انتخاب رشته نهم

همه چیز درباره هدایت تحصیلی نهم به دهم

4/5 - (4 امتیاز)

در این مقاله همه چیز درباره هدایت تحصیلی نهم به دهم را بررسی می کنیم. همه ما در زندگی با چند راهی هایی مواجه می شویم که می بایست بهترین راه را انتخاب کنیم. در بعضی از این چند راهی های تصمیم گیری، آینده ما نقش می بندد و باعث می شود در مسیر های متفاوتی قدم بگذاریم. انتخاب رشته برای متوسطه دوم نیز از همین تصمیمات است که آینده دانش آموزان را تحت تاثیر فراوانی قرار میدهد. این امر یکی از مهم ترین تصمیمات در طول زندگی یک دانش آموز است که ممکن است در آینده از آن پشیمان یا مفتخر و راضی شود.

در سایت پرسا می توانید درباره مدارس متوسطه دوم در کرج بیش تر بخوانید.

به دلیل اهمیت این موضوع و عدم وجود اطلاعات کافی در این باره در ذهن دانش آموزان، می توانید برای انتخاب رشته از راهنمایی های مشاوران تحصیلی آکو، نتایج آزمون های مشاوره ای، تست های شخصیت شناسی و مقاله های آموزشی تا حد اطمینان استفاده کرد. با ما همراه باشید تا با این مقاله شما را در این امر راهنمایی کنیم.

هدایت تحصیلی چیست؟

هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم از مهم ترین دغدغه های امروزی دانش آموزان متوسطه اول و علی خصوص والدین دانش آموزان می باشد. دوره های آموزشی در نظام جدید به سه دوره ی شش ساله ابتدایی، ۳ ساله متوسطه اول و ۳ ساله متوسطه دوم تقسیم شده است. و دانش آموزان از انجایی که بعد از پایان پایه نهم وارد دوره متوسطه دوم می شوند، باید برای تحصیل به صورت تخصصی تر یک رشته تحصیلی را انتخاب کنند.

در واقع هدایت تحصیلی پروسه ای است که با گرفتن آزمون، ارائه مشاوره و راهنمایی به دانش آموزان کمک می شود تا علایق، توانایی ها، استعداد ها، خصوصیات شخصیتی خود، آینده مشاغل، نیازمندی های جامعه در آینده و مسائل مرتبط با رشته های قابل انتخاب را شناسایی و با آگاهی تمام و کمال دست به انتخاب رشته بزنند.

  • آزمون های مشاوره ای  و  بررسی های روانشناسی
  • نمرات و سوابق تحصیلی دانش آموزان

 هدف از هدایت تحصیلی چیست؟

هدف از هدایت تحصیلی بوجود آوردن یک مسیر درست و منطقی است که دانش آموزان بتوانند طبق علایق، استعدادها و توانایی هایشان یک رشته ای را انتخاب کنند. شروع پایه دهم را می توانیم پایه ای برای مسیر حرفه ای تحصیلی دانش آموزان در نظر بگیریم.

رشته انتخاب شده با توجه به آزمون های متفاوت، نظرات دبیران و معلمین و همچنین ترجیحات اولیای دانش آموزان تعیین می گردد. بدیهی است که صداقت و عدم اجبار دانش آموز به تصمیم گیری می تواند بسیار در آینده یک شخص مفید باشد.می توان گفت هدایت تحصیلی دانش آموزان بر اساس:

  • نمرات و سوابق تحصیلی دانش آموزان.
  • آزمون های مشاوره ای و بررسی های روانشناسی.

صورت می گیرد. البته عوامل دیگری در این فرایند هم موثر هستند که در ادامه همه آن ها را بررسی می کنیم.

فاکتور های موثر درهدایت تحصیلی

عوامل تاثیر گذار زیادی درفرایند هدایت تحصیلی وجود دارند که رعایت حداقل های این عوامل در کنار هم نتیجه خوبی را  در فرآیند هدایت تحصیلی برای دانش آموزان به ارمغان می آورد. در ادامه میزان تاثیر فاکتورهای موثر در هدایت تحصیلی را مشاهده می کنید:

3

حداقل نمرات دوران متوسطه اول

رعایت شرط حداقل نمرات در هدایت تحصیلی و ورود به رشته مورد نظر از جمله فاکتور های بسیار مهم در فرآیند هدایت تحصیلی است. از این رو ابتدا این فاکتور مهم را برسی خواهیم کرد.

44
44444
55555

تاثیر نظر دبیران در هدایت تحصیلی

برای راهنمایی بیشتر و نظری خارج از نظر خود دانش آموز درباره رشته های متناسب با یک دانش آموز، از نظر دبیران استفاده می شود . می توان گفت تقریبا دبیران در طی سال تحصیلی شناخت نسبتا خوبی از اخلاق، خصوصیات شخصیتی ، نوع طرز فکر، وجود یا عدم وجود روحیه تیمی و … از دانش اموزان خود به دست آورده و ارئه این نظرات برای هدایت تحصیلی کمک بزرگی به این فرایند می کند. دبیران می بایست برای درج نظرات خود درباره دانش آموزان وارد سامانه همگام شده و نظرات خود را ثبت کنند. نظرسنجی از دبیران ۱۰ نمره دارد.

تاثیر نظر دانش آموز در هدایت تحصیلی

 در مجموعه فاکتورهای گفته شده نظر خود دانش آمور، ۱۰ درصد اهمیت دارد. دلیل این درصد نسبتا کم این است که دانش آموز در دوره هدایت تحصیلی در سنین نوجوانی قرار دارد و ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند افکار نوجوانی، احساسات، رویا پردازی ، تصمیمات دوستانه و … قرار بگیرد و از گرفتن تصمیم درست باز بماند. از این رو با کمک عوامل مختلف و نظر افراد شایسته قابل اطمینان مثل دبیران و خانواده و همچنین آزمون هایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، دانش آموز را از درگیری های ذهنی برای انتخاب رشته و هدایت تحصیلی تا حدودی نجات داده و مسیر ورود به متوسطه دوم را هموار می کند.اما در هر صورت نباید با تست های اشتباه و راهنمایی های غیر استاندارد دانش آموز را مجبور به انتخاب رشته ای کرد که علاقه ای به آن ندارد.

تاثیر نظر والدین در هدایت تحصیلی

والدین نقش مهمی در مسیر هدایت تحصیلی دانش آموز دارند. میتوان گفت هیچکس به انداره والدین احساسات, علایق و نیازمندی های شخصیتی فرزند خود را نمی شناسد. از این رو نظر والدین که از طریق فرم نظر سنجی ای جمع آوری می شود یکی از فاکتور های مهم هدایت تحصیلی است. نظرسنجی از والدین 5 نمره دارد.

در این میان بعضی از والدین علایق خود دانش آموز را نادیده گرفته و صرفا روی جایگاه رشته، نظر اطرافیان، جنبه مادی مشاغل زیر مجموعه آن رشته یا آرزو های خود تمرکز کرده و دانش آموز را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در تنگنای اجبار قرار می دهند. این کار نه تنها باعث از بین رفتن علاقه فرد به ادامه تحصیل و افت تحصیلی می شود بلکه در آینده فرد تاثیرات منفی ای می گذارد و به شدت توصیه می شود مبنای هدایت تحصیلی را بیشتر نظر خود دانش آموز،  نتایج آزمون ها و نظر مشاور شایسته و با تجربه قرار داد.

تاثیر نظر مشاور در هدایت تحصیلی

شاید مهم ترین قسمت این مقاله همینجا باشد. نظر مشاور یکی از مهم ترین فاکتور های لازم برای هدایت تحصیلی است. مشاوران با نظراتی کاملا منطقی و برپایه علم و آزمون های مشاوره ای و همچنین شرایط خانوداگی وعلاقه دانش آموز به دانش آموز در فرآیند هدایت تحصیلی کمک می کند. در ادامه انواع ازمون های روان شناسی و تیپ شخصیتی و نحوه تحلیل آن ها را با هم برسی می کنیم. نظر مشاور ۱۰ نمره دارد.

نمرات و سوابق تحصیلی دانش آموزان

برای ورود به هر یک از رشته های تحصیلی در متوسطه دوم حداقل نمرات دروس تخصصی، پایان دوره تحصیلی یا خرداد و یا شهریور ماه بسیار مهم و حائز اهمیت می‌باشد. به طور کلی در صورت عدم کسب حداقل میانگین دروس تخصصی در پایه هفتم و هشتم و نهم و هشتم با ضریب ۱ بر نهم با ضریب ۳ محاسبه می‌شوند عوامل و ملاک‌های هدایت تحصیلی آن دانش آموز در برگه هدایت تحصیلی اثر داده نخواهد شد. و دانش‌آموزان می‌توانند رشته مورد نظر خود را انتخاب نمایند.

۳/(نمره هشتم + نمره هفتم+(۳* نمره پایه نهم)) =نحوه محاسبه نمره

بررسی آزمون های هدایت تحصیلی

شاید یک دانش آموز نتواند در مرحله اول به درسی برای انتخاب رشته تصمیم بگیرد. بسیاری از دانش آموزان در این سن هنوز نتوانسته اند علایق و استعداد های خود را شفاف سازی کنند و از این رو در این راه دچار سردرگمی می شوند. سازمان آموزش و پرورش برای حل این موضوع شرکت در یک سری آزمون های مشاوره ای، رغبت سنجی و شخصیتی را اجباری کرده تا همه دانش آموزان تا حد ممکن از خواسته ها و رشته مناسب خود سر در بیاورند. اما باز این آزمون ها به تنهایی نمیتوانند شناخت دانش آموز را به حد استاندارد برساند .

از این رو گروه مشاوره ما به عنوان بهترین تیم هدایت تحصیلی در استان البرز و شهر کرج چند آزمون استاندارد برای شناخت کامل و واضح سازی راه تصمیم گیری ، ارائه می دهد. در کنار هم در این مقاله، تمام این آزمون ها و نحوه تحلیل آن ها را بررسی می کنیم.

انواع آزمون های لازم و تکمیلی برای هدایت تحصیلی:

  • آزمون های مشاوره ای و رغبت سنجی سایت همگام آموزش و پرورش
  • آزمون شخصیت شناسی NEO
  • آزمون أیزنک برون گرایی و درون گرایی
  • تست شخصیت شناسی مایرز-بریگز
  • آزمون رغبت سنجی هالند
  • آزمون چند محوری بالینی میلون ۳ (MCMI-III)
  • آزمون بدبینی و خوشبینی

سامانه همگام، سامانه ی هدایت تحصیلی جدید در نظام آموزش و پرورش می باشد: hamgam.medu.ir 

همانطور که در جدول زیر مشخص است تمامی آزمون های متوسطه اول از آزمون توانایی ها و رغبت سنجی شخصیتی، ارش ها و توانایی ها آورده شده است. این آزمون ها ۳۰ نمره دارند و دانش آموان باید توجه ویژه ای به این آزمون داشته باشند.

ردیفنام آزمونسال اجرازمان اجرا
2آزمون توانایی هاهفتمدی ماه
3رغبت به عنوان شخصیتهشتمدی ماه
4آزمون ارزش ها
توانایی ها
نهم
نهم
دی ماه
دی ماه
5آزمون نئونهمدی ماه
6آزمون رغبت به عنوان رغبتنهماسفند

اگر اطلاعاتی درباره ی تست نئو ندارید می توانید به مقاله آزمون نئو مراجعه کنید.

همچنین دانش آموزان نیز با وارد شدن در سایت همگام باید اولویت بندی رشته های خود را وارد نمایند، این اولویت ها در میان رشته های و شاخ های موجود در متوسطه دوم می باشد. که این بخش نیز ۱۰ نمره برای دانش آموزان دارد. رشته های مجاز برای اولویت بندی بدین صورت هستند:

کار و دانشفنی حرفه ایادبیات و علوم انسانیعلوم و معارف اسلامیعلوم تجربیریاضی فیزیک

آزمون رغبت و توانایی هدایت تحصیلی

در آزمون رغبت و توانایی مجموعه ای از سوالات مورد علاقه دانش آموز نسبت به رشته های مختلف سنجیده می شود. در این آزمون ها توانایی دانش آموزان نیز در زمینه های مختلف سنجیده می شود تا دانش آموز با راهنمایی های کامل به سمت رشته مناسب و رشته ای که به آن علاقمند است هدایت شود. نمرات کسب شده در این آزمون ها یکی از فاکتور های سنجش برای برسی تناسب رشته با علاقه و تیپ شخصیتی دانش آموز است. در مقاله آزمون رغبت و توانایی درباره این آزمون بیش تر توضیح داده ایم.

آزمون هدایت تحصیلی سایت همگام شامل چه نوع سوالاتی است؟

  • میزان علاقه شما به طراحی یک وب سایت چگونه است؟
  • میزان علاقه شما به سیستم های کامپیوتری چه میزان است؟
  • میزان علاقه شما به حل مسائل و معماهای ریاضی چگونه است؟
  • میزان علاقه شما به شروع یک کسب و کار آزاد چگونه است؟
  • آیا علاقه ای به ترغیب دیگران به پیروی از افکار شما دارید؟
  • آیا علاقه ای به تعمیر لوازم خانگی دارید؟
  • آیا علاقه ای به کار کردن به عنوان یک کارمند اداری دارید؟
  • آیا علاقه ای به برنامه ریزی مالی برای یک سازمان را دارید؟
  • آیا علاقه ای به نوشتن یک متن انتقادی در رابطه با یک داستان دارید؟

تحلیل آزمون ها و استفاده از آن در هدایت تحصیلی:

شرکت در این آزمون ها به تنهایی کافی نیست. در واقع اگر شما فقط در آزمون شرکت کنید و نتایج آن ها توسط افراد با تجربه تحلیل نشوند کار مفیدی انجام نداده اید . همه این آزمون ها در کنار هم نتیجه ای در باره شخصیت شما به مشاور تحصیلی می دهد که در برای برسی دقیق شخصیت شما کمک شایانی میکند. نتایج تحلیل این ازمون ها تحت عنوان نظر مشاور در کنار فاکتور های دیگر برسی می شود و برسی جزء به جزء تمامی این عوامل راه های تصمیم گیری را هموار و از ایجاد پشیمانی در آینده جلوگیری می کند.

مشاوره تحصیلی آکو

با توضیحات گفته شده اهمیت هدایت تحصیلی به طور کامل برای شما شفاف سازی شد. اگر دانش آموز پایه نهم هستید یا فرزندی دارید که در پایه نهم متوسطه اول تحصیل می کند، حالا زمان تصمیم گیری است … . دوراه در پیش دارید : ۱.تصمیم گیری کورکورانه ۲. تصمیم گیری یا کمک مشاور تحصیلی و آزمون های مشاوره ای. به طور حتم هیچ انسان عاقلی راه اول را که چیزی جر پشیمانی به ارمغان نمی آورد، را انتخاب نخواهد کرد.

توصیه ما به شما راهنمایی گرفتن از مشاوران ما با آزمون های استاندارد و اصولی است. شما می توانید از این طریق شماره تلفن ۰۲۶۹۱۶۹۰۵۱۷ با ما تماس بگیرید تا مشاوران ما با تمام وجود و انرژی ، شما را در این امر مهم راهنمایی کنند . همچنین به اینستاگرام آکو سر بزنید و اخبار جدید تحصیلی را دنبال کنید.

مجتبی سادات رسول

کتاب های زیادی خوانده ایم، افراد بسیاری دیده ایم و با بزرگان بسیاری هم کلام شده ایم. راه درست را نشانتان خواهیم داد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا