مشاور من

5 ترفند برای از بین بردن کند خوانی کنکور

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
4/5 - (1 امتیاز)

اگر تو هم از اون دسته دانش آموزانی هستی که به جای اینکه توی مدت یک ساعت مبحث مورد نظر رو مطالعه کنی و یک ساعت بعدی رو تست بزنی، فقط دو ساعت طول میکشه تا دقیق مطلب رو مطالعه کنی و وقت به تست زنی نمیرسه و در نتیجه در تست زنی آزمون های آزمایشی پیشرفت نمیکنی و تراز کل زیر 5000 هست، دچار کند خوانی هستی و راه حل از بین بردن این وسواس مطالعاتی 5 ترفند ساده است که در ادامه توضیح دادیم.

تیم مشاوره تحصیلی کنکور آکو قدم به قدم تا قبولی در رشته مورد علاقه ات کنارته و با انجام یک انتخاب رشته کنکور حرفه ای برای تو، نتیجه تلاش هات رو به ثمر میرسونه. برای اطلاعات بیشتر درباره شرایط مشاوره تحصیلی و رزرو تایم مشاوره با شماره 02633408944 تماس بگیرید و یا از طریق کانال تلگرام با تیم مشاوره آکو در ارتباط باشید.

کانال تلگرام تیم مشاوره تحصیلی کنکور آکو

درباره وسواس مطالعاتی و علت کند خوانی دروس بیشتر بدانیم

به عنوان یک تیم مشاوره تحصیلی، کمک کردن به شما در شناسایی و کنترل وسواس مطالعاتی و کند خوانی وظیفه ماست و در این بخش اولین قدم را برای درمان کند خوانی کنکوری ها بر خواهیم داشت.

اگر در اجرای برنامه های روزانه و رسیدن به هدف کوتاه مدت تحصیلیتون این استدلال ها و دلایل کارتون رو مختل میکنن پس شما اختلال وسواس درسی دارید که احتمالا منجر به کند خوانی دروس هم در شما شده:

  • من کتاب تست X رو خریدم پس باید همه تست هایی که توی این کتاب هست رو بزنم.
  • چون یک وعده درسیم رو در روز از دست دادم پس دیگه نباید سراغ ادامه برنامه ام برم! از فردا کامل اجرا میکنم.
  • مامان/ داداش/ دوست/ بابا یا …. دیشب داشت میگفت که فلانی روزی ده ساعت درس میخونه پس با همچین رقبایی من با روزی 6 ساعت درس خوندن به هیچ جا نمیرسم!
  • من باید توی تابستون یکی از پایه های دهم یا یازدهم رو تموم میکردم و چون نکردم، دیگه امکان نداره توی کنکور موفق بشم!
  • نکنه در صفحه قبلی اون بخشو یادم رفته؟ بذار برم دوباره بخونمش یا مرور کنم!

احتمالا با خوندن نمونه های بالا، نسخه شخصی سازی شده خودتون یا دانش آموزتون رو به وضوح جلوی شمتون دیدید یا شاید نمونه های دیگه ای از این وسواس مطالعاتی دارید که خوشحال میشیم برای ما کامنت کنید!

این وسواس های مطالعاتی میتونن توی هر مورد دیگه یا وجود داشته باشن و مانع درس خوندن شما یا حداقل حواس پرتی مکرر موقع مطالعه بشه که نتیجه این وسواس های فکری کند خوانی و عقب موندن از برنامه است.

هرچندکه بهتره برای اجرای راهکار منطقی و مناسب شرایط خودت یک جلسه مشاوره تحصیلی داشته باشی اما اگر به دنبال راهکار های عمومی درمان کندخوانی دروس هستی در ادامه همراه باش.

وسواس مطالعاتی و کند خوانی

بهترین راهکارها برای کند خوانی دروس

اگر تنها مشکلت این هست که آروم درس میخونی و نمیتونی سریع پیش بری اما تمرکز و انگیزه کافی داری، زیاد اوضاع خراب نیست چون راهکار های طلاییشو برات گفتیم و بی شک با اجرای این نکات کم کم میتونی روی تند خوانی برای کنکور کار کنی.

  • جمله خوانی : از یک کلمه یک کلمه پیش رفتن خودداری کن و سعی کن روی یک جمله کامل تمرکز کنی.

این مشکل بیشتر برای بچه های تجربی که درس زیست میخونن ممکنه پیش بیاد چون سوالات کنکوری بیشتر روی کلمه به کلمه کتاب تمرکز دارن. ولی باید یاد بگیرید که حتی اگه کلمه به کلمه هم بخونید، قرار نیست این کلمات در ذهن شما حک شوند!

بیشترین پیشرفت شما زمانی است که مطلب کلی را از روی متن کتاب درسی خوندید، تست زدید و حالا ایراد ها و نقاط ضعف یادگیری رو به صورت خلاصه نویسی بر اساس کتاب درسی هایلایت میکنید. اگر بدون تست آموزشی کلمه به کلمه کتاب رو هم 100 دور بخونی فایده نداره!

  • چشم خوانی: به جای انرژی فیزیکی و ذهنی از خودت گرفتن، سعی کن فقط انرژی ذهنی از خودت بگیری.

اگر چشم خوانی رو قبلا یاد نگرفتی، تکنیک هاش رو مطالعه کن! تا بتونی سریع تر بخونی و دیرتر هم خسته بشی.(قضیه اهمیت هایلایت کردن و خلاصه نویسی رو فراموش نکن) ضمنا از اهمیت پیشخوانی و Skimm کردن در بهترین روش مطالعه مطالب هم غافل نشو.

اگه یه دید کلی از ریز مباحث درس قبل از شروع مطالعت ات داشته باشی بعد وارد جزئیات شی، سرعتت افزایش پیدا میکنه

  • مقابله با وسواس مطالعاتی: وسواس مطالعاتی یعنی نتونی توی یک مبحث پیش روی کنی و هی برگردی مرور کنی.

فکر نکن که مطلبو نگرفتی و هی برگردی جمله ی قبل ، بذار پارت مطالعاتیت تموم شه بعد کل مبحثو مرور کن.

  • برای مطالعه راهنما داشته باش: این یه مقدمه ای برای خلاصه نویسی و نکته برداری هاته که باید حتما داشته باشی.

ممکنه علت کند خوانیت حواس پرتی باشه پس یه مداد یا فلش زیر جملات به عنوان راهنما حرکت بده که حواست پرت نشه

نوشتن روی کاغذ اولین راهکار برای از بین بردن وسواس فکری محیطی

هر زمان که موقع درس خوندن فکر های وسواسی که بالا نمونه اش رو مثال زدیم، وارد ذهنت شد، یه کاغذ باطله بردار، روی اون سوال یا حس دقیقت رو بنویس و به خودت قول بده که بعد از درس خوندن این کار رو انجام بدی و مثلا با مامانت حرف بزنی و علت حرفی که زده رو بپرسی یا با خودت فکر کنی که اگه شرایط جور دیگه ای بود چه اتفاقی می افتاد؟

وسواس مطالعاتی و کند خوانی دروس رو با برنامه ریزی باید حل کنی!

واقعا راه دیگه ای نیست! نمیخوام بگم حتما مشاور داشته باش ولی حداقل از برنامه ها یا پکیج های مشاوره رایگان درسی استفاده کن برای اینکه تکلیفت با خودت و کتاب های تست یا کتاب های درسیت مشخص بشه. مثلا مشاور بهت کمک کنه که هرروز خودت رو سرزنش نکنی برای حل نکردن تک تک تست های منبعت!

به عنوان یک راهنمایی کلی، بهتره که اول تست های از هر دری سخنی یا تست های سری Z یا تست های آموزشی موجود در کتاب تست رو بزنید و به صورت کلی میزان تسلط بر مبحث رو تشخیص بدید و بعد در روز های بعد به سراغ تست های زمان دار بروید و به این ترتیب خورد خورد تست ها را بزنید و نه به صورت یکجا و پشت هم!

سعی کنید برای مباحثی که تسلط بیشتری دارید، تست های ضریب دار بزنید مثلا تست های مضرب 2 یا 5 کافیه و لازم نیست در این مباحث همه تست ها رو حل کنید.

کند خوانی و از دست دادن یک بخش از برنامه(وسواس برنامه ریزی درسی) رو باید مشاور کمکت کنه!

این مشکل جدی ترین مشکلی هست که یک دانش آموز میتونه داشته باشه. در وسواس برنامه ریزی درسی شما به طور کامل از تلاش کردن دست میکشی چون مطمئنی بهش نمیرسی.

مشاور باید بهت یاد بده که چسبیدن به برنامه ای که ریخته شده و عادت کردن به این تعهددر برنامه ریزی در دراز مدت تاثیر بیشتری داره تا کند خوانی یک بخش یا کم تست حل کردن!

باید با وسواس اینکه نکنه که من نرسم انقدر درس بخونم یا نکنه که این مقدار درسی که میخونم برای کسب رتبه خوب کافی نیست! این تشویش یا استرس باید رفع بشه اما چطوری؟

  • نوشتن بهترین راه برای از بین بردن استرس های ذهنی

نگرانی هات رو بنویس و اولویت بندی کن و براشون راه حل پیدا کن و این کار رو نهایتا توی 10 دقیقه انجام بده.

  • یک نگاه به گذشته داشته باش

موفقیت هات رو مرور کن و دقیقا بنویس که چه مباحثی رو تا به الان خیلی خفن خوندی و جمع بندی کردی و خودت رو توی آزمون هم محک زدی و خوب عمل کردی.

تعداد تست های هر درس رو بررسی کن و ببین تا اینجای کار چند درصد کنکورت رو داری. این روش برای بالا بردن اعتماد بنفس و انگیزه خیلی جواب میده چون متوجه میشی که با وجودیکه کنوز 180 روز برای کنکورت وقت داری میتونی حداقل 20 درصد آزمون سرنوشت سازت رو جواب بدی.

مخصوصا اگه فارغ التحصیل هستی و قبلا یک دور همه این درس ها رو واقعا خوندی، الان خسته ای یا تجربه های بدی که در سال گذشته داشتی درصد بهتری میگیری و انگیزه ات چند برابر میشه.

بشین بدون اینکه به زمان نگاه کنی، تست ها رو حل کن و ببین اگه محدودیت زمان نداشته باشی درصد کنکورت چقدر میشه. اینطوری امیدت بیشتر میشه، انگیزه میگیری و بیشتر سراغ یادگیری تکنیک های تست زنی میری!

  • اولویت بندی کن!

بی شک همه مقاطع رو نمیتونی باهم بخونی و این استرس و وسواس درسی که داری در کنار کند خوانی کنکور رو برات طاقت فرسا میکنه. پس اگر دوازدهمی هستی، الان توی دوران امتحانات دی ماه روی دروس نیمه اول دی ماه برنامه ریزی کن و سعی کن کامل ترم اول دوازدهم رو جمع بندی کنی و بعد از این دوران به ادامه دادن دهم یا یازدهم(براساس میزان تسلط) بپردازی.

کند خوانی چیست؟

کند خوانی نتیجه داشتن وسواس مطالعاتی است و به مرور باعث از بین رفتن انگیزه پیشرفت میشه!

چطور تند خوانی برای کنکور انجام بدیم؟

مطالعه با چشم، پیش خوانی، نوشتن وسواس ها و فکر هات روی کاغذ و داشتن هایلایتر و مداد برای نکته برداری روش های ابتدایی برای از بین بردن کند خوانی کنکور است.

وسواس مطالعاتی رو چیکار کنم؟

وسواس مطالعاتی رو باید با با برنامه ریزی و عملگرایی از بین ببرید! برنامه ریزی های کوتاه مدت و عمل کردن به آن.

مهشید صالحی نژاد

مهشید صالحی نژاد مدیر تیم تولید محتوای سایت مشاوره تحصیلی هستم. سعی می کنم بهترین و با کیفیت ترین محتوای آموزشی را در اختیار شما قرار دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن

به مناسبت آغاز سال تحصیلی 2 هفته کلیه خدمات مشاوره تحصیلی برای همه رایگان شد.