"دو هفته خدمات برنامه ریزی و مشاوره تحصیلی رایگان برای تمام پایه ها از هفتم تا کنکور" تنها کافی ست عدد  2 را به 09025646234 ارسال کنید.

اطلاعات بیشتر
مقالات آموزشی و مشاوره ای

نقش دوست در دوران کنکور

به این نوشته امتیاز دهید

نقش دوست در دوران کنکور را در این مقاله شرج خواهیم داد. دوست خوب در تمام دوران زندگی از مهم ترین نیازهای انسان است. و نمی توان نقش دوست در یکی از مهمترین دوران زندگی یعنی کنکور را منکر شد.

سال دوازدهم یا سال آخر دوران متوسطه سالی است همراه با کنکور، تلاش و توکل، سختی و مشقت، شب‌بیداری و استرس، برنامه‌ریزی و مدیریت زمان و در آخر فارغ‌التحصیلی

سال دوازدهم با تمام این کلمات عجین شده است. اما جای خالی یک کلمه به شدت احساس می‌شود. آن کلمه چیزی نیست جز «صمیمیت و دوستی». این دوره می‌تواند سال دوستی‌های صادقانه و خالصانه باشد. دوستی‌هایی که ریشه در همدلی، همفکری و همراهی دارد. دوستی‌هایی که کمک می‌کند تا در لحظات سخت و نفس‌گیر، آرامش پیدا کنی و در شادی‌ها کسی باشد که خوشحالی‌ات را با او سهیم شوی. اگر خاطرات نفرات برتر کنکور سراسری را هم مطالعه کنید. از همکاری و همراهی دوستان و رقابت مثبتشان برای کسب موفقیت تعریف می‌کنند.

با تعراف فوق حتما نقش دوست در دوران کنکور را حس کرده اید.

البته نباید منکر این نکته شد عده‌ای هم با حسادت و دشمنی کام خود و سایر دانش‌آموزان را تلخ می‌کنند. به همین دلیل انتخاب دوست در این پایه از اهمیت زیادی برخوردار است.

حضرت علی (ع) درباره دوست می‌فرماید:

همراه تو همچون تکه پارچه‌ای است که لباس را بدان وصله کنند؛ پس با کسی مصاحبت کن که به تو شباهت داشته باشد و وصلۀ ناجور نباشد.

نقش دوست در دوران کنکور

در ادامه نکاتی را درباره دوست به شما گوشزد می‌کنیم که نقش دوست در دوران کنکور را به شما نشان می دهد. توجه به آن‌ها خالی‌ازلطف نیست:

اخلاق‌مدار بودن

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک دوست، اخلاق‌مدار بودن اوست. فردی که غیبت می‌کند، به‌احتمال زیاد پشت سر شما هم همین کار را خواهد کرد. فردی که حسود است و چشم دیدن موفقیت شما را ندارد و مدام می‌خواهد از شما جلو بزند و شما را زیر پاهای خود له کند، عامل آزارتان خواهد شد. فردی که مدام شما را به انجام کارهایی تشویق می‌کند که مانع پیشرفتتان می‌شود، باید با او نیز خداحافظی کنید. فرض کنید باید به کلاس زبان بروید و او از شما می‌خواهد که به‌جای کلاس زبان، برای تفریح به کافه بروید. چنین فردی نه‌تنها موجب پیشرفتتان نمی‌شود، بلکه همچون وزنه‌ای به پا اسیرتان می‌کند.

صداقت

دوست خوب، همیشه صادق حتی اگر حرفش آزاردهنده باشد. برای اینکه شما احساس بهتری داشته باشید، به شما دروغ نمی‌گوید؛ در عوض، حقیقت را می‌گوید و شما را نصیحت می‌کند.

اگر می‌خواهید دوست خوبی برای دیگران باشید و مردم به شما اعتماد کنند. باید در مورد احساسات، رفتار دوستانتان و اینکه در مورد دوستی‌تان چه حسی دارید، صادق باشید. در این صورت ارتباط شما با دوستانتان بیشتر می‌شود و آنها با شما درد دل خواهند کرد. اگر دوستتان آزرده‌خاطر شده است، نترسید که در این مورد با او صحبت کنید. همچنین اگر چیزی شما را ناراحت می‌کند، از صحبت در مورد آن خجالت نکشید. البته صداقت با رُک‌گویی (که می‌تواند باعث آزرده شدن دوستتان شود) تفاوت دارد. مثلاً اگر فکر می‌کنید که دوستتان مشکل خاصی دارد، وظیفه شما به‌عنوان یک دوست این است که در مورد آن مشکل و ناراحتی با وی صحبت کنید.

همچنین اگر می‌خواهید دوستی‌های پایدار و طولانی‌مدت داشته باشید، برای افرادی وقت بگذارید که در کنار آنها می‌توانید خودتان باشید. اگر به‌خاطر اینکه دوستتان افکار یا انتخاب‌های متفاوتی دارد، در کنار او رفتاری خالی از صمیمیت و خلوص داشته باشید، دوستی‌تان دوام نخواهد داشت یا به‌مرور دچار مشکل می‌شوید.

مثبت بین بودن

افرادی که مدام نیمۀ خالی لیوان را می‌بینند، انرژی و آرزوهایتان را خراب خواهند کرد. این دسته از دوستان، همیشه با بیان جملات ناامیدکننده باعث می‌شوند که روحیه‌تان را از دست بدهید. اما افراد مثبت بین، با کلام دلگرم‌کننده و رفتارشان، همراه شما در سختی‌ها و دشواری‌ها هستند.

درک کردن تفاوت‌ها

دوست خوب از شما انتظار ندارد که همیشه حرف‌هایش مورد تأیید شما باشد. در عوض وقتی شما عقیدۀ متفاوتی دارید و با وی موافق نیستید، به نظر شما احترام می‌گذارد. انجام این کار باعث می‌شود که روابط شما جذاب‌تر شود. دوستان خوب می‌توانند نظرات مختلف خود را دربارۀ موضوعات گوناگون با هم در میان بگذارند. لازمۀ انجام چنین کاری، وجود اطمینان و اعتماد است تا بتوانید خود واقعی‌تان را، به‌دوراز هرگونه ترس و دلهره‌ای، نمایان کنید.

شنوایی خوب و مؤثر

برای درک و حمایت کامل، لازم است که دوستتان به حرف شما با دقت گوش کند. شما نیز، به‌اندازه‌ای که در مورد خودتان حرف می‌زنید، باید به حرف دوستتان گوش بدهید. دوستانی که به حرف همدیگر گوش می‌دهند، برای یکدیگر اهمیت قائل هستند. اگر فقط منتظر تمام شدن صحبت‌های دوستتان باشید تا آنچه را که خودتان می‌خواهید بگویید، بیان کنید، بی‌شک دوست شما متوجه خواهد شد. سعی کنید تعادل را رعایت کنید. گرچه بعضی افراد خجالتی‌تر از دیگران هستند، اما اگر دوستتان احساس کند که وقتی با شماست، فرصتی برای صحبت‌کردن ندارد، دوستی‌تان پیشرفتی نخواهد داشت.

پذیرش اشتباهات و عذرخواهی

دوستان واقعی، به‌جای اینکه دلخوری‌شان را از یکدیگر پنهان کنند، مشکلشان را مستقیماً با همدیگر مطرح می‌کنند تا سوءتفاهم‌ها از بین برود. اگر اشتباه کردید، به‌جای انکارکردن، مسئولیت آن اشتباه را بپذیرید و تظاهر نکنید که اتفاقی نیفتاده است و تقصیر را گردن فرد دیگری نیندازید. زمانی که عذرخواهی می‌کنید، باید آن را باور داشته باشید و دوستانتان باید صداقت را در صدای شما بشنوند؛ بنابراین، کاری نکنید که فکر کنند شما به احساساتشان اهمیت نمی‌دهید.

بخشش و گذشت

دوستان خوب یکدیگر را درک می‌کنند و به همین دلیل می‌توانند نسبت به هم بخشنده و با گذشت باشند. اگر در روابطمان با دیگران، مدام درگیر دلخوری‌های گذشته باشیم، این روابط هیچ پیشرفتی نخواهد کرد. دوست خوب کسی است که بتواند گذشت کند، و اگر خطایی کردیم که باعث دلخوری شد، آن‌قدر باگذشت باشد که بتواند از اشتباهاتمان بگذرد.

مجتبی سادات رسول

کتاب های زیادی خوانده ایم، افراد بسیاری دیده ایم و با بزرگان بسیاری هم کلام شده ایم. راه درست را نشانتان خواهیم داد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا