"دو هفته خدمات برنامه ریزی و مشاوره تحصیلی رایگان برای تمام پایه ها از هفتم تا کنکور" تنها کافی ست عدد  2 را به 09025646234 ارسال کنید.

اطلاعات بیشتر
معرفی رشتهرشته های فنی حرفه ای

با رشته سینما در هنرستان آشنا شوید

5/5 - (1 امتیاز)

اگر به رشته سینما و بازیگری عللاقه مندید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در این مقاله از ویژگی های رشته سینما و بازار کار آن صحبت می کنیم. با بررسی رشته سینما در هنرستان های فنی حرفه ای سعی داریم تا شما را با یکی از جذاب ترین رشته های هنر بیش تر آشنا کنیم. درصورتیکه به سایر رشته های هنر علاقه مند هستید یا می خواهید با رشته های هنر و زیرشاخه های آن آشنا شوید به سایت آموزشگاه پرسا مراجعه کنید.

برای مطالعه تحلیل کنکور هنر 1401 کلیک کنید.

تاریخچه سینما

سال ها قبل از تولد سینما در جهان, هنرهایی مثل نمایش, رقص, تکنیک نورپردازی, بازیگری, کارگردانی و غیره در اشکال مختلف وجود داشته اند. اما در سال 1878 ادوارد مایبریج تحت حمایت مالی سیاستمدار و موسس دانشگاه استنفورد, از اسبی به نام سالی گاردنر عکاسی کرد. تکنیک عکاسی او به این صورت بود که پشت سر هم توسط 24 دوربین عکاسی کرد.

می توان گفت این اولین قدم در راه سینما بوده و تا 30 سال اولی که سینما در دنیا وجود داشت, فیلم ها به صورت صامت بودند. البته از طریق صدای گوینده یا جلوه های صوتی صدا روی فیلم می گذاشتند اما خود فیلم و ضبط آن صدایی نداشت.

Muybridge race horse animated
تصاویر متحرک از اسب سالی گاردنر

رشته سینما در هنرستان

رشته سینما یکی دیگر از رشته های هنر است و با سایر رشته های مربوط به هنر در ارتباط قرار می گیرد. احتمالا شنیده باشید که می گویند سینما هنر هفتم است. اهمیتی که رشته سینما در یک جامعه دارد بسیار زیاد بوده و با فرهنگ جامعه در هم آمیخته است. سینما و فیلم هایی که ساخته می شوند علاوه بر جنبه تفریحی که در ابتدا داشتند, با گذشت زمان جنبه های پیچیده تر و عمیق تری را نیز به خود گرفته‌اند.

رشته سینما یکی از زیر شاخه های رشته خدمات می باشد و در هنرستان ها یا مراکز فنی حرفه ای تدریس می شود. و این را هم در نظر بگیرید که شرایط قبولی و ثبت نام هریک از این مراکز با هم می تواند متفاوت باشد. طول مدت تحصیل در رشته سینما در هنرستان 3 سال تحصیلی است.

برای ورود به رشته سینما چه ویژگی‌هایی داشته باشیم؟

علاوه بر علاقه ای که باید حتما به این رشته داشته باشید, داشتن توانایی و استعداد لازم هم در این رشته مهم است. البته استعداد داشتن به تنهایی کافی نیست. باید بر روی توانایی های خود کار کرده و خودتان را تقویت کنید. سایر ویژگی هایی که باید داشته باشید به این صورت است:

  • ارتباط اجتماعی قوی
  • فن بیان قوی
  • مطالعه شخصی
  • پشتکار بالا
  • خلاقیت بالا
  • علاقه به ادبیات فارسی
  • آشنایی با عکاسی

دروس تخصصی رشته سینما در هنرستان

همانطور که اشاره کردیم دوره تحصیلی رشته سینما در هنرستان 3 سال است. در این قسمت درس های تخصصی این رشته را بررسی کرده ایم.

سال دهمسال یازدهمسال دوازدهم
طراحی1فن سینما1فن سینما
تاریخ سینماکارگاه نوآوری و نوع آفرینیتحلیل فیلم
عکاسی 1تاریخ هنر جهانمبانی زیبا شناسی و درک تصویر
مبانی هنرهای تجسمیآشنایی با موسیقیاخلاق حرفه‌ای
کارگاه نگارشتاریخ هنر ایران

رشته سینما بدون کنکور

رشته سینما یکی از رشته های شناور محسوب می شود و دانش آموزانی که سینما را در هنرستان خوانده اند می توانند در کنکور هنر شرکت کنند. همانطور که می دانید بیش تر رشته های مربوط به کنکور هنر آزمون های عملی هم دارند اما رشته سینما بدون آزمون عملی است. ولی برای موفقیت در آزمون بهتر است که مطالعه شخصی و فراتر از سطح کتاب های درسی داشته باشید.

1

برای انتخاب رشته و شرکت در کنکور هنر شرایطی نیز وجود دارد. برای مثال درس ریاضی1 را باید پاس کرده باشید, مجموع نمرات مرتبط با رشته در مقطع اول متوسطه نباید از 120 کم تر باشد و به صورت کلی سوابق تحصیلی و معدل برای قبولی موثر است.

گرایشات رشته سینما در دانشگاه

افرادی که به ادامه تحصیل در رشته سینما در دانشگاه علاقه مند هستند می توانند تا مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تحصیل کنند. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی 4 سال طول می کشد. گرایشات این رشته اما به 4 بخش : تصویربرداری, فیلم نامه نویسی, کارگردانی و تدوین تقسیم می شود.

خوب است بدانید که برخی از دروس گرایش رشته سینما با هم یکی می باشد. تعدادی از این دروس مبانی هنرهای نمایشی, شناخت رنگ, گزارش نویسی, اصول فیلم برداری, تاریخ فلسفه, روانشناسی و … است.

بازار کار رشته سینما و آینده شغلی

سینما یک رسانه اجتماعی ای است که مخاطبان آن روز به روز در حال افزایش است. و همزمان با افزایش طرفداران این رسانه تاثیرگذار اطلاعات و آگاهی عموم مردم هم در زمینه سینما در حال افزایش است. بنابراین در عین آن که همیشه بازار کار در این رشته وجود دارد اما برای آن که بتوانید پیشرفت کنید بهتر است همواره سطح دانشتان را گسترش دهید.

در این قسمت تعدادی از مشاغل مربوط به هریک از گرایشات رشته سینما را بررسی می کنیم :

  • بخش تبلیغات
  • حضور در پروژه های سینمایی
  • همکاری با صدا سیما
  • برنامه ریزی و مدیریت فعالیت های آموزشی
  • مراکز فرهنگی و هنری

سینما به عنوان یک رسانه وسیع که با جامعه, فرهنگ و سنت های آن در هم آمیخته بر روی نوع تفکر انسان ها درمورد وقایع اطرافشان تاثیر زیادی می گذارد. این تاثیرات به وضوح در اجتماع قابل مشاهده است. نوع حرف زدن و جملاتی که استفاده می شود, نوع لباس ها و مد, اصطلاحات, و ایده هایی که در قالب فیلم برای بینننده به نمایش در میاید همه این ها از تاثیراتی است که در ظاهر بیش تر به چشم می خورد.

تاثیر سینما بر جامعه

سخن پایانی مشاوره تحصیلی آکو برای رشته سینما

رشته سینما و گرایشات آن می توانند بسیار جذاب و کارآمد باشند و برای کار کردن در این زمینه بهترین کار تحصیلات آکادمیک با سطح بالا خواهد بود. همچنین هر جامعه ای به نیروی انسانی که سطح آگاهی‌اش در رابطه با اجتماع و وقایع آن زیاد است نیاز دارد. چنین افرادی با شور و اشتیاقی که به هنر سینما دارند و این کار را بطور خالصانه و در هدف خدمت به جامعه انجام می دهند قطعا تاثیر ماندگاری را برجای خواهند گذاشت.

دانش آموزانی که به این رشته علاقه دارند بهتر است در زمان انتخاب رشته در هنرستان, رشته سینما فنی حرفه ای را انتخاب کنند. در صورتیکه به مشاوره تحصیلی نیاز داشتیدد با مشاوران تلفنی آکو در ارتباط بمانید. در اینستاگرام آکو هم جوین شوید تا ویدیوهای جذاب و آموزشی را مشاهده کنید.

رومینا

رومینا ابوالحسنی هستم عضو تیم تولید محتوای سایت آکو، امیدوار هستم که همیشه بتونم جواب سوالاتتون رو به بهترین شیوه ممکن بدم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا