پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت خدمات مشاوره تحصیلی ( نه صرفا برنامه) 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

انتخاب رشته کارشناسی ارشدمعرفی گرایش های کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

معرفی گرایش های کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
به این نوشته امتیاز دهید

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی یکی از رشته های گروه علوم تجربی می باشد که زیر مجموعه رشته کشاورزی نیز محسوب می شود، این رشته در واقع به تولید، برداشت و استفاده مواد خام گیاهی و دامی و تبدیل آن ها به مواد خوراکی برای مصرف کنندگان می پردازد، بسیاری از دروس این رشته دروس زیست شناسی هستند که نکات نامحدودی را در بر می گیرد، بنابراین افرادی که دست به انتخاب این رشته می زنند باید ببینند که توانایی این میزان صبر و حوصله به خرج دادن را دارند یا نه، در ادامه ای مقاله با تیم انتخاب رشته آکو همراه باشید تا با کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی بیشتر آشنا شوید.

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

افرادی که رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب می کنند باید بتوانند به جزئیات توجه بالایی داشته باشند، به نکات بهداشتی دقت کنند، علاقمند به یادگیری انواع نرم افزارها و کار با دستگاه های آزمایشگاهی باشند، در دروس زیست و شیمی و زبان انگلیسی پایه نسبتا قوی داشته باشند، کار های گروهی را بپسندند و بتوانند در کارخانجات به مدت طولانی مشغول به کار شوند.

علاقمندان به این رشته می توانند با شرکت در کنکور علم تجربی در یکی از دانشگاه های ایران این رشته را بگذرانند، همچنین برای بهتر کردن شرایط کاری خود می توانند در مقاطع بالاتر تحصیلی مانند کارشناسی ارشد و دکتری نیز درس خود را ادامه دهند، قاعدتا ادامه تحصیل در این رشته می تواند به فرد آموزش های لازم را در خصوص تخصصی تر کردن فعالیت ها بدهد، در ادامه با گرایش های کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی بیشتر آشنا خواهد شد.

گرایش های کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی  هیچ گرایشی ندارد اما افرادی که تصمیم می گیرند تا در مقطع کارشناسی ارشد این رشته ادامه تحصیل بدهد می توانند یکی از 4 گرایش این رشته را برای پذیرش در دانشگاه انتخاب کنند.

  1. صنایع غذایی
  2. شیمی مواد غذایی
  3. زیست فناوری مواد غذایی
  4. فناوری مواد غذایی

کارشناسی ارشد صنایع غذایی

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش صنایع غذایی

همان طور که از اسم این گرایش پیداست افرادی گرایش صنایع غذایی را انتخاب می کنند که به فرایندهای غذایی و بهبود کیفیت کار خط تولید کارخانه ها برسند، این گرایش به دروسی مانند خواص مواد غذایی و محصولات کشاورزی و … می پردازد.

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش صنایع غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

2

ریاضیات

2
شیمی مواد غذایی

2

میکروبیولوژی مواد غذایی

3
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

4

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

3

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش شیمی مواد غذایی

در رشته شیمی مواد غذایی به ساختار شیمیایی مواد و فرایندهای تولید و بسته بدی آن ها می پردازیم، این گرایش به گرایش تکنولوژی مواد غذایی بسیار نزدیک می باشد.

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش شیمی مواد غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

2

ریاضیات

2
شیمی مواد غذایی

2

میکروبیولوژی مواد غذایی

3
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

4

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

3

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش زیست فناوری مواد غذایی

یکی دیگر از گرایش های رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی زیست فناوری مواد غذایی می باشد، این گرایش یکی از گرایش های جدید این رشته است و  در این رشته از سلول های زنده برای تولید مواد غذایی با کیفیت بهتر (بو، مزه، بافت) و مواد نگهدارنده استفاده می شود.

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش زیست فناوری مواد غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

2

ریاضیات

2
شیمی مواد غذایی

2

میکروبیولوژی مواد غذایی

3
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

4

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

3

کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش فناوری مواد غذایی

در گرایش فناوری مواد غذایی دانشجویان به یادگیری تجهیزات لازم در کارخانه ها برای تولید مواد را فرا می گیرند، زیرا تولید این مواد با دستگاه های خاصی انجام می شود که این موضوع نیز نیازمند متخصصانی در این زمینه می باشد.

ضریب دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی  گرایش فناوری مواد غذایی

نام درس

ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

2

ریاضیات

2
شیمی مواد غذایی

2

میکروبیولوژی مواد غذایی

3
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

4

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

3

کارشناسی ارشد صنایع غذایی

دروس کنکور ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

دروسی که از آن ها سوالات کنکور ارشد این رشته طراحی می ود همگی دروسی هستند که داوطلبان در دوران کارشناسی خود آن ها را گذرانده اند، در ادامه دروس مربوطه برای این ازمون را آورده ایم.

  • زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)
  • ریاضیات
  • شیمی مواد غذایی
  •  میکروبیولوژی مواد غذایی
  • کنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)
  • اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی.

منابع کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی

برای هر کدام از این دروس نامبرده شده منبعی وجود دارد که داوطلبان با توجه به این منابع برای آزمون آماده خواهند شد، برخی از این منابع حتی شاید در دوران کارشناسی به داوطلبان تدریس شده باشد و آن ها با مطالعه دوباره این منابع برای آزمون به خوبی اماده شوند، داوطلبان در کنار این منابع می توانند از کتب کمک درسی نیز کمک بگیرند، در جدول زیر منابع این آزمون را آورده ایم.

نام درسمنابع
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

عمومی : ۱- کتاب گرامر کاربردی زبان انگلیسی، شهاب اناری و همکاران، انتشارات مبتکران. ۲- کتاب گرامر زبان انگلیسی، عباس فرزام، انتشارات باستان. ۳- کتاب تافل رهنما، ابراهیم نظری تیموری، انتشارات رهنما. ۴- کتاب ۵۰۴ واژه ضروری تافل، انتشارات جنگل.

تخصصی : 1 – انگلیسی برای دانشجویان صنایع غذایی مهندس جزایری 2 – کتاب راهنمای انگلیسی برای دانشجویان علوم و صنایع غذایی، مولفان ابراهیم جدیری سلیمی، حسن عدالت نمین و سیروس مسیحا، مترجم فرهاد توحیدی، انتشارات واژه.

ریاضیات

1 – ریاضی عمومی، ایساک مارون، ترجمه خلیل پاریاب 2 – ریاضی عمومی، جورج توماس 3 – معادلات دیفرانسیل و کاربردهای آن، جورج اف، سیمونز

شیمی مواد غذایی

1 – شیمی مواد غذایی، دکتر فاطمی 2 – شیمی مواد غذایی، دکتر بابک قنبر زاده

میکروبیولوژی مواد غذایی

۱- کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی مدرن، تالیف جیمزمانرو جی، مترجمان علی مرتضوی و ضیاء الحق، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی فردوسی مشهد. ۲- کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی، تالیف ویلیام کارول فریزیر و دنیس وستهاف، مترجمان سیدعلی مرتضوی، مهدی کاشانی نژاد و سیدحمیدرضا ضیاءالحق، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.

تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

لبنیات: ۱- کتاب تکنولوژی شیر و فرآورده های لبنی، تالیف علی مرتضوی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. ۲- کتاب شیر و فرآورده های آن، تالیف گیتی کریم، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران.

قند: 1 – تکنولوژی قند دکتر مصباحی 2 – کتاب تکنولوژی قند، تالیف اسماعیل زاده کناری ، انتشارات علوم کشاورزی.

روغن: 1 – کتاب چربی ها و روغن های نباتی خوراکی، تالیف فرشته مالک، انتشارات سروا. 2 – کتاب تکنولوژی روغن و چربی های خوراکی، تالیف دکتر محمد صفری، انتشارات دانشگاه تهران.

غلات:    1 – تکنولوژی غلات، دکتر هادی پیغمبر دوست، دکتر ناصر رجب زاده 2 – کتاب مقدمه ای بر تکنولوژی فرآورده های غلات، تالیف رسول پایان، انتشارات آئیژ.

کنسرو: ۱- کتاب کنسروسازی، تالیف رسول پایان، انتشارات آییژ. ۲- کتاب صنایع کنسروسازی (اصول و کاربردها)، تالیف جواد حصاری، انتشارات عمیدی.

اصول نگهداری: ۱- کتاب اصول تکنولوژی نگهداری موادغذایی، تالیف دکتر حسن فاطمی، انتشارات شرکت سهامی انتشار. ۲- کتاب عوامل فساد و شرایط نگهداری موادغذایی در سردخانه، تالیف دکتر ایماندل و دکتر صادق زاده، انتشارات دانشگاه تهران.

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

1 – اصول طراحی کارخانجات، دکتر شاهدی 2 – اصول طراحی کارخانجات، دکتر کلباسی، دکتر محمد حسین حسینی 3 – کتاب مبانی اصول مهندسی صنایع غذایی، تالیف سید کمال الدین رضوی، انتشارات عمیدی.

انتخاب رشته کنکور ارشد

تعداد سوالات کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی

آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی زیر نظر وزارت علوم برگزار می شود، داوطلبان در جلسه آزمون یک دفترچه دریافت می کنند که در آن 150 سوال از دروس مختلف وجود دارد، زمان پاسخگویی به این سوالات 135 دقیقه می باشد، در جدول زیر تعداد سوالات هر درس را به تفکیک مشخص نموده ایم.

نام درس

تعداد سوالات
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

30

ریاضیات

20
شیمی مواد غذایی

20

میکروبیولوژی مواد غذایی

20
تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

40

اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی

20

انتخاب رشته کنکور ارشد با مشاوره آکو در کرج

انتخاب رشته کنکور ارشد کمی پس از انتشار کارنامه اولیه داوطلبان انجام خواهد شد، داوطلبان باید با شناخت دقیق از گرایش های خود و دانشگاه هایی که این گرایش ها را ارائه می دهند دست به انتخاب رشته بزنند، انتخاب رشته بدون تحقیقات دقیق ضربه بزرگی به داوطلبان خواهد شد، همچنین آن ها باید با شناخت دقیق که از استعداد و علاقه خود دارند دست به انتخاب رشته بزنند، برای آشنایی بیشتر با نحوه انتخاب رشته کنکور می توانید با شماره 02633408944 تماس حاصل فرمایید و پاسخ سوالات خود را از مشاوران تیم آکو بگیرید.

اینستاگرام مرکز انتخاب رشته آکو در کرج

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا