معرفی رشته طراحی دوخت
در این مقاله به معرفی رشته طراحی دوخت خواهیم پرداخت. امروزه با گسترش صنعت مد و استفاده روز افزون بازار از انواع مختلف لباس و پوشاک همگان را به فکر فرو میبرد که در صنعت پوشاک چه میگذرد و با انجام کدامین فعالیت به فکر پیشرفت این صنعت باشیم. افزایش عرضه و تقاضای پوشاک در بازار باعث شده که نسبت به این صنعت توجه ویژه ایی شود و با طراحی درست و مناسب پوشاکی مناسب و درخور برای افراد جامعه تولید کرده و به بازار عرضه شود.
با روی کار آمدن رشته طراحی دوخت اهمیت مد و پوشاک به اوج خود رسید.
فهرست مطالب
چنانچه می خواهید از سایر رشته های فنی حرفه ای مطلع شوید به سایت آموزشگاه پرسا مراجعه کنید.
معرفی رشته طراحی دوخت
رشته طراحی دوخت فنی حرفه ای به بررسی طراحی لباس و پوشاک و همچنین طراحی مدلها و طرح های مختلف جهت دوخت انواع لباس ها و پوشاک های مناسب برای فصول مختلف و مجالس و جوامع مختلف می پردازد. لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که رشته طراحی دوخت با رشته طراحی لباس هرچند که شباهت هایی دارد اما متفاوت است.
مهارتهای رشته طراحی دوخت
دانش آموختگان این رشته به مهارت استفاده از ابزار و ماشین آلات طراحی و دوخت پارچه می پردازند و همچنین مهارت های لازم جهت تعیین تمامی استاندارد های مختلف برای لباس و پوشاک را می آموزند.
دانش آموختگان در رشته طراحی دوخت علاوه بر مهارت های گفته شده نسبت به موارد زیر نیز مهارت های لازم را کسب می کنند:
- آگاهی و شناخت کامل از نوع پارچه و کیفیت آن
- آگاهی از تمامی دوختهای لباس ها
- آگاهی از ارزش یک کالا
- کسب مهارت و تجربه در کار با ماشینهای صنعتی طراحی دوخت
- کسب مهارت های لازم جهت دوخت انواع پارچه
- کسب مهارت لازم جهت کشیدن الگو های ساده و پیشرفته برای دوخت انواع لباس ها
دانش آموختگان رشته طراحی دوخت فنی حرفه ای بعد از فارغ التحصیلی می توانند این هنر آکادمیک خود را برای دیگران به اشتراک بگذارند و با تدریس این رشته کمک به گسترش علم خود و دیگران در رشته طراحی دوخت بنمایند.
ادامه تحصیل در رشته طراحی دوخت
علاقمندان برای تحصیل در رشته طراحی دوخت هنرستان باید بدانند که این رشته از مقطع کاردانی تا دکتری در دانشگاه های ایران درحال تدریس می باشد بنابراین افراد می توانند با ورود به هنرستان ها و یا دانشگاه های علمی کاربردی یا دانشگاهای دیگر در مقطع کاردانی در این رشته شروع به تحصیل نمایند.
لازم به ذکر است که این رشته در مقاطع مختلف گرایشات متفاوتی دارد و علاقمندان میتوانند گرایش مورد نیاز خود را در هر یک از مقاطع تحصیلی انتخاب نمایند. در ادامه به بررسی این گرایشات می پردازیم.
رشته طراحی دوخت در مقطع کاردانی:
- طراحی دوخت
- طراحی پوشاک را انتخاب نمایند.
افراد در مقطع کارشناسی می توانند گرایشات :
- تکنولوژی طراحی و دوخت
- طراحی لباس را انتخاب نمایند.
افراد در مقطع کارشناسی ارشد می توانند گرایشات :
- طراحی پارچه و لباس
- هنرهای سنتی را انتخاب نمایند.
افراد در مقطع دکتری می توانند گرایشات :
- طراحی لباس
- مد و نساجی
- مدیریت پوشاک
- مد و پوشاک را انتخاب نمایند.
ادامه تحصیل در رشته طراحی دوخت در دانشگاه
در این قسمت تعدادی از داشگاه هایی که برای رشته طراحی دوخت دانشجویان را می پذیرند بررسی می کنیم. برای ورود به رشته طراحی دوخت ابتدا باید کنکور فنی حرفه ایی داد و بعد از قبولی در کنکور وارد دانشگاه شد. البته ممکن است (با توجه به دفترچه انتخاب رشته) بعضی دانشگاه ها در این رشته بدون کنکور نیز اقدام به جذب علاقمندان نمایند.
تعدادی از این دانشگاه ها بدین صورت می باشند:
- دانشگاه الزهرا
- موسسه غیرانتفاعی مارلیک
- دانشگاه های فنی و حرفه ای در هر استان
- موسسه غیر انتفاعی آپادانا
- دانشگاه شریعتی
- دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر
- موسسه غیر انتفاعی امام جواد
- دانشگاه هنر
امکان تحصیل در این رشته هم برای خوهران و هم برای برادران وجود دارد.اما باید توجه داشت بعضی از دانشگاها امکان ارائه این رشته با جنسیت مرد را ندارند.
معایب و مزایا رشته طراحی دوخت
وقتی فردی وارد این رشته می شود باید اولین نکته ایی که بخاطر آورد این باشد که فرد خواه و ناخواه بر برخورد با دیگران قرار میگیرد پس مهمترین و اصلی ترین اتفاق نحوه برخورد با افرادی است که به سراغ خیاطان می آیند.
شما باید انقدر در برخورد با افراد خوش برخورد باشید که آنها برای اینکه شما کارهایشان را انجام دهید پیش قدم شوند نکته بعدی که خیلی اهمیت دارد این است که شما نباید در سلیقه افراد دخالت کنید شما فقط می توانید نظر خود را بیان کنید ولی به هیچ عنوان نباید نظر شخصی خود را در دوخت لباس افراد دخالت دهید.
مورد بعدی در مورد درآمدی است که شما می توانید داشته باشید. اگر کاملا منطقی با این موضوع برخورد کنیم می توانیم به این نتیجه برسیم که نسبت به کار و وقتی که برای انجام دادن یک کار اختصاص میدهید هزینه مطلوبی را کسب نخواهید کرد. در مورد کارهای تولیدی اگر وارد آن شوید بعد از مدتی با مشکلات و هزینه هایی که در برابر شما قرار خواهند گرفت روبه رو میشوید.
زیرا در کارهای تولیدی شما اولا باید مراقب دستگاه های چند صد میلیونی باید باشید و دوما باید مراقب این باشید که کارهایی که انجام میدهید به قدری از کیفیت خوبی برخوردار باشد که کسی نتواند روی دست شما بلند شود در غیر این صورت ورشکست خواهید شد. در کارهای تولیدی برای موفقیت کیفیت و جلب رضایت مشتری حرف اول و آخر را میزند.
کسب و کار و درآمد در رشته طراحی دوخت
این رشته هم مانند تمامی رشته ها نیازمند زمان و استمرار در کاریابی است و فارغ التحصیلان در هر مقطع تحصیلی می توانند در این رشته به دنبال کار متناسب با تحصیلات خود باشند. اما چه کار هایی مناسب افراد فارغ التحصیل در این رشته می باشد؟
- افراد فارغ التحصیل می توانند در کارخانه های و تولیدات نساجی مشغول به کار شوند.
- کار در مرکزهای تولیدی انواع پوشاک و لباس ها.
- کار در مزون های دوخت انواع لباس ها.
- کار در مراکز و تولیدی های طراحی لباس.
- تدریس در آموزشگاه های فنی حرفه ایی آزاد.
- کار در کارخانه های طراحی پارچه.
- کار در ارگان های دولتی مانند کار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
- امکان فعالیت در زمینه های گرافیکی برای آنها وجود دارد.
- امکان فعالیت در صنعت مد
فارغ التحصیلان اگر از امکانات رفاهی خوبی برخوردار باشند و سرمایه خوب و مطلوبی داشته باشند می توانند با استخدام نیروهای کار برای خود کاری را راه بیاندازند،مانند:
- مزون داری
- تاسیس تولیدی لباس
- تاسیس کارخانه طراحی لباس
و…. .
همچنین میزان درآمد در این رشته به کاری که فرد انجام میدهد بستگی دارد و نمیشود به طور کاملا مشخص یک حقوق ثابت را برای آنها تعریف کرد. اما به نسبت از درآمد خوبی می توانند برخوردار باشند. باید توجه داشت که کاری که انجام میدهند بسیار سخت و زمانبر است.
سخن آخر مشاوره تحصیلی آکو
رشته طراحی دوخت یکی از رشته های جذابی است که تنها افرادی که واقعا به یادگیری آن علاقه دارند می توانند در این رشته تحصیل کرده و از مشکلات آن یادگیری حاصل نمایند. اگر برای انتخاب رشته در زمینه طراحی دوخت و یا سایر رشته های دیگر به مشاوره نیاز دارید با مشاوران تحصیلی آکو می توانید در ارتباط بمانید.
همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رشته های هنرستانی می توانید در اینستاگرام آکو نیز عضو شوید.