعه قرار می دهد.
  • مهندسی بسته بندی مواد غذایی (Food Packaging Engineering): این گرایش به مطالعه و توسعه روش های بسته بندی مواد غذایی با توجه به حفظ کیفیت و بالا بردن عمر مفید آن ها می پردازد.

کارشناسی ارشد صنایع غذایی

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش صنایع غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

۲

ریاضیات

۲
شیمی مواد غذایی

۲

میکروبیولوژی مواد غذایی

۳
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

۴

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

۳

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش شیمی مواد غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

۲

ریاضیات

۲
شیمی مواد غذایی

۲

میکروبیولوژی مواد غذایی

۳
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

۴

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

۳

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش زیست فناوری مواد غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

۲

ریاضیات

۲
شیمی مواد غذایی

۲

میکروبیولوژی مواد غذایی

۳
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

۴

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

۳

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش فناوری مواد غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

۲

ریاضیات

۲
شیمی مواد غذایی

۲

میکروبیولوژی مواد غذایی

۳
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

۴

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

۳

منابع کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی

برای هر کدام از این دروس نامبرده شده منبعی وجود دارد که داوطلبان با توجه به این منابع برای آزمون آماده خواهند شد، برخی از این منابع حتی شاید در دوران کارشناسی به داوطلبان تدریس شده باشد و آن ها با مطالعه دوباره این منابع برای آزمون به خوبی اماده شوند، داوطلبان در کنار این منابع می توانند از کتب کمک درسی نیز کمک بگیرند، در جدول زیر منابع این آزمون را آورده ایم.

نام درس منابع
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

عمومی : ۱- کتاب گرامر کاربردی زبان انگلیسی، شهاب اناری و همکاران، انتشارات مبتکران. ۲- کتاب گرامر زبان انگلیسی، عباس فرزام، انتشارات باستان. ۳- کتاب تافل رهنما، ابراهیم نظری تیموری، انتشارات رهنما. ۴- کتاب ۵۰۴ واژه ضروری تافل، انتشارات جنگل.

تخصصی : ۱ – انگلیسی برای دانشجویان صنایع غذایی مهندس جزایری ۲ – کتاب راهنمای انگلیسی برای دانشجویان علوم و صنایع غذایی، مولفان ابراهیم جدیری سلیمی، حسن عدالت نمین و سیروس مسیحا، مترجم فرهاد توحیدی، انتشارات واژه.

ریاضیات

۱ – ریاضی عمومی، ایساك مارون، ترجمه خلیل پاریاب ۲ – ریاضی عمومی، جورج توماس ۳ – معادلات دیفرانسیل و كاربردهای آن، جورج اف، سیمونز

شیمی مواد غذایی

۱ – شیمی مواد غذایی، دكتر فاطمی ۲ – شیمی مواد غذایی، دكتر بابك قنبر زاده

میکروبیولوژی مواد غذایی

۱- کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی مدرن، تالیف جیمزمانرو جی، مترجمان علی مرتضوی و ضیاء الحق، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی فردوسی مشهد. ۲- کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی، تالیف ویلیام کارول فریزیر و دنیس وستهاف، مترجمان سیدعلی مرتضوی، مهدی کاشانی نژاد و سیدحمیدرضا ضیاءالحق، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.

تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

لبنیات: ۱- کتاب تکنولوژی شیر و فرآورده های لبنی، تالیف علی مرتضوی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. ۲- کتاب شیر و فرآورده های آن، تالیف گیتی کریم، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران.

قند: ۱ – تكنولوژی قند دكتر مصباحی ۲ – کتاب تکنولوژی قند، تالیف اسماعیل زاده کناری ، انتشارات علوم کشاورزی.

روغن: ۱ – کتاب چربی ها و روغن های نباتی خوراکی، تالیف فرشته مالک، انتشارات سروا. ۲ – کتاب تکنولوژی روغن و چربی های خوراکی، تالیف دکتر محمد صفری، انتشارات دانشگاه تهران.

غلات:    ۱ – تكنولوژی غلات، دكتر هادی پیغمبر دوست، دكتر ناصر رجب زاده ۲ – کتاب مقدمه ای بر تکنولوژی فرآورده های غلات، تالیف رسول پایان، انتشارات آئیژ.

کنسرو: ۱- کتاب کنسروسازی، تالیف رسول پایان، انتشارات آییژ. ۲- کتاب صنایع کنسروسازی (اصول و کاربردها)، تالیف جواد حصاری، انتشارات عمیدی.

اصول نگهداری: ۱- کتاب اصول تکنولوژی نگهداری موادغذایی، تالیف دکتر حسن فاطمی، انتشارات شرکت سهامی انتشار. ۲- کتاب عوامل فساد و شرایط نگهداری موادغذایی در سردخانه، تالیف دکتر ایماندل و دکتر صادق زاده، انتشارات دانشگاه تهران.

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

۱ – اصول طراحی كارخانجات، دكتر شاهدی ۲ – اصول طراحی كارخانجات، دكتر كلباسی، دكتر محمد حسین حسینی ۳ – کتاب مبانی اصول مهندسی صنایع غذایی، تالیف سید کمال الدین رضوی، انتشارات عمیدی.

انتخاب رشته کنکور ارشد

تعداد سوالات کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی

آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی زیر نظر وزارت علوم برگزار می شود، داوطلبان در جلسه آزمون یک دفترچه دریافت می کنند که در آن ۱۵۰ سوال از دروس مختلف وجود دارد، زمان پاسخگویی به این سوالات ۱۳۵ دقیقه می باشد، در جدول زیر تعداد سوالات هر درس را به تفکیک مشخص نموده ایم.

نام درس

تعداد سوالات
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

۳۰

ریاضیات

۲۰
شیمی مواد غذایی

۲۰

میکروبیولوژی مواد غذایی

۲۰
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

۴۰

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

۲۰

انتخاب رشته کنکور ارشد با مشاوره آکو در کرج

انتخاب رشته کنکور ارشد کمی پس از انتشار کارنامه اولیه داوطلبان انجام خواهد شد، داوطلبان باید با شناخت دقیق از گرایش های خود و دانشگاه هایی که این گرایش ها را ارائه می دهند دست به انتخاب رشته بزنند، انتخاب رشته بدون تحقیقات دقیق ضربه بزرگی به داوطلبان خواهد شد، همچنین آن ها باید با شناخت دقیق که از استعداد و علاقه خود دارند دست به انتخاب رشته بزنند، برای آشنایی بیشتر با نحوه انتخاب رشته کنکور می توانید با شماره ۰۲۶۳۳۴۰۸۹۴۴ تماس حاصل فرمایید و پاسخ سوالات خود را از مشاوران تیم آکو بگیرید.

اینستاگرام مرکز انتخاب رشته آکو در کرج

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا