پایه های نهم (تیزهوشان)، دهم، یازدهم و دوازدهم جهت دریافت خدمات مشاوره تحصیلی ( نه صرفا برنامه) 2 هفته ای رایگان مشخصات خود را به شماره ی 09025646234 پیامک کنید.

معرفی رشتهرشته های دانشگاهی انسانی

معرفی رشته علوم تربیتی

گرایش ها و بازار کار رشته علوم تربیتی

تماس با ما مشاوره تحصیلی رایگان
به این نوشته امتیاز دهید

رشته علوم تربیتی اولین بار توسط نیکولاس موری باتلر در دانشگاه کلمبیا تاسیس گردید. این رشته در ایران در سال 1313 هجری شمسی توسط اساتید برجسته بنیان‌گذاری شد. رشته علوم تربیتی یکی از رشته های گروه علوم انسانی است. در این رشته به امور تربیت، اموزش و پرورش می‌پردازند.

تربیت یکی از مهم ترین رکن ها برای پیشرفت جامعه است. اما در ایران این رشته هنوز کامل جا نیفتاده است. در رشته علوم تربیتی به دانشجویان آموخته می شود که در ابعاد گوناگون به تربیت و آموزش افراد بپردازند. از سال 95 به بعد گرایش های رشته علوم تربیتی از دفترچه انتخاب رشته حذف شد.

دانشجویان ابتدا باید دو سال تحصیلی خود را بگذرانند و بعد از آن گرایش خود را انتخاب کنند. با انتخاب گرایش درس های تخصصی رشته علوم تربیتی متفاوت خواهد شد. در ادامه مرکز مشاوره تخصصی کنکور آکو به معرفی بازار کار و درآمد شرایط شغلی رشته علوم تربیتی و دروس اختصاصی این گرایش ها میپردازیم. 

رشته علوم تربیتی چیست؟

شغل فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی استفاده از الگوهای جدید تدریس، ایجاد تنوع در تدریس و انگیزه و خلاقیت در دانش‌آموزان، اطمینان از آموزش درست و صحیح مطالب درسی به دانش‌آموزان و بررسی علل ضعف درسی دانش‌آموزان و ارائه راهنمایی‌های لازم به آن ها است.

رشته علوم تربیتی کاملا وابسته به خلاقیت دانشجویان است و این یکی از مزیای رشته علوم تربیتی محسوب میشود. توجه به تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان و برقراری ارتباط دانش‌آموزان با مشاوران در صورت وجود مشکلات درسی و اخلاقی از وظایف اصلی فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی در بازار کار است.

مهارت های فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی

 در ادامه مهارت‌ها و توانایی‌های لازم فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی را برسی می‌کنیم. اولین و مهم‌ترین مهارت برای فعالیت موفق در بازار کار رشته علوم تربیتی علاقه به آموختن است. از مهارت ها و توانایی های دیگر مهم در گرایش های رشته علوم تربیتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • صبور بودن
  • باحوصله و بامحبت بودن
  • آشنایی با علم روان‌شناسی
  • داشتن دقت بالا
  • اصول و مدیریت آموزشی
  • جامعه‌شناسی
  • دارای خلاقیت بالا
  • برخورداری از فن بیان مناسب

دروس دانشگاهی رشته علوم تربیتی

در ادامه مقاله دروس گرایش های مختلف رشته علوم تربیتی و واحدهای درسی این رشته را معرفی می‌کنیم. دوره کارشناسی رشته علوم تربیتی 4 سال است و شامل 8 ترم تحصیلی می‌باشد. دانشجویان باید 139 واحد درسی به شرح زیر را در این مدت بگذرانند.

  • دروس عمومی: 20 واحد.
  • دروس پایه: 61 واحد.
  • دروس تخصصی: 50 واحد.
  • دروس اختیاری: 8 واحد.

دروس پایه و اختصاصی رشته علوم تربیتی

 تاریخ آموزش‌وپرورش در اسلام و ایران، فلسفه آموزش‌وپرورش، اصول و مبانی آموزش‌وپرورش، آموزش‌وپرورش تطبیقی، آموزش‌وپرورش ابتدایی راهنمایی و متوسطه، اخلاق اسلامی، روش‌ها و فنون تدریس، روان‌شناسی عمومی، روان‌شناسی تربیتی، روان‌شناسی رشد 1، روان‌شناسی رشد 2، جامعه‌شناسی عمومی، جامعه‌شناسی آموزش‌وپرورش، مقدمات مدیریت آموزشی، مقدمات برنامه‌ریزی آموزشی و درسی، آموزش‌وپرورش کودکان استثنایی، مقدمات مشاوره و راهنمایی، مقدمات تکنولوژی آموزشی، آشنایی با کتابخانه و اصول کتابداری، روش‌های آماری در علوم تربیت، سنجش و اندازه‌گیری در علوم تربیتی، مقدمات روش تحقیق در علوم تربیتی، اقتصاد آموزش‌ و پرورش از دروس عمومی و مشترک بین همه گرایش های رشته علوم تربیتی در دانشگاه هستند.

دروس اختیاری رشته علوم تربیتی شامل بهداشت عمومی، بهداشت مدارس، کلیات فلسفه، کلیات اقتصاد، انسان‌شناسی در اسلام، روان‌شناسی اجتماعی، روان‌شناسی شخصیت، مسائل آموزش‌وپرورش ایران، آموزش بزرگسالان است.

بیشتر بخوانید: معرفی سایر رشته های گروه آزمایشی انسانی

دروس رشته علوم تربیتی گرایش آموزش‌وپرورش پیش‌دبستانی و دبستانی 

آموزش‌وپرورش پیش‌دبستانی و دبستانی، بهداشت و تغذیه مادر و کودک، اصول بهداشت و کمک‌های اولیه، تفاوت‌های فردی کودکان، روان‌شناسی بازی، مدیریت مراکز پیش‌دبستانی و دبستانی، آشنایی با مفاهیم و روش تدریس ریاضیات، آموزش هنر، تهیه و کاربرد وسایل مواد آموزشی، کاردستی و مهارت‌های فنی، مشاهده کارورزی (1)، کارورزی (4) ، زبان‌آموزی، قصه‌گویی و نمایش خلاق، کار و آشنایی با طبیعت و زندگی اجتماعی، حرکت ورزشی و سرودهای خاص کودکان، کارورزی (2) پیش‌دبستانی، مشاوره کودک، روان‌شناسی آموزش خواندن، ادبیات کودکان، آشنایی با فعالیت‌های تربیتی، اجتماعی، روش تدریس علوم اجتماعی و تجربی، کارورزی (3) دبستان.

گرایش های رشته علوم تربیتی

دروس تخصصی رشته علوم تربیتی گرایش آموزش‌وپرورش کودکان استثنایی

بازی و حرکت‌درمانی، فیزیولوژی، تهیه مواد و وسایل آموزشی و کمک‌آموزشی، روان‌شناسی عقب‌ماندگی ذهنی، روش‌های تدریس علوم‌تجربی و اجتماعی، آموزش‌ و پرورش کودکان عقب‌مانده ذهنی، روش تدریس ریاضی، اختلالات رفتاری ، عاطفی، روش تدریس زبان فارسی، اختلالات گویایی، کارورزی در روش‌های تدریس، اختلالات یادگیری ویژه، روش‌های بازپروری حرفه‌ای، گفتاردرمانی، روش‌های بازپروری حسی – حرکتی، روش‌های تغییر رفتار، روش‌های بازپروری اجتماعی، آزمون‌های تشخیص عقب‌ماندگی ذهنی، کارورزی در روش‌های بازپروری، بهداشت و کمک‌های اولیه، روش‌های مشاوره و مصاحبه.

دروس تخصصی رشته علوم تربیتی گرایش مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی

اصول مدیریت آموزشی روان‌شناسی اجتماعی در تعلیم‌وتربیت، سازمان و قوانین آموزش‌وپرورش ایران، اصول برنامه‌ریزی آموزشی، مبانی امور مالی و تنظیم بودجه در آموزش‌وپرورش، اصول برنامه‌ریزی درسی، کاربرد مقدمات کامپیوتر در مدیریت آموزشی، اصول حسابداری، روابط انسانی در سازمان‌های آموزشی، نظارت و راهنمایی تعلیماتی، راهنمایی تحصیلی و شغلی، مسائل نوجوانان و جوانان، آموزش بزرگسالان، برنامه‌ریزی آموزش ضمن خدمت، مدیریت اسلامی، پروژه تحقیقاتی، کار عملی مدیریت در آموزشگاه، کار عملی مدیریت در سازمان‌ها، متون زبان خارجه، متون زبان خارجه در مدیریت آموزشی.

دروس تخصصی رشته تکنولوژی آموزشی: سمینار در برنامه‌ریزی درسی و آموزشی، مبانی ارتباط انسانی، اصول طراحی پیام‌های آموزشی، اصول عکاسی، تولید برنامه‌های تلویزیونی، انتخاب، بهره‌برداری و ارزیابی مواد و وسایل آموزشی، تولید مواد آموزشی، آموزش با روش مبتنی بر سیستم‌ها، تولید فیلم‌های آموزشی، ارزیابی نظام‌های کوچک آموزشی، کارورزی‌ها و اجرای پروژه‌های فردی، جامعه‌شناسی ارتباطی، اصول برنامه‌ریزی درسی و تحلیل محتوا، برنامه‌ریزی درسی ابتدایی، سمینار در تکنولوژی آموزشی، برنامه‌ریزی درسی متوسطه، رادیو – تلویزیون آموزشی، تئوری‌ها و روش‌های کاربرد در رسانه‌های جمعی، آموزش برنامه‌ای، اصول طراحی نظام‌های آموزشی، برنامه‌ریزی درسی آموزش عالی و بزرگسالان، آشنایی با مراکز مواد آموزشی، کارورزی‌ها و اجرای پروژه‌های گروهی.

گرایش‌های رشته علوم تربیتی در مقطع کارشناسی شامل 5 گرایش به شرح زیر است. همه این گرایش ها بازار کار خاص خود را در جامعه دارند. درباره درآمد و حقوق گرایش های مختلف رشته علوم تربیتی در بخش بعدی بخوانید.

گرایشات رشته علوم تربیتی

تکنولوژی آموزشی:  گرایش تکنولوژی آموزشی به دنبال طراحی، اجرا و بررسی و ارزیابی نظام های آموزشی است. این نظام های اموزشی هم برای معلمان و تدریس ان ها کارامد است و هم برای مسئولان نظام اموزشی بهترین شیوه است برای تدوین کتاب های درسی، مدیریت اموزشی، ارزیابی و نظارت اموزشی. بازار کار این گرایش از رشته های علوم تربیتی در مراکز چاپ و انتشارات و در بهترین حالت بخش چاپ کتاب وزارت آموزش و پرورش است.

مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی: گرایش مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی از محبوب ترین گرایش های رشته علوم تربیتی در دانشگاه است. مدیریت و برنامه ریزی آموزشی تلفیقی از رشته‌های روان‌شناسی، جامعه شناسی، فلسفه، مدیریت، آمار، زبان و مشاوره است و به دنبال ایجاد شرایط و فرصت‌های یادگیری و آموزش برای گروه‌های نیازمند یادگیری است. همچنین یکی از اهداف این رشته مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی برای تربیت نیروی متخصص در زمینه آموزش و تربیت در بازار کار است. درآمد رشته مدیریت و برنامه ریزی آموزشی در مدیریت مدارس بسیار بالا است.

آموزش‌وپرورش پیش‌دبستانی و دبستانی: گرایش آموزش و پرورش پیش‌دبستانی و دبستانی رشته علوم تربیتی در ایران نسبتا جدید است. این رشته به دنبال تربیت آموزگار و مربی است تا بتوانند در بخش های گوناگون نظیر موسسات پیش دبستانی، مدارس ابتدایی، کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان، و … فعالیت کنند. به علت جدید بودن این گرایش ، فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی گرایش دبستان و پیش دبستانی بازار کار و درآمد بهتری دارد.

آموزش‌وپرورش کودکان استثنایی: گرایش آموزش‌وپرورش کودکان استثنایی به دنبال تربیت معلمان و دبیرانی است که بتوانند به آموزش و پروش دانش آموزان با نیاز های ویژه (استثنائی) دوره ابتدایی بپردازند. هدف از آموزش و پرورش کودکان استثنایی فراهم آوردن فرصت‌های مناسب و امکانات آموزشی ویژه برای این دسته از کودکان است.

درآمد و بازار کار گرایش های رشته علوم تربیتی

گرایش های رشته علوم تربیتی در کارشناسی ارشد 

سایر گرایش های رشته علوم تربیتی در کارشناسی ارشد شامل ۱۳ رشته به شرح زیر است. برنامه‌ریزی آموزشی، آموزش‌وپرورش تطبیقی، برنامه‌ریزی درسی، تحقیقات آموزشی، آموزش‌ و پرورش استثنایی، روان‌شناسی تربیتی، آموزش بزرگسالان، مشاوره و راهنمایی، آموزش و بهسازی منابع انسانی، تاریخ و فلسفه تعلیم‌ و تربیت، تکنولوژی آموزشی، مدیریت و برنامه‌ریزی آموزش عالی و سنجش و اندازه‌گیری در آموزش‌وپرورش. دانشجویان با شرکت در ازمون کارشناسی ارشد و در صورت قبولی در این ازمون می توانند ادامه تحصیل دهند.

دانشگاه های دارای رشته علوم تربیتی

در این بخش به معرفی و بررسی دانشگاه های دارای رشته علوم تربیتی می پردازیم . علاوه بر معرفی آن ها ظرفیت، شهر، نوع پذیرش و جنسیت را نیز برای هر دانشگاه بررسی می کنیم.

برای انتخاب رشته می توانید از نرم افزار انتخاب رشته آکو استفاده کنید.

نام دانشگاهنوع رشتهظرفیتشهرجنسیتنوع پذیرش
دانشگاه الزهراروزانه21تهرانزنبا آزمون
دانشگاه خوارزمیروزانه30کرجهردوبا آزمون
دانشگاه علامه طباطباییشبانه5تهرانهردوبا آزمون
دانشگاه علوم توانبخشی و سلامتروزانه30تهرانهردوبا آزمون
دانشگاه شاهدروزانه35تهرانهردوبا آزمون
دانشگاه شهید بهشتیروزانه4تهرانهردوبا آزمون
دانشگاه اصفهانروزانه30اصفهانهردوبا آزمون
دانشگاه الزهراشبانه9تهرانزنبا آزمون
دانشگاه علامه طباطباییروزانه1تهرانهردوبا آزمون
داشگاه علامه طباطباییروزانه5تهرانهردوبا آزمون
دانشگاه فردوسی مشهدروزانه20مشهدهردوبا آزمون
دانشگاه شیرازروزانه70شیرازهردوبا آزمون
دانشگاه تبریزروزانه27تبریزهردوبا آزمون
دانشگاه الزهراروزانه3کرجزنبا آزمون
دانشگاه اصفهانشبانه10اصفهانهردوبا آزمون
دانشگاه فردوسی مشهدشبانه5مشهدهردوبا آزمون
دانشگاه شیرازشبانه5شیرازهردوبا آزمون
دانشگاه تبریزشبانه18تبریزهردوبا آزمون
دانشگاه اصفهانروزانه1اصفهانهردوبا آزمون
دانشگاه فردوسی مشهدروزانه1مشهدهردوبا آزمون
دانشگاه گیلانروزانه23رشتهردوبا آزمون
دانشگاه مازندرانروزانه30بابلسرهردوبا آزمون
دانشگاه شیرازروزانه3شیرازهردوبا آزمون
دانشگاه شیرازروزانه2شیرازهردوبا آزمون
دانشگاه کاشانروزانه13کاشانهردوبا آزمون
دانشگاه قمروزانه50قمهردوبا آزمون
دانشگاه یزدروزانه30یزدهردوبا آزمون
دانشگاه تبریزروزانه1تبریزهردوبا آزمون
دانشگاه شهید باهنرروزانه30کرمانهردوبا آزمون
دانشگاه بوعلی سیناروزانه50همدانهردوبا آزمون
دانشگاه اراکروزانه35اراکهردوبا آزمون
دانشگاه شهید چمرانروزانه60اهوازهردوبا آزمون
دانشگاه گیلانشبانه23رشتهردوبا آزمون
دانشگاه مازندرانشبانه30بابلسرهردوبا آزمون
دانشگاه شهید مدنی آذربایجانروزانه35تبریزهردوبا آزمون
دانشگاه کاشانشبانه6کاشانهردوبا آزمون
دانشگاه ارومیهروزانه40ارومیههردوبا آزمون
دانشگاه حکیم سبزواریروزانه40سبزوارهردوبا آزمون
دانشگاه شهید باهنرشبانه10کرمانهردوبا آزمون
دانشگاه محقق اردبیلیروزانه30اردبیلهردوبا آزمون
دانشگاه لرستانروزانه30خرم آبادهردوبا آزمون
دانشگاه بیرجندروزانه50بیرجندهردوبا آزمون
دانشگاه کردستانروزانه45سنندجهردوبا آزمون
دانشگاه بجنوردروزانه30بجنوردهردوبا آزمون
دانشگاه ملایرروزانه40ملایرهردوبا آزمون
دانشگاه شهید مدنی آذربایجانشبانه10تبریزهردوبا آزمون
دانشگاه ارومیهشبانه10ارومیههردوبا آزمون
موسسه غیر انتفاعی آل طهغیر انتفاعی60تهرانزنبا آزمون
دانشگاه سیستان و بلوچستانروزانه40زاهدانهردوبا آزمون
دانشگاه محقق اردبیلیشبانه10کرمانهردوبا آزمون
دانشگاه شهید باهنرروزانه1کرمانهردوبا آزمون
دانشگاه شیرازروزانه1شیرازهردوبا آزمون
دانشگاه سید جمال الدین اسد آبادیروزانه22اسد آبادهردوبا آزمون
دانشگاه حکیم سبزواریشبانه5سبزوارهردوبا آزمون
دانشگاه بیرجندشبانه10بیرجندهردوبا آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی رفاهغیر انتفاعی36تهرانزنبا آزمون
دانشگاه بیرجندشبانه15بیرجندهردوبا آزمون
دانشگاه ارومیهروزانه3ارومیههردوبا آزمون
دانشگاه محقق اردبیلیروزانه2اردبیلهردوبا آزمون
دانشگاه پیام نور استان فارسپیام نور50لامردهردوبا آزمون
دانشگاه پیام نور استان گلستانپیام نور50آق قلاهردوبا آزمون
دانشگاه پیام نور استان کرمانپیام نور50گلبافهردوبا آزمون
دانشگاه پیام نور استان خوزستانپیام نور40باغ ملکهردوبا آزمون
دانشگاه پیام نور استان کرمانپیام نور50شهدادهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستانپیام نور20نیک شهرهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور60تهرانهردوبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی مجازی مهر البرزغیر انتفاعی40تهرانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان البرزپیام نور60کرجهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور60اصفهانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور50لواساناتهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خراسان رضویپیام نور60مشهدهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور60ریهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان فارسپیام نور60شیرازهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقیپیام نور60تبریزهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور60خوراسگانهردوبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی شهید اشرفی اصفهانیغیر انتفاعی55اصفهانهردوبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی امام رضاغیر انتفاعی55مشهدهردوبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی امام رضاغیر انتفاعی60مشهدزنبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور60اسلام شهرهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی شاندیزغیر انتفاعی60مشهدهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور50شهریارهردوبدون آزمون
نام دانشگاهنوع رشتهظرفیتشهرجنسیتنوع پذیرش
دانشگاه پیام نور استان قمپیام نور50قمهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی صفاهانپیام نور50اصفهانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان قزوینپیام نور60قزوینهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور50ملاردهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی آپاداناغیر انتفاعی20شیرازهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان یزدپیام نور60یزدهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی هشت بهشت اصفهان پویاغیر انتفاعی45اصفهانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان مازندرانپیام نور60ساریهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان همدانپیام نور60همدانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور60بهارستانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان مازندرانپیام نور60بابلهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان مرکزیپیام نور60اراکهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربیپیام نور40ارومیههردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور60کاشانهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی المهدیپیام نور60اصفهانزنبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور60پرندهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور40دماوندهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خوزستانپیام نور60اهوازهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان تهرانپیام نور40تهرانهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی آرمان رضویغیر انتفاعی60مشهدزنبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی معارف قرآن و عترتغیر انتفاعی60اصفهانزنبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان البرزپیام نور60هشتگردهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان البرزپیام نور50اشتهاردهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی فاطمیهغیر انتفاعی60شیراززنبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خراسان رضویپیام نور60سبزوارهردوبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی امیر المومنینغیر انتفاعی60اهواززنبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان سمنانپیام نور60شاهرودهردوبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی ایوانکیغیر انتفاعی60ایوانکیهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان چهار محال بختیاری-مرکز شهر کردپیام نور60شهر کردهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان مازندران- مرکز بهشهرپیام نور60بهشهرهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان ایلامپیام نور60ایلامهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان بوشهرپیام نور60بوشهرهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی بصیر-آبیکپیام نور50آبیکهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی آملغیر انتفاعی40آملهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی سمنگان-آملغیر انتفاعی30آملهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور60فولاد شهرهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان زنجانپیام نور60زنجانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان سیستان و بلوچستانپیام نور60زاهدانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان کردستانپیام نور60کردستانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان کردستان-مرکز سنندجپیام نور60سنندجهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان مرکزی-مرکز ساوهپیام نور50ساوههردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور30گلپایگانهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی شرق گلستانغیر انتفاعی60گنبد کاووسهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی شفقغیر انتفاعی50تنکابنهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان هرمزگانپیام نور60بندر عباسهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی قدیرغیر انتفاعی40لنگرودهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان گیلانپیام نور50تالشهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان گیلانپیام نور50آستانه اشرفیههردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور50شهر رضاهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خوزستانپیام نور60دزفولهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان گیلانپیام نور40لاهیجانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان سمنانپیام نور60گرمسارهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور60دولت آبادهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خوزستانپیام نور60آبادانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور60زرین شهرهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی باخترغیر انتفاعی20ایلامهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان فارسپیام نور60جهرمهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان فارسپیام نور50کازرونهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان گیلانپیام نور50رشتهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان گیلانپیام نور60آستاراهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان لرستانپیام نور60خرم آبادهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان هرمزگانپیام نور60قشمهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربیپیام نور60خویهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور50شاهین شهرهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور50مبارکههردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان سمنانپیام نور40دامغانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان سمنانپیام نور40سمنانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان فارسپیام نور50دارابهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان کرمانپیام نور60سیرجانهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان مرکزیپیام نور60خمینهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خراسانپیام نور60نیشابورهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان شمسپیام نور50گنبدکاووسهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خراسانپیام نور60بیرجندهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان خراسان شمالیپیام نور60بجنوردهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویر احمدپیام نور60یاسوجهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان گیلان واحد لنگرودپیام نور50لنگرودهردوبدون آزمون
دانشکده غیر انتفاعی الهیات و معارف اسلامیغیر انتفاعی60قمزنبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان کرمانپیام نور60رفسنجانهردوبدون آزمون
موسسه غیر انتفاعی میعاد مهابادغیر انتفاعی45مهابادهردوبدون آزمون
دانشگاه پیام نور استان اصفهانپیام نور30نائینهردوبدون آزمون
دانشگاه غیر انتفاعی بین المللی چابهارغیر انتفاعی60چابهارهردوبدون آزمون

رشته علوم تربیتی خارج از ایران

تحصیل در رشته علوم تربیتی در خارج از کشور از مزایای خوبی برخوردار است. 10 کشور زیر بیشترین درآمد را به معلمین اختصاص می‌دهند.

  1. سوئیس
  2. لوکزامبورگ
  3. کانادا
  4. آلمان
  5. هلند
  6.  استرالیا
  7. آمریکا
  8. ایرلند
  9.  دانمارک
  10. اتریش

در ادامه با دانشگاه‌های برتر برای تحصیل در رشته علوم تربیتی آشنا می‌شوید.

  • دانشگاه لندن/لندن، انگلستان
  • دانشگاه هاروارد/کمبریج، امریکا
  • دانشگاه استنفورد/کالیفرنیا، امریکا
  • دانشگاه اکسفورد/اکسفورد، انگلستان
  • دانشگاه تورنتو/تورنتو، کانادا

بازار کار و درآمد رشته علوم تربیتی

بازار کارو درآمد رشته علوم تربیتی بسته به گرایش که انتخاب می‌کنید متفاوت است. در ادامه مقاله معرفی رشته علوم تربیتی هر یک از گرایش‌ها را به‌صورت جداگانه از نظر بازار کار و درآمد برسی می‌کنیم.

بازار کار رشته علوم تربیتی گرایش آموزش‌وپرورش کودکان استثنایی: فارغ التحصییلان این رشته می‌توانند به‌عنوان دبیر یا مربی کودکان استثنایی جذب بازار کار شوند. همچنین می‌توانند به‌عنوان کارشناس گزینش و تشخیص کودکان استثنایی جذب مؤسسات شوند مانند وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان بهزیستی کشور.

بازار کار رشته علوم تربیتی گرایش آموزش‌وپرورش پیش‌دبستانی و دبستانی: فارغ‌التحصیلان این گرایش جذب بازار کار آموزش‌وپرورش برای تدریس در مقطع مهدکودک و پیش‌دبستانی می‌شوند. همچنین می‌توانند برای تأسیس مهدکودک و پیش‌دبستانی مجوز دریافت کنند.

درآمد و حقوق گرایش های رشته علوم تربیتی در ایران

بازار کار رشته علوم تربیتی گرایش تکنولوژی آموزشی: در گرایش تکنولوژی آموزشی از توانایی فارغ‌التحصیلان در زمینه صداوسیما استفاده می‌کنند. اما بازار کار برای جذب در این رشته ضعیف می‌باشد. عده‌ای جذب بازار کار مدارس غیرانتفاعی، وزارت ارشاد، کانون پرورشی فکری کودک و نوجوان می‌شوند. بهترین بازار کار و بالاترین میزان حقوق رشته علوم تربیتی گرایش تکنولوژی برای این رشته مربوط به کار آزاد است. برای مثال می‌توانند در حوزه عکاسی آموزش و تولید فیلم‌های آموزشی فعالیت کنند.

بازار کار گرایش مدیریت و برنامه‌ریزی: از بین همه گرایش‌های رشته علوم تربیتی آینده رشته مدیریت و برنامه‌ریزی بسیار فوق‌العاده پیش‌بینی‌شده است. بازار کار این رشته نسبتاً خوب است. بیشترین جذب بازار کار آن مربوط به آموزش‌وپرورش است. همچنین می‌توانید در سازمان‌هایی نظیر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، برنامه بودجه فعالیت کنید. فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت و برنامه‌ریزی قادر به اخذ مجوز تأسیس آموزشکده‌ها نیز می‌باشند.

به‌طورکلی بیشترین حوزه فعالیت و بازار کار در رشته علوم تربیتی در آموزش‌وپرورش است. درآمد در رشته علوم تربیتی بسته به گرایش و میزان تحصیلات متفاوت است. همچنین بستگی دارد شما در جای خصوصی یا دولتی مشغول هستید.

مزایا و معایب رشته علوم تربیتی

در ادامه مقاله به مزایا و معایب رشته علوم تربیتی اشاره می‌کنیم. بیشترین حوزه ارتباطی در رشته علوم تربیتی با کودکان و نوجوانان است. به همین دلیل کسانی که روحیه عاطفی و حساسی دارند می‌توانند در این رشته بسیار موفق شوند. از معایب این رشته می‌توان به بازار کار آن اشاره کرد که به دلیل اشباع شدن این رشته بازار کار چندان خوبی ندارد.

 

سهیل حاج کرم

برنامه ریزی و مشاور تحصیلی یک هنره! من سهیل حاج کرم همیشه و همه جام میگم و گفتم: که من یک مشاور تحصیلی ام نه یک مشاور جذب!!!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا