معرفی رشته حسابداری در هنرستان
در این مقاله به معرفی رشته پرطرفدار حسابداری در هنرستان می پردازیم. حسابداری یکی از رشته هایی است که از گذشته تا کنون مورد نیاز انسان ها بوده است. ما نیز در این مطلب قصد داریم تا رشته حسابداری فنی را معرفی کرده و از شرایط تحصیلی تا شغلی آن را بررسی کنیم. در صورتیکه می خواهید با سایر رشته های فنی آشنا شوید به سایت آموزشگاه پرسا مراجعه کنید.
فهرست مطالب
تاریخچه رشته حسابداری
آنطور که تحقیقات و بررسی های باستان شناسان نشان می دهد, اولین نوشته های مربوط به حسابداری به 2000 تا 3300 سال قبل از میلاد برمی گردد. این نوشته ها متعلق به بین النهرین و مصر بوده است و گویا به دلیل وجود تجارت و ثبت معاملات این نوشته ها را ثبت می کردند.
اما قدمت حسابداری در ایران به پیش از اسلام برمی گردد و در شهرهایی مانند شوش و چغامیش این داده های حسابداری تاریخی بدست آمده است. به این ترتیب با گذشت زمان انسان ها یاد گرفتند که کارهای مالیاتی و بانکی خود را بطور گسترده تر و پیشرفته تر انجام دهند و تا الان علم حسابداری بسیار وسیع و جامع شده است.
رشته حسابداری در هنرستان
بعد از آن که با تاریخچه حسابداری کمی آشنا شدید به معرفی رشته حسابداری در هنرستان خواهیم پرداخت. رشته حسابداری مربوط به مسائل مالی و اقتصادی است که داده ها را جمع آوری کرده و به آن ها رسیدگی می کند. به حسابداری زبان تجارت هم می گویند.
حسابداری را می توان به بخش های متفاوتی مثل حسابداری مالی, حسابداری مالیاتی, حسابرسی و … تقسیم کرد. به افرادی که به این مشاغل می پردازند هم حسابدار می گویند. با گذشت زمان حسابداری از سطح ساده به سطح پیچیده و گسترده ای تغییر پیدا کرده و یکی از جدیدترین سیستم های حسابداری, حسابداری دوبل است که در اروپا از آن استفاده می شود.
دانش آموزانی که به رشته حسابداری علاقه مند هستند می توانند در پایان سال تحصیلی نهم و شروع سال دهم وارد هنرستان شده و حسابداری فنی را انتخاب کنند. برای انتخاب این رشته در هنرستان دانش آموزان باید کارنامه قبولی خود را دریافت کرده و در فرم هدایت تحصیلی نیز شرایط انتخاب رشته فنی حرفه ای را داشته باشند.
همچنین نمرات دوره متوسط اول برای انتخاب این رشته مهم است و دانش آموزان باید حداقل نمرات لازم را در این دروس کسب کرده باشند تا شرایط تحصیل در حسابداری فنی را هم داشته باشند. نمرات لازم برای هر یکی از این دروس به این شکل می باشد:
- ریاضی : 10
- کار و فناوری : 12
- فرهنگ و هنر 12
درس های تخصصی رشته حسابداری در هنرستان
حسابداری یک سیستم مالی است که داده ها را جمع آوری می کند, سپس ثبت کرده و بعد طبقه بندی می کند. به این طریق دروس تخصصی این رشته هم به دانش آموزان کمک می کند تا دانش کافی را در این زمینه بدست بیاورند. درس های تخصصی این رشته بدین صورت می باشد:
ارتباط موثر | دانش فنی تخصصی |
حسابداری تهیه و تنظیم صورت های مالی | حسابداری خرید و فروش |
حسابداری حقوق و دستمزد | دانش فنی پایه |
حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی | حسابداری اموال و انبار |
حسابداری وجوه نقد و تحریر دفاتر قانونی |
ادامه تحصیل در رشته حسابداری
همانطور که گفتیم رشته حسابداری از رشته های وسیعی است که در عین آن که مورد علاقه بسیاری از افراد است, بازار کار پررونقی هم دارد. علاقه مندان می توانند این رشته را تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مطالعه کنند. برای ادامه تحصیل در این رشته هم سه راه وجود دارد.
- روش اول: در آزمون کاردانی شرکت کرده و وارد دانشگاه های فنی شوید. پس از دو سال تحصیل می توانید مدرک کاردانی را بگیرید.
- روش دوم: در آزمون دانشگاه های رشته های نظری شرکت کنید که پس از 4 سال مدرک لازم را دریافت خواهید کرد.
- روش سوم: ورود به دانشگاه آزاد و بدون کنکور در دو مقطع کاردانی و کارشناسی.
زیر مجموعه های رشته حسابداری چیست؟
همانطور که در معرفی رشته حسابداری اشاره کردیم, این رشته بخش های مختلفی دارد که هر بخش به صورت تخصصی کار مربوطه را انجام می دهد. در این قسمت تعدادی از این بخش ها را به طور خلاصه معرفی می کنیم.
- حسابداری مدیریت: حسابداری مدیریت به مدیران کمک می کند تا بتوانند در جهت اهداف آن مرکز تصمیم گیری های لازم را انجام دهند.
- حسابداری مالی: یک حسابدار مالی اطلاعات مالی را به کاربران خارجی ماند سرمایه گذاران بالقوه, طلبکارن گزارش می کند.
- حسابرسی: حسابرس اطلاعاتی که ثبت شده اند را بررسی کرده و صحت آن را تعیین می کند. حسابرسی به حسابرسی داخلی و خارجی تقسیم می شود.
- حسابداری قانونی: حسابداری قانونی یک رشته تخصصی است که سیستم های حسابداری را بررسی می کند تا هرگونه مورد مشکوک یا کلاه برداری را مشخص کند.
حسابداری در خارج از ایران
رشته حسابداری یک رشته ای است که در سطح بین الملل اهمیت زیادی دارد و می تواند در ارگان های مالی خیلی بزرگ خدمات لازم را ارائه دهد. اگر مایل به تحصیل در رشته حسابداری در خارج از کشور هستید باید شرایط و اطلاعات مورد نیاز هر دانشگاه را بررسی کنید.
ارسال این مدارک باید قبل از شروع کلاس ها باشد بنابراین حتما باتوجه به زمانی که برای ارائه مدارک مشخص شده, کارهای لازمه را انجام دهید تا اگر مورد یا مشکلی هم بوجود آمد زمان کافی برای تکمیل مدارکتان داشته باشید. تعدادی از مدارکی را که معمولا برای اخذ پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور دریافت می کنند بدین صورت است:
- نمرات تحصیلی بطور کامل
- مدارک تحصیلی مانند دیپلم, کارشناسی برای مقطع کارشناسی ارشد, کارشناسی ارشد برای مقطع دکتری
- 2 تا 3 توصیه نامه از طرف اساتید
- رزومه
- گذرنامه
- عکس پرسنلی
- گواهی پزشکی
- بیمه نامه
- مدارک لازم برای پرداخت هزینه های ثبت نام
- مدارک زبان
- انگیزه نامه
دقت داشته باشید که برای تحصیل در خارج از کشور باید زبان انگلیسی خود را قوی کنید. اگر زبان مربوط به همان کشور را هم بلد باشید امکان تحصیل و یا پیدا کردن شغلی مناسب در آن کشور بیش تر خواهد شد.
بازار کار رشته حسابداری
حسابداری از مشاغلی است که حتی اگر فارغ التحصیل رشته حسابداری فنی باشید هم می توانید مشغول به کار شوید. چون این شغل تقریبا در هر جایی کارآمد است و تقاضا برای استخدام افراد مرتبط به این رشته زیاد است. از دیگر مزیت هایی که این رشته دارد, درآمد مناسب و خوبی است که دارد.
همچنین رشته حسابداری برای پیشرفت و کسب موقعیت های شغلی خوب ظرفیت بالایی دارد و با پیشرفت در حسابداری میزان درآمد شما هم بیش تر خواهد شد. تعدادی از موقعیت های شغلی این رشته به این شکل است:
- استخدام در بانک
- کار در شرکت ها
- حسابرس
- مدیر مالی
- حسابدار بیمه
- حسابدار مالی
- حسابدار صنعتی
سخن آخر مشاوره تحصیلی آکو
افرادی که به کار در محیط های رسمی و با قانون و چهارچوب های مشخص علاقه دارند و همچنین در حساب و کتاب های مالی دقت کافی دارند این رشته برایشان مناسب است. به طور کلی حسابداری از مطالعه و یادگیری آن گرفته تا کار در آن فضای زیادی دارد. اگر برای انتخاب رشته به مشاوره نیاز دارید با مشاوران تحصیلی آکو در ارتباط باشید.
با عضویت در اینستاگرام آکو نیز می توانید اخبار و ویدیوهای آموزشی تحصیلی را مشاهده کنید.