معرفی رشته نقشه کشی معماری
در این مقاله با رشته نقشه کشی معماری هنرستان ها قرار است آشنا شوید. این رشته شما را با مواد و مصالح, ماکت سازی, مبانی هنرهای تجسمی, بناهای تاریخی و مفاهیم و کارکردهای عملی آن ها آشنا می کند. ما نیز در این مقاله رشته نقشه کشی معماری در هنرستان های فنی را بررسی می کنیم. اگر مایلید با سایر رشته های فنی حرفهای آشنا شوید به سایت آموزشگاه پرسا سر بزنید.
فهرست مطالب
تاریخچه معماری
تاریخچه معماری به سال های خیلی قبل برمی گردد. زمانی که انسان مجبور بود برای خود سرپناهی ساخته و امنیت ایجاد کند. به مرور توانایی های انسان ها در ساخت بناها بیش تر شد و سبک های جدیدی شروع به شکل گرفتن گرفت. بناهای باشکوهی که در جای جای جهان به دست انسان ها ساخته شده هنوز هم مورد توجه معماران و افراد علاقه مند به تاریخ قرار می گیرد. معماری ایرانی هم یکی از سبک های مهم معماری می باشد که در ادامه به معرفی آن پرداخته ایم.
رشته نقشه کشی معماری چیست؟
رشته نقشه کشی معماری برای کسانی است که به طراحی دکوراسیون داخلی, طراحی نمای ساختمان ها, ارتباط بین فضاها و کلا به مسائل تاریخی و هنری علاقه مند هستند. معماران و کسانی که در این بخش کار می کنند با اهدافی مثل کاربردی بودن, ادامه سبک های تاریخی گذشته و یا ایجاد یک سبک و تنوع در این زمینه مشغول به کار می شوند.
البته این کار را همراه با در نظر گرفتن شرایط مختلف مثل نور, فضا, عوامل محیطی گوناگون و … انجام می دهند و سبک های تاریخی یا مدرن را هم در طراحی های خود در نظر می گیرند. برخی این رشته را بخاطر شباهت هایی که با رشته شهرسسازی دارد اشتباه می گیرند. اما تفاوت رشته شهرسازی با معماری این دو را از هم جدا میکند.
در رشته نقشه کشی معماری چه چیزی یاد میگیرید؟
رشته نقشه کشی هنرستان یکی از مهارت هایی را که در دانش آموزان تقویت می کند, قدرت ترسیم نقشه های معماری است. از آن جایی که رشته نقشه کشی با مهارت دست خیلی در ارتباط است باید حتما به طراحی و ترسیم نقشه علاقه مند باشید.
مهارت های دیگری که در این رشته یاد می گیرید شناخت اجزا مختلف ساختمان و کارکرد آن ها, نقشه برداری, حجم و وزن, متر و برآورد ساختمان و ساخت ماکت می باشد. در ادامه می توانید درس های تخصصی این رشته در هنرستان ها را مشاهده کنید.
سال دهم | سال یازدهم | سال دوازدهم |
ترسیم فنی ونقشه کشی | تاسیسات ساختمانی | مبانی طراحی معماری |
شناخت مواد و مصالح | عناصر و جزئیات | حجم و ماکت |
طراحی 1 | نقشه برداری | |
مبانی هنرهای تجسمی | متره و برآورد | |
مبانی و کاربرد رایانه |
شرایط ورود به رشته نقشه کشی معماری
برای آن که در هنرستان رشته نقشه کشی معماری را بتوانید انتخاب کنید, باید شرایطی را داشته باشید. برای مثال حداقل معدل 16 را داشته باشیدو در آزمون شرکت کرده و قبول شوید. بعد از اتمام دوره تحصیلی سه ساله هنرستان می توانید در کنکور هنر شرکت کرده و این رشته را در دانشگاه ادامه دهید. در حال حاضر این رشته در مقاطع کارشناسی, کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود. همچنین لازم به ذکر است که رشته نقشه کشی معماری بدون کنکور نیز دانشجو می پذیرد.
توانایی های لازم برای ورود به این رشته
برای تحصیل در هر رشتهای علاوه بر علاقه و استعدادی که بهتر است داشته باشید, توانایی های دیگری هم وجود دارند که با کسب این توانایی ها و توجه به آن ها می توانیم انتخاب بهتری داشته باشیم. برای ورود به رشته نقشه کشی هنرستان هم تعدادی از این شرایط و توانایی ها را بررسی خواهیم کرد.
- قدرت بینایی قوی داشتن کمک می کند تا در کارهای عملی اذیت نشوید. چون ظراحی و ترسیم نقشه در معماری به جزئیات و خط های بسیار ظریف و کوچک می پردازد و هرچه قدرت بینایی قوی تری داشته باشید کار کردن برای شما راحت تر است.
- استعداد داشته باشید و به مطالعه درباره رشته خود بپردازید.
- تا حد متوسط و خوبی بتوانید طراحی کنید
- در ریاضی و هندسه قوی باشید
- با رنگ ها آشنایی داشته باشید
هزینه رشته نقشه کشی معماری چقدر است؟
احتمالا می دانید که برای تحصیل در رشته معماری لازم است حتما وسایل و ابزارهای مورد نیاز آن را تهیه کنید. هزینه این ابزار کم نیست اما قابل خریداری هم هست و اگر در این رشته بخواهید به تحصیل ادامه دهید این ابزار حتما به دردتان خواهد خورد و برای مدت طولانی می توانید از آن ها استفاده کنید. تعدادی از این وسایل کالک, کاغذ مقوا, خط کش, گونیا, الگو, شابلون, زاویه سنج, کاغذ طراحی و … می باشند.
بازار کار رشته نقشه کشی معماری
بعد از دریافت دیپلم دانش آموزان می توانند برای کسب تجربه سرپرست کارگاه شوند. اما اگر مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد داشته باشند می توانند موقعیت های شغلی مناسب تری مثل ناظر ساختمان, طراح معمار, استاد در هنرستان ها یا مراکز آموزشی, هیئت علمی دانشگاه و … به کار مشغول شوند.
بخش هایی مثل شرکت های ساختمانی, نقشه کشی نقشه های سازه ای, کنترل کیفیت ساختمان, نظارت بر ساختمان, نقشه کش کامپیوتری, شرکت های پیمانکاری خصوصی, کارگاه ها, طراح مترو و … نیز برای کار کردن هستند.
معماری ایرانی
طبق تحقیقات و باستان شناسی هایی که انجام شده سابقه معماری ایرانی مربوط به هزاره هفتم قبل از میلاد است. و با گذشت زمان در مواجه با شرایط اجتماعی, مذهبی و … همواره در حال تغییر و تحول بوده است. معمماری ایرانی همواره مورد توجه زیادی قرار گرفته و جایگاه ویژه ای در مقایسه با معماری سایر کشورهای جهان دارد.
ویژگی هایی مانند ایوان های گسترده, ستون های بلند, محاسبات دقیق و فرم های مناسب, در نظر گرفتن و رعایت مسائل فنی و علمی و فرم درست پوشش از ویژگی های معماری ایرانی می باشد.
مشاوره تحصیلی آکو برای انتخاب رشته نقشه کشی معماری
برای تحصیل در این رشته جذاب و مهم لازم است که از کارکردن به صورت طولانی مدت و طراحی و ترسیم خسته نشده و برعکس لذت ببرند. این رشته به افراد خلاق با پشتکار بالا نیاز دارد که برای عملکرد بهتر مطالعه شخصی را حتما داشته باشند و برای بررسی نماها وساختمان های مهم و تاریخی بتوانند به مکان های دور و تاریخی سفر کنند. این رشته برای افرادی که به کارهای گروهی و انجام پروژه علاقه مند هستند بسیار مناسب است.
اگر برای انتخاب رشته و شرایط تحصیلی به مشاوره نیاز داشتید با مشاوران تحصیلی آکو در ارتباط باشید. در اینستاگرام آکو هم عضو شوید تا اخبار تحصیلی را دنبال کنید.
من امسال تعیین رشته دارم بعد میخوام بدونم که این رشته آینده ی خوبی برای خانوما هست و آیا میتونیم توش موفق باشم واز درآمد بالایی بهره مند باشم
عاممم من صراحیم خوب نیس بازم میتونم تویی این رشته موفق بشم.؟؟؟
سلام …. کسایی که رشته معماری میخونن هزینه خرج رشته خیلی زیاده
میشه از رشته ریاضی فیزیک وارد این رشته دانشگاهی شد؟؟؟